TAZMİNAT İSTEYEN CELİK'E ŞOK KARAR

DOST TARİKATI LİDERİ İHSAN GUVEN'İN ESKİ EŞİ AYŞE ERSOY'UN KİŞİLİK HAKLARINA ZARAR VERDİĞİNİ ONE SUREREK TAZMİNAT DAVASI ACAN CELİK, DAVAYI KAYBETTİ...
Şarkıcı Celik'in, 27 şarkısının kendisine ait olduğunu soyleyen Mimar Ayşe Ersoy'a karşı actığı tazminat davası reddedildi. Ayşe Ersoy, tum şarkıları 10 yıl evli kaldığı 2004 yılında İBDA-C'nin oldurduğu Dost
Tarikatı lideri İhsan Guven’in emri ile muridi olduğu ileri surulen Celik’e verdiğini acıklamıştı. Evli olduğu sure icerisinde bu sırrı saklamak zorunda olduğunu belirten Ayşe Ersoy, Fikri Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne dava acmış, şarkıların kendi adına kayıt edilmesini istedi.
Davayı delil yetersizliğinden kaybeden Ayşe Ersoy temyize gitmişti. Celik ise Sarıyer 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Ayşe Ersoy'a karşı dava acmıştı. Ayşe Ersoy'un 'beste hırsızı' ve 'tarikatcı' diyerek kişilik haklarına zarar verdiğini iddia eden Celik, 105 bin TL maddi-manevi tazminat istemişti. Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tazminat şartlarının oluşmadığına karar vererek davayı reddetti.
Anlamlı destek
Gorme Ozurluler Derneği (GOZDER)'nin uzantısı olan Gorme Engelliler Spor Kulubu (İGES) 30-31 Mayıs tarihleri arasında gercekleşecek olan Dragon Bot kurek yarışlarına katılacak. İGES'in sporsorluğunu ustlenen Bisse Yonetim Kurulu Başkan Vekili Asiye Kefeli, 'Takımımızın her zaman yanlarında olacağımıza soz veriyorum. Şahsım ve firmam adına bu durumdan gurur duyuyorum. Biz artık bu tur organizasyonlarla onların yanında olacağız. Şirket kartlarımızın da arkasını okuyabilmeleri icin kabartma yazı yaptırdık. Herkes bu konuda cok duyarlı olmalı' diye konuştu.