manken ve oyunculuk yapan guzel kızımız yonetmenlik yapan Mahsun Kırmızıgul'u nasıl savundu........

MAHSUN'UN 'HAYVAN'I İLTİFAT GİBİDİR

MAHSUN KIRMIZIGUL’U YONETMEN SAYMAYANLARA KIZAN HANDE SUBAŞI SERT KONUŞTU:

* Guzelliğinizin hep farkında mıydınız, dış gorunuşunuzle hep ovunur muydunuz? Cirkin ordek yavrusu değildim ama kendimi pek de beğenmezdim. Daha doğrusu guzel olduğumun farkında değildim. Zamanla kendime guvenim geldi. İcine donuk, utangac bir kızdım. İyi ki manken ve oyunculuğu secmişim. Bambaşka bir insana donuştum.

* Luks alışkanlıklarınız var mıdır? Gorunduğum gibi değilim. Konforla ilgilenmem, luks şeyleri sevmem. 'Guneşi Gordum' filminin setinde cok zor şartlarda calıştık mesela... Karavanlarda tuvaletimizi yaptık. Karavanlarda soyunduk.

* Başka? Cekimleriyse Kağızman'ın 2 bin 200 metre yukseklikliğinki bir koyunde yaptık. Yol yoktu, patika yolu actılar bizim icin...Her gun otelden dağa gitmemiz 2.5 saatti. Ustumuzde hırkalar, kazaklar ayaklarımızda kalın coraplarla calıştık. Dondum. Ayağımda lastik ayakkabılar vardı. Cıplak ayak toprağa basıyor gibiydik.

* Sıcacık evimde oturmak varken, burada ne işim var diye aklınızdan gecti mi? Eğer bir işe gonul verirseniz zorluklar size batmaz. Severek oynadım.

TARAFSIZ BİR FİLM

* Ne dersiniz Mahsun Kırmızıgul Yılmaz Guney'in tahtına sahip cıkabilir mi? Mahsun Kırmızıgul, 'Yılmaz Guney olayım' diye yapmamıştır bu filmleri... İcinde yanıp tutuşan bir alevi sondurmek istemiştir. Siyasi goruşleri oyle olabilir. Hamurları aynı sonucta, fikir olarak bazı şeyleri Beyazperde'ye yansıtmak adına ortaklar ama hepsi o kadar...

MAHSUN’U CEKEMİYORLAR

* Peki ya siz hangi duşunceye hizmet ediyorsunuz? Ben solcuyum diyemem. Bu filmde Kurt propagandası yapılmıyor, insanlık mesajı veriliyor. Ne Turk'u ne Kurt'u sadece neden bunlar yaşanıyor, bu durum sorgulanıyor.

* Sizi bir şey mi rahatsız etti? Bu filmde beni rahatsız etmeyen şey, filmin tarafsız olması...

* Mahsun Kırmızıgul'e sadece turkucu muamelesi yapıp, yonetmenliğini yetersiz bulanlar hakkında ne duşunuyorsunuz? Başka meslekle uğraşıp da sonradan kulvar değiştiren insanları desteklemişimdir hep. O, ispat etti kendini. Hem iyi bir muzik adamı hem de iyi bir yonetmen. Neyi var neyi yoksa sinemaya yatırdı.

* Dediğiniz gibi cok iyi bir yonetmense kabullenişteki bu zorlanmalar niye? Cekemiyorlardır, kıskanıyorlardır.

* Yonetmen koltuğundan size bağırdı mı hic? Hayır, hic olmadı. Kimseyi kırdığına şahit olmadım. Argo konuşur ama cok tatlı soyler, gulersiniz.

* Ne der? O kadar guzel 'Haaayvaaan' der ki, iltifat gibi gelir hoşunuza gider, dikkati kendisine cekerken sizi de eğlendirir cunku.

* Nişanlınız Can Bey nasıl; her şey yolunda mı? Her şey guzel gidiyor.

* Karadeniz erkekleri kadınını hakikaten cok sahipleniyor değil mi? O benim aynı zamanda bodyguard'ım olur.

* Nasıl yani? Beni her turlu kotulukten korur.

* Nasıl bir aşıksınız? Romantiğim. Zor aşık olmam. Dır dır yapmam ama kıskancım.

3 COCUĞUM OLSUN İSTERİM

* Anne olmayı istiyor musunuz? Hem de cok, cocukları cok seviyorum. İki cocuğum olsun istiyorum. Nasipse biri kız olsun, biri de erkek... Ucuncuyu de yıllar sonra yapabilirim. Tek cocuk buyuduğum icin hep kalabalık bir ailem olsun istedim, inşallah olur.

* Evlilik ne zaman? Henuz tarih saptamadık. Hic boş kalamıyorum ki, surekli işlerim oluyor.