Dine yonelişiyle cok konuşulan unlu Oyuncu ve eski manken Yaşar Alptekin icini Bursa'da doktu.

Dine yonelişiyle cok konuşulan unlu Oyuncu ve eski manken Yaşar Alptekin icini Bursa'da doktu. Siyah olan hayatının İslamiyetle beyaza donduğunu ifade eden Alptekin, "Bana 'reklam yapıyorsun', 'yeşil sermayenin mi peşindesin', 'Ak Parti'den ihale mi alacaksın?' diyorlar. Ağzı olan konuşuyor. Ben o kişilere şunu tavsiye ediyorum. Konuşacaksanız ispatıyla konuşun" dedi.

Dunyanın en uzun kol boreğini yaparak Guinness'e girmeye hazırlanan İkizler Borek'in toren programının sunumuyla alakalı goruşmeler icin Bursa'ya gelen eski manken ve Oyuncu Yaşar Alptekin dine yonelişini ve hakkında cıkan dedikodularla alakalı olarak icini İHA'ya doktu. Unlu işadamı Sakıp Sabancı'nın 2004 yılındaki cenazesinde gordukleri karşısında icinde oluşan bir titremeyle kendine geldiğini anlatan Yaşar Alptekin, "Ardından kıldığım ilk namazım sabah namazı oldu. 8 yıldan beri de namazlarımı

aksatmadan kılıyorum. Bakan gozlerim goren goz oldu. Gorduğum her şey Rabbimi hatırlatır oldu" diye konuştu.

Dine yoneldikten sonra aldığı tepkileri ve hakkında cıkan dedikodularla alakalı ilk kez konuşan Alptekin, "Bana diyorlar ki 'Reklam mı yapıyorsun?, Yeşil sermayenin mi peşindesin, Ak Parti'den ihale mi alacaksın?' diyorlar. Bana boyle iddialarla gelen, ispatını da yapmalı. Hesap numarama bakılsın, ne kadar param olduğu gorulur. Daha yeni araba aldım. 9-10 aydır arabasızdım. Bu nasıl bir yeşil sermaye ki bir arabam bile yok; arabasız dolaşıyorum ve bankada param yok. 50 yaşındaki insanın mal varlığı

nedir? İnsanlar elbette hep konuşacak. Ağzı olan konuşuyor. Ben onlara şunu tavsiye ediyorum: Konuşacaksanız ispatıyla konuşun. Hangi Ak Parti uyesiyle samimiyetim olmuş? İspat etsinler bana. Kuru kuru iddialarda bulunmasınlar" dedi.

"ESKİDEN ARKADAŞLARIM DİSKOLARDAKİ KİŞİLERDİ ŞİMDİKİLER İSE İMAM, MUEZZİN VE HAFIZLAR"

İslamiyeti tanıdıktan sonra hayatının tamamen ifade eden Alptekin, "Eskiden insanlar beni gorduğunde 'Ooo Yaşar Alptekin'e bak' diyorlardı. Şimdi ise beni gorduklerinde 'Yaşar abi, selamunaleykum' diyorlar. Bu cok guzel bir duydu. Allah herkese boyle selam verip selam almayı nasip etsin. Eskiden selamlar dudaktan, ağızdandı, şimdi ise gonulden ve yurekten. Onun dışında arkadaş gruplarım da değişti. Eskiden diskolardaki kişiler arkadaşımdı, şimdi ise hafızlar, muezzinler, imamlar arkadaşım. Eskiden

gecenin bir saatinde diskodan donerken, şimdi sabah namazları icin Eyup Sultan'a, Sultan Ahmet'e,

Fatih Camii'ne gidiyorum. Siyah olan hayatım beyazlaştı" şeklinde konuştu.

"GENCLERE İYİ ORNEK OLMAYA, ONLARA NAMAZIN GUZELLİKLERİNİ ANLATMAYA CALIŞIYORUM"

Bundan sonraki projeleri ile alakalı bir soruyu ise Alptekin, "Benim cok hedeflerim yok. Dun dunde kaldı. Yarını ise Rabbimden başka kimse bilemez. Herkes gibi ben de yarını olmayan bir insanım. Ben yarından cok bugunun hesabını yapıyorum. Bugun Bursa'dayım. Onemli olan da budur. Ayrıca Siirt'te cekilecek Siirtli Hamlet adlı bir film projesi var. Televizyonda da bir gezi programı yapmayı duşunuyoruz. Bunlar proje aşamasında. Allah nasip ederse gercekleştireceğiz. Kitap ile alakalı calışmalarım suruyor.

En son 'Cami Jandarmaları' diye bir kitap cıkarttım. 'Duzceli Mehmet' diye de bir tiyatro Oyunumuz var. Onu oynuyorum. Konferanslar icin yurtdışı seyahatlerim oluyor. En son Paris'e gittim. 20 Mayıs'ta da Stuttgart'a gideceğim. Cok uzun vadeli hesaplar yapmıyorum. Cunku kadar yaşayacağımı bilmiyorum ki. Bunu kimse bilmiyor. 'Bugun Allah icin ne yaptım' bunun hesabını yapıyorum. Genclere iyi ornek olmaya, namazın guzelliklerini anlatmaya calışıyorum. Onlara niye namaz kıldığımızı anlatmaya, namaza

ozendirmeye calışıyorum elhamdulillah. Konuşana değil, konuşturana bak. Rabbim konuşturuyor. ve konuşturduğu surece de genclerin namaz kılmasına vesile olacağım İnşallah" şeklinde cevaplandırdı.