AŞKI KORUMAYA CALIŞTIĞI İCİN YALNIZ

AZERBAYCAN’DA YAŞADIĞI ORTAYA CIKAN ŞARKICI CELİK’İN “SERAY SEVER’E ALBUM YAPTIĞIM SIRADA BENİ KULLANMASINA İZİN VERDİM” DEMESİ GOZLERİ SERAY SEVER’E CEVİRDİ...
Zodyak adlı bir produksiyon şirketi kurup kendi işinin patronu olan Seray Sever, ortalarda gozukmemeyi ve Celik’e cevap vermemeyi tercih ediyor. Sacları, kıyafetleri iki sene oncesinden cok farklı. Kendisini tasavvufa ve astrolojiye adamış. Astroloji eğitimini alan Sever “İşim başımdan aşkın, gereksiz konularla uğraşamam. O donem album yapmam talihsizlikti, neden yaptım bilmiyorum ama yaşananlar benim kontrolum dışında şeylerdi” diyor.
Celik’e dava acacak mısınız?
Hayır, cok gereksiz bir konu. Konu yok ortada. Hic konuşmuyorum, gerek yok... Koşe yazarları verdi gereken cevabı, hic bu konulara girmem. İşim gucum başımdan aşkın. Ben zaten artık basında cok az yer alıyorum.
Neler yapıyorsunuz?
Sıkı Dostlar dizisinde oynuyorum. Bir film yapım şirketi kurdum. Amerika’da sit-com tarihini başlatan “I love Lucy”yi aldım. Sen Harikasın adıyla uyarladık, TurkMAX’da yayınlanıyor; Demet Akbağ ve Ragıp Savaş başrolde. Cok iyi gidiyor, devamını da cekeceğiz.
Sex and the City’nin Turk uyarlamasını yapacağınız soyleniyordu...
Hicbir zaman onu duşunmedim. Bu dizinin Turk toplumuna uygun olduğunu duşunmuyorum. Belli bir kesim, o diziyi Digiturk’te izledik ve cok sevdik; bağımlılık yarattı ama Turk toplumunun genel ahlak yapısına uygun değil. Nerede yaşadığımızın bilincinde olmamız lazım. Benim yapmayı tercih ettiğim dizi tam bir aşk dizisi. Muthiş bir aşk var. Kocasına o kadar aşık ki kadın, o yuzden saflıklar yapıyor. Kocası da ne yaparsa yapsın onu affediyor. “Aşk her şeyi affeder mi?” sorusunun cevabı bu dizide var. Aşk her şeyi affeder. Saf, temiz ve iyi niyetli olduğu surece. Bu diziden kadınların oğrenmesi gereken cok şey var.
AŞKI KORUMAYA CALIŞTIĞIM İCİN YALNIZIM
Kadınların temiz ve saf olmadığını mı duşunuyorsunuz?
Aşk gunumuzde ne kadar saf yaşanıyor, ne oluyor bilmiyorum... Ben kendi adıma aşkı hÂl korunmaya calışanlardanım. O yuzden de yalnızım.
Ozel hayatınız ne durumda?
Yeni bir şey kurmaya kalktığınızda bu onur, gurur meselesi oluyor. İşkolik ve cok calışkan bir insanım. Cok rahat yaşıyordum hayatımı. Paranın değerini bilmiyordum. Ekranda bir saat bir şey sunuyorsun para kazanıyorsun. O yuzden bazı insanlarda travmatik durumlar oluyor. Boğazici Universitesi Ekonomi Bolumu mezunuyum. İlk defa eğitimimle bağdaşan bir şeyler yapıyorum. Butce ayarlarken ve o butceyi kullanmak cok onemli, orada eğitimim işime yarıyor. Benim acayip bir matematik kafam vardır.
SEKSİLİĞİME BAKAN ADAMI UC METREDEN TANIRIM
Bu kadar iş arasında ozel hayatınızda biri olsun istemiyor musunuz?
İsterim ama ben cok kolay bir kadın değilim. Zeki kadınlar zordur. Ben bu kadar zeki olmama rağmen hatalar da yapan iyi niyetli ve saf bir kadınım. Ama şu an bilmiyorum... Benim bir şey yapmama gerek yok. Her şeyin bir zamanı var.
Evlenmek ve cocuk sahibi olmak istiyor musunuz?
Bugun aşık olup evlensem aynı gun cocuk doğururum. Hicbir şey duşunmem ama evlenmiş olmak icin de evlenemem. Mutlu ve omur boyu surecek bir evlilik yapmak istiyorum. Ne istediğimi biliyorum.
Ne istiyorsunuz?
Maddi ve manevi dunyada aynı yukseklikte olacağım birini istiyorum. Yani maddi dunyada yuksek, manevi dunyada derin bir adam istiyorum. Cunku ben kendi adıma işini, gucunu her şeyini yapan, kendi ayakları uzerinde duran bir kadınım. Maneviyatım cok kuvvetli. Hele son iki senedir tasavvufla cok ilgileniyorum. Doyumu manevi boyutta aradığım bir donemdeyim. Karşıdan kalkıp da “Aa Seray Sever ne hoş, ne seksi kadın” diyecek adamı 3 metreden tanıyıp yanıma yaklaştırmadığım icin, cok zor ve uğraştırıcı bir kadınım şu an. Once benim ruhumu etkilemesi lazım karşımdaki insanın.
Astroloji kursuna gidiyorum işlerimi yıldızlara gore yaparım
Manevi yonunuzu nasıl guclendirdiniz?
Mevlana’yı cok okuyorum. Tasavvufa yakınlık duydum. Sabırlı olmayı oğreten bir yoldayım. Bir de astroloji kursuna gidiyorum. Astrolog hocam Sibel Hanım’la calışıyorum şu an. 2008’de birkac astrologla calıştım. Cok zor donemlerim oldu 2008’de, gezegenlerin bazı acılarından dolayı. Bunu astrologlarla yaptığım calışmalarla aştım. Astroloji, icine girdikce buyuluyor. Hic kimseye kızmamaya başlıyorsunuz.
Nasıl oluyor?
Mesela birisi bir şeye itiraz edince hic kızmıyorum, cunku biliyorum ki o bunu kabul etmeyecek bir karakterle gelmiş dunyaya, olduğu gibi kabul ediyorsunuz. Hayatınız cok kolaylaşıyor.
İşlerinizi astrolojiye gore ayarlar mısınız?
Evet. Her ayın 29’unda Merkur geri gider, o tarihte hicbir işe imza atmam. Dizinin tanıtımıyla ilgili cok komik bir şey oldu. Tanıtım girmesi lazımdı tam da Merkur’un geri gittiği tarihe denk duşuyordu. Gittim kanal yetkilileriyle goruştum. “Tanıtımı şu tarihten once girmek zorundayız, Merkur’un geri gittiği tarihlerde aksilikler olur” dedim.
Ne yaptılar?
Tanıtımı girdiler. Evet astrolojiye gore işlerimi, toplantılarımı ayarlıyorum. Guluyorlar bana. Ama ben buna inandım. Ve inanc her şeyden kuvvetlidir. n Aşk hayatınız icin ne diyor yıldızlar?
2009 Eylul’den sonra herhalde toplum ve sizin de goreceğiniz biri hayatımda olur. Acelem yok.
Album cıkardığım donemde kontrolum dışında şeyler oldu
Şarkıcılık hicbir zaman mesleğim ya da haddim değil ama sunuculuk ve oyunculuk yapan her insan zaten sesini kullanabilen insanlardır. O donem yaşadığımı cok buyuk bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum. Bugun cıkan olaylarla goruyorum ki zaten benim kontrolum dışında olmuş. Kontrolum dışında olan şeyler var burada. Şarkıcılıkta da başarılı olurdum. Ama maalesef ki bugun kalkıp da, 4 sene sonra boyle bir şeyler cıkıyor, insanlar konuşuyorsa, uzerimden bir şeyler yapmaya calışılıyorsa... Bu durum o donemki olayları acıklıyor. Muzik aşkı olan bir insan da değilim. Neden o donem oyle bir şeye girdim bilmiyorum. Sonucta hatalarımız ileride deneyim haline geliyor bizi ileriye goturuyor.