Elemelerde buyuk başarı gosteren Hadise'yi tum melekler olarak gonuden kutluyoruz

başkenti Moskova'da duzenlenen 54'uncu Eurovision Şarkı Yarışması'nın birinci yarı final elemelerinde finale kalmayı başaran Hadise, yarışma oncesi cok hasta olduğunu ancak mucize sayılacak şekilde iyileştiğini soyledi.
Hadise, finale kalmasının ardından Rusya'ya has matruşkalara yerleştirilen finaldeki yarışma sırası numaralarının cekilişine besmele cekerek, Turk izleyicilerin yoğun alkışları arasında katıldı. Finaldeki şarkı soyleme sırası 18 cıkan Hadise, "ilk 9'u ciftledik ve 18 olduk" dedi. Hadise, Eurovision'a katıldığında, finale cıkanların arasında birinci olmanın aklına bile gelemeyeceğini belirterek "Hatta finale yukseleceğimden bile şupheliydim. Cunku Eurovision bir yarışma ve ne kadar iyi olursan ol, bir yarışmanın sonucu belli değildir" diye konuştu.
Flamanca konuştu
Hadise, Belcika Televizyonu'na da Flamanca yaptığı acıklamada, "Duyduğunuz gibi cok hastaydım, yorgunluktan ve stresten, gecmiş aylar icinde oldukca yıprandım. Yuzumde iki cok buyuk leke cıktı. Bağışıklık sistemimin zayıflamasına neden oldu. Cok korktum. Cok kotu bir imaj veriyordu" dedi. Ozellikle iki gun once tanınmayacak bir durumda olduğunu ifade eden Hadise, konuşmasını şoyle surdurdu: "Cok cirkindim ve cok korktum. Doktor bana cok ağır antibiyotik iğneler iceren tedavi uyguladı. Doktorun gozlerinin icine bakarak, ayın 12'sine kadar bunların gecmesi icin yalvardım. Doktor bana, 'Allah yardımcı olursa gecer' dedi. Bunun uzerine ben her gun dua ettim ve Allah dualarımı kabul etti. Belcikalı Copicat'in finale yukselmemesine uzuldum. Ancak ben her zaman hem Belcika ve hem de Turkiye icin yarıştığımı acıklamıştım. Finalde Belcika ve Turkiye adına yarışacağım." Hadise, Moskova'daki doktorla telefon goruşmesi yapan Belcikalı doktorunun daha sonra kendisine, "Sen olmuşsun, bir an once tatile ihtiyacın var" dediğini kaydetti. Eurovision Şarkı Yarışması'nı tamamladıktan sonra birkac haftalık tatile cıkacağını soyleyen Hadise, "Nazar boncuğumu kalbimin ustune astım ve bu da benim cok cabuk iyileşmeme yardımcı oldu" dedi.
Suikast girişimini onlendi
RUS basını, Moskova'daki 54'uncu Eurovision Şarkı Yarışması'nda onceki gun yapılan yarı finalde buyuk bir facianın onlendiğini, suikast hazırlığının Rus gizli servisi FSB tarafından ortaya cıkarıldığını yazdı. Yarı final elemelerinin yapıldığı Olimpiskiy Spor Kompleksi'nde Rus gizli guvenlik servisi FSB, kimlikleri tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından planlanan suikast hazırlığını ortaya cıkardı. Spor kompleksinin yanında, FSB yetkilileri polietilen madde yuklu bir kutu ve 9 milimetrelik 6 kurşun buldu.
Oryantal gozuyle
Tanyeli Gurur duydum
Yıllardır gurur duyarak yaptığım gobek dansının sanat olduğunu dunya kabul etmişti. Beyonce'den Shakira'ya kadar bircok unlu bizim ritimlerimize sahip cıkarken biz biraz burun kıvırdık. Dansoz gorduklerinde ocu gomuş gibi kacan buyuklerimiz, sonunda ulkemizi dansoz kostumu, gobek dansı ve orient muzikle temsil edilmesine olanak sağladılar. Şov kazandı. Hadise superdi, gurur duydum.
Kareograf gozuyle
Tan Sağturk
Bir butunluk yoktu
Turkiye'deki en onemli danscı ve kareograflarla seyrettik yarı finali. Ortak goruş, kareografi olarak butunluk eksikliğiydi. Turkiye'de jean pantolonla yaptıkları kareografi daha iyiydi. Ukrayna cok hareketli muzikler ve uygun kareografilerle şov yapıyor ve boylece kazanıyor. Sertab'ın (Erener) kareografisi hoş, yerinde bir kareografiydi ve butunluğu vardı. Hadise birinci olabilir, kendine ait bir enerjisi var ama dun oturup izlediğimizde kareografi olarak eksiklik hissettik.
Uğurkan Erez
Kostumlerin rengi iyiydi
Performansı beğendim. Yapılabileceğin en iyisi yapılmış. Genel olarak iyiydi, kostumlerin rengi de iyi secilmişti. Yalnız arkada duran erkek vokalistin kostumu ve rengi uygun değildi. Absurd ve iğreti duruyordu. Daha sonra cıkan danscının etek pantolonundan olsa ve ustu cıplak bırakılsa gozumu rahatsız etmeyecekti. Hadise'nin karizması, enerjisi cok pozitif. Biraz kilo almış ama kareografimiz gereği cok hoş, guzel duruyordu.
Yonetmen gozuyle
Musa Cozen
Kalcaya daha yakın cekim
Eurovision cekimleri icin belirli bir ekip var. Hangi ulke bunu yapıyor bilmiyorum ama yurt dışından geliyorlar. Işığı ve ses duzenini Ruslar'ın yaptığını sanmıyorum. Nasıl UEFA kupası cekimlerini Belcika yapıyorsa Eurovision'da da boyle bir durum soz konusu. Gelen ekip de cok profesyonel calışıyor. HD cekim yaptıkları gibi 20'ye yakın kamera kuruluyor. Bence Hadise icin biraz daha yakın plan, kalca gibi yerlerden calışılmalı.
Eurovision'a katılanlar ne diyor
Sibel Tuzun
Kotlu hali daha iyiydi
Dansoz kıyafeti danslarını kapattı. Elbise daha on plana geciyor. İlk giydiği kot daha uygundu. Sahnesi keyifli bir performanstı ama bakışları cok sertti. Bu iş sorumluluk ister Hadise'ye hepimizin destek olması lazım. Bence kendisi de bazı şeylere kulağını kapatsın. Şu da var, bugune kadar en guzel sahneyi hazırlamışlar.
Semiha Yankı
Kıyafeti bence cok şıktı
Hadise'yi beğendim. Kıyafetini beğenmeyenler var ama bence cok şıktı. Heyecanlıydı sanırım, biraz bu yuzden sesinde detonasyonlar vardı ama hasta diye de duydum, ondan da olabilir. Bunun dışında cok şıktı, inşallah iyi bir derece alır. Juri sistemi beni duşunduruyor.
Hadise altın tavuk ama onu kesiyorlar
Eurovision'a 3 kez orkestra şefi olarak giden muzisyen Garo Mafyan, Kanalturk'teki 'Orada Neler Oluyor'da Hadise ile ilgili carpıcı bir uyarıda bulundu: "Kızcağızı izlediğimde 3 haftada 30 yaş yaşlandığını gordum. Cevresi para kazanmak uğruna Hadise'yi yormuş, yanlış yonlendirmiş, stres altına sokmuş ve tuketmiş. Hicbir Eurovision yarışmacısı finalden once ulke ulke, şehir şehir dolaştırılıp şarkı soylemez. Prova yapar, dinlenir ve rahatlatılır. Hadise'nin ekibi farkında değil, ama ellerindeki altın tavuk Hadise'yi kesiyorlar" dedi.
Belcika'ya Hadise tesellisi
Moskova'da duzenlenen 54'uncu Eurovision Şarkı Yarışması'nda Turkiye ile birlikte sahneye cıktığı ilk yarı finalde elenen Belcika'nın tesellisi "yarı Belcikalı yarı Turk" Hadise'nin finale birinci sırada yukselmesi oldu. Gazeteler, "Belcika değil Hadise finalde", "Belcika takıldı Hadise hedefe laştı" başlıklarla haberi verirken, televizyonlarda bol bol Hadise'nin yarışma goruntuleri ve roportajları yayımlandı.
Karışmadık karışmayacağız
Umut ERDEM
TRT, Hadise'nin 54'uncu Eurovision Şarkı Yarışması yarı final elemeleri gecesinde giydiği ve modacılardan olumsuz eleştiri alan kırmızı kıyafetine, final gecesinde de karışmayacak. TRT Genel Muduru İbrahim Şahin'in kıyafeti, "Hadise'nin kişisel tercihi olarak değerlendirdiğini ve yorum yapmadığını" belirten yetkililer, "İlk basın toplantımızda acıkladığımız gibi şimdi de kıyafetine karışmayacağız" dediler.