Muhteşem Yuzyıl'ın senaristi Meral Okay, NTV'de Mehmet Barlas'ın konuğu oldu. Okay, dizinin en onemli karakterlerinden Pargalı İbrahim Paşa'nın geniş bicimde tartışıldığı programda ikinci sezonun cok iddialı olacağını soyledi.
PARGALI İDDİASI BENİ DE COK ŞAŞIRTTI
Okay, dizide Suleyman'ın kızkardeşi ile evli olan Pargalı İbrahim'in asıl eşinin Hatice Sultan olmadığı yonundeki iddiaları soran Barlas'a ilginc bir yanıt verdi. "Ben de cok şaşırdım, hic bilmiyordum" diyen Okay, oykuye calışırken boyle bir bilgiye sahip olmadığını kaydetti. "Ben belgeleri kaynakları toplayıp calıştığımda herkes gibi Pargalı'nın Hatice Sultan'la evli olduğunu biliyordum. Herkes oyle biliyor zaten..." diyen Okay, senaryonun harem ayağının kurgu olduğunu tekrarladı.
İKİNCİ SEZONDA KAN GOVDEYİ GOTURECEK!
Okay dizinin senaryosunun tarihi gerceklerle uyuşmadığı yonundeki eleştirelere "Bundan tarih oğrenilmez, bu diziden tarih yaşanır" diyerek yanıtladı. Diğer yandan gelecek sezon dizide kanlı bir hikaye olacağını soyleyen Okay "bakalım o zaman ne diyecekler" dedi:
"Ancak onumuzdeki sezon hikayede benim kurgum yok. Kardeşler taht icin kavgaya girecek, cok kanlı savaşlar yaşanacak... Ona ne diyecekler merak ediyorum, bunlar benim kurgum değil cunku..."