unlu ses sanatcıları biraraya gelirse nasıl bi ses ortaya cıkar deyatlar haberimizde......

BU ŞEHİRDE SEVMEDİ KİMSELER BENİ

DEMİR DEMİRKAN GİTARDA, FAHİR PİYANOSUNUN BAŞINDA, SERTAB MİKROFONUN ONUNDE, YUKARIDAKİ SOZLERE BESTE YAPIYORLAR.

Sertab'ın yeni Turkce albumu icin uzun sure dillerden duşmeyecek bir şarkı daha doğuyor. Sertab cok mutlu. 'Bir yanımda Demir, bir yanımda en iyi arkadaşım Fahir, ilk kez hep birlikte şarkı yazıyoruz. Cennette gibiyim!' Bu yaz cıkması planlanan albumde genc ve henuz duyulmamış yeteneklere de yer verilmiş. 'Gencinden yaşlısına herkesi kavrayacak bir album olacak' diyor. Demir ve Sertab, uc aydır New York'ta yaşıyor. Manhattan'da bir ev tuttular. Bundan sonra Bodrum, İstanbul ve New York arası gidip, gelecekler. 'Neden New York?' diye soruyorum. Demir cevaplıyor: 'Dunyanın her bir yanından bu şehire gelip, sanatını icra eden sanatcılar var. Hic planlamadan sanata ulaşabilmek gibi bir luksun var New York'ta...' Sertab devam ediyor: 'Cok guzel bir cevre edindik, dostluklar genelde endustri icinde olduğu icin yeni muzikler uretiyoruz. Demir'in ailesini ziyaret ediyoruz.'

COK EMEK VERMİŞLER
Demir ve Sertab'ın Amerika'da kurdukları yeni grubun adı 'Painted on Water'. Roxette, Eurythmics gibi iki kişiden oluşan bir grup... Şarkılar sadece İngilizce sozlu olacak ve album Amerika'dan cıkıp, dunyaya yayılacak. Grup olarak ilk albumleri olduğu icin albumun adını da 'Painted on Water' koymuşlar. Albumde, Anadolu melodilerinden esinlenerek dunya muziği- caz-blues fuzyonu oluşturmuşlar. 16 Haziran'da once Amerika'da piyasaya cıkacak album icin eylul ayında Amerika'da turneye cıkıyorlar. Şarkıların tumunu dinledim, ciddi bir emek vermişler bu albume... Produktorluğu Demir ile beraber Nora Jones'un ilk albumunu yapan Jay Newland yapmış. Al Dimeola ve Mike Stern gibi muzisyenler albume eşlik etmiş. Daha şimdiden Skope, Billboard gibi saygın muzik dergilerinde 'Painted on Water' yorumları cıkmaya başlamış bile... Sertab'ın caz muzikte yeni 'Sade' olabileceğini ve hatta 'Sade'den daha iyi olduğunu yazmışlar. Şarkıları isteyenler i-Tunes'dan indirebilecek. Şimdi anladım, Grammy hakkında neden bu kadar iddialı konuştuklarını... Albumun tanıtımı icin cok disiplinli calışıyorlar. Aynı disiplinleri ilişkileri icin de gecerli. Sizlerle daha once de paylaştım onların bu yonunu...