giyim ve muzik tarzını değiştiren Hande Yener bu konu ile ilgili sivri dilli konuşuyor........

İPTE YURUDUM AMA...

SON CIKARDIĞI “HAYROLA” ADLI ALBUMUYLE ADINDAN SOZ ETTİREN HANDE YENER, KENDİSİNE YONELTİLEN ELEŞTİRİLERE RAĞMEN DOĞRU BİLDİĞİNİ YAPTIĞINI SOYLUYOR...

Yeni neslin ısrarla yola devam etmesini istediğini soyleyen Hande Yener, “Eski Hande’yi isteyenler kaliteye doğru koştuğumu bildikleri halde bunu sucmuş gibi hissettirdiler bana. Ben de şimdi dışarıdan baktığımda bayağı bircok şeye curet etmişim” diyor

Sakin muzik isteyenler icin uygun olmadığını dile getiren Yener, yeni neslin yola devam etmesi icin kendisine destek verdiğini, muziğinde durulma istemediğini soyluyor.

Albumun adı neden “Hayrola”? Bir yerlere mesaj mı yolluyorsunuz?

Nereye gidiyoruz diye coğu zaman duşunuyorum. ‘Siyaset Meydanı’ tarzı programları izlediğim zaman oradaki genclerin sorularına gercekten hayranlıkla bakıyorum. Cok bilincliler ama politikada yoklar. Genclerin yolunun acılması gerektiğini duşunuyorum. Her şeyi zamana bırakıyoruz ve kendimizi oyalıyoruz. Bizim en kotu alışkanlıklarımızdan biri bu. Hayatın guzelliklerini fark ederek yaşamalıyız diye duşunuyorum.

Dort yıl once pop muzikten elektronik muziğe gectiniz. “Hande Yener bitti” denildi. Pop muziğe geri donmeyi duşundunuz mu?

Evet Hande bitti dediler ama beş yıl oldu bitemedim (Guluyor). Benimle ilgili bir bolunme modu var. Eski Hande’yi isteyenler acsın interneti izlesinler. Herkes mesleğinde sıfırdan başlar ve merdiven cıkar. Ben de merdivenlerdeyim. Geri donuş amatorce olur. Yeni gelen nesil ısrarla yola devam etmemi istiyor. Onların dikkatini cekmiş olmam benim icin cok onemli. Bu anlamda muziğimde durulma istemiyorum. Benim muziğim cok enerjik. Daha sakin muzik dinleyenler icin ben uygun değilim. Pop muziğinde lavabo tıkalı demiştim başka yerlere gitti. Tıkanmasının sebebi yeni tarzlar cıkmaması. Bizde en son yıllarda bir tek Ceza cıktı.

Bir yandan da elektronik muziği kralicesi yakıştırması var.
Bana ne kralice denmesini ne de berbat muzik yapıyor denmesini beklemiyorum. Kaliteye doğru koştuğumu bildikleri halde bunu sucmuş gibi hissettirdiler bana. Onlar da alışık olmadığı icin olabilir. Ben de şimdi dışardan baktığımda bayağı bircok şeye curet etmişim. İpte yurumuşum. Ama kanatlarım vardı bir şey olmadı.

Pembe, turuncu, sarı saclardan sonra neden kendi sac renginize dondunuz?

Hipnoz biraz ironik bir albumdu ve sacları o formatta devam ettirdik. 50’leri konsept olarak aldığımız icin kendi rengime dondum. Bir sonraki albumde yine başka arayışlarım olacak. Ben gencliğimin kıymetini biliyorum ve her turlu cılgınlığı denemekten hoşlanıyorum.

”Kralice Fabrika” adlı sinema filminde oynadınız. Film iki gay’in sevişme sahnesi yuzunden Kultur Bakanlığı’nın engeline takıldı ve gosterilemedi.

Evet vizyona giremedi. O film festival filmiydi ben vizyona giremeyeceğini biliyordum. Ekip tamamen cok gencti. Yonetmen 18 yaşında Amerika’da eğitim gormuş biriydi. Oradaki tum unluler tamamen destek amaclı filmde oynadık. HikÂye bir gay’in oldurulmesini anlatıyordu. İki kardeşin tezatlığını anlatıyordu.

Sizin rolunuz neydi filmde?

Gay’lerin ikonuyum. Kız, kardeşinin gay olduğuna inanmıyor ve onu doktora goturuyor. Doktor da gay bu arada. Oyle bir ortama bir anda ben duşuyorum ‘Tabii ki gay cunku beni dinliyor’ diyorum. Esprili bir filmdi. Rahatsız eden bir film değil.

Sansur sadece filmlere değil, bircok yere uygulanıyor

Benim klibime bile sansur uyguluyorlar o film hayatta yayınlanmaz (Guluyor). Hipnoz klibi cekildikten sonra RTUK tarafından sansurlendi. Uzun bir sure yayınlanmadı. Daha sonra o bolumler klipten cıkarılarak gosterildi. Ağızlar bile sansurluyken bu konu hakkında bir şey soyleyemeyeceğim. Cunku sansurluyum (Guluyor). Denge denen şey cok onemli. Siz istediğiniz kadar yasaklayın internet denen bir şey var.

Dans dersleri devam ediyor mu?

Evet ediyor. Dans ediyorum ama cok sert oluyor. Daha yumuşatmak adına baleyi oğrenmeye karar verdim. n Oğlunuz 19 yaşında. Kadir Bey’le arası nasıl. Sizi kıskanıyor mu?
Hayır. O benim mutlu olmamdan dolayı cok mutlu. Kadir’le cok iyi anlaşıyor. Aileler cocukları etkiler o yuzden şu an bir ailesi olduğunu cok net hissettiği icin bir bunalım yaşamıyor. Babasıyla goruşuyor.

Hic anlaşamadığınız oluyor mu?

Ben cok cağdaş ve arkadaş bir anneyim. Annem ona esas annelik yaptı ufaklığında. Onun isteklerini yerine getirmeye calışan bir anneyim. Ama her şeyine izin vermiyorum.

Kadir Bey’le bir cocuk yapmak istemiyor musunuz?
Şu anda yeniden anne olmak uzak ama beş yıl sonra ne olur bilemem.

İmzanın ilişkimizi bitirmesinden korkuyorum

Gizlice evlendiğinize dair haberler cıktı. Evlenmediğinizi ve evliliğin sizi urkuttuğunu soylediniz.
Evlenmedik ama biz zaten yuzuklerimizi sol tarafa takıyoruz. Evli gibiyiz. İlişkimiz cok guzel gidiyor. Evet bazen evlilikten urkuyorum. Bu heyecanın rutine bağlanmasından korkuyorum. Şu an o kadar guzel bir ilişki yaşıyorum ki, onu bir imzanın bozmasından korkuyorum.

Sahnede de, fotoğraflarınızda da cok cesursunuz. Kadir Bey bu durum karşısında kıskanclık yapıyor mu?
Cıldırdığı anlar oluyor tabii. Ama niyetimizi biliyor. Kuliste birkac dakika fenalaşıyor sonra geciyor krizi (Guluyor) Kemal’le bana ‘Fazla ileri gitmediniz mi’ diye kızıyor. Acıklama yapınca duruluyor hatta bazen susuyoruz hicbir şey soylemiyoruz Kemal’le (Guluyor) Bir de dinleyiciyi gorduğu zaman cok hoşuna gidiyor.

Mutlu ilişkinin sırrı nedir?

Ben cok paylaşımcı biriyim. Kadir de oyle biri. Sosyal zevklerimiz cok uyuşuyor. Aşk ve iş arasında yaşıyoruz ilişkimizi (Guluyor)