daha yeni doğum yapan ve ekranlara yeni yeni donmeye başlayan unlu oyuncu Pınar Altuğ yine anne olmak istiyormuş.......
SU'YA BİR KARDEŞ YAPMAK İSTİYORUZ!'

PINAR ALTUĞ İLE EROL EVGİN ATV'NİN YENİ ŞOVU 'BİR ŞARKISIN SEN' İCİN EL ELE VERDİLER..
Televizyon icin ilk kez birlikte iş yapacak iki unlu ismin tanışıklıkları aslında cok eskilere dayanıyormuş. Pınar Altuğ: 'Cok kucukken Erol Bey beni kucağına almış. Bu hikayeyle cok hava attım'..
Turk Pop Muziği'nin eskimeyen sesi Erol Evgin ile guzel sunucu Pınar Altuğ, atv'nin 'Bir Şarkısın Sen' adlı şov programı icin biraraya geldi. 'Bir Şarkısın Sen'de Turkiye'nin dort bir yanından secilen yetenekli 20 cocuk, her cumartesi ekrana cıkacak. Ve son 50 yılın nostaljik şarkılarını seslendirecekler. 'Aman yanlış anlaşılmasın. Bu bir yarışma değil. Biz cocukları yarışa sokmuyoruz. Amacımız izleyicilere keyifli dakikalar gecirtebileceğimiz, cocuklara da tatlı bir anı olarak kalacak bir şov yapmak' diyen ekranın yeni ikilisi ile keyifli bir sohbet gercekleştirdik. Ucuncu torunu bekleyen Erol Evgin ve ciceği burnunda anne Pınar Altuğ ile cocukların dunyasına daldık, biraz nostalji yaptık, jurili yarışma programlarını eleştirdik ve Eurovision tahmininde bulunduk.
EROL BEY ETKİLİ OLDU
* Sizi bu projeye ceken ne oldu?
Erol Evgin.: Cocuklar... En buyuk etken cocuklar oldu. Pınar Altuğ: Erol Bey'in varlığı! Bir de cocuklarla ilgili olunca hic duşunmedim. Yeni anne olduğum icin projeyi duyunca kalbim hopladı.
* Erol Bey, 30'lu yaşlarını yaşayan kadınların cocukluk aşkıdır. Pınar Hanım, sizin icin de oyle miydi?
P.A.: Evet, mesela benim annem ve anneannem de Erol Evgin hayranıdır. Biz Yeşilyurt'ta oturuyorduk ben cocukken. Erol Bey ben cok kucukken beni kucağına almış. Hani anneler cocuklarına anlatır ya... Ben yıllarca bununla arkadaşlarıma hava attım. (kahkahalar)
E.E.: Şarkılarımı soylemeye başladığım yıllarda 0-6 yaş grubundaki kız cocuklarıydı onlar... O ilginin surmesi cok hoşuma gidiyor tabii. Biz onlarla kocaman bir aileyiz.
* 'Bir Şarkısın Sen' nasıl bir program olacak?
E.E.: Son 10 yılın en sevilen, yakın tarihimize anılarımıza, yaşamlarımıza sinmiş, onların fon muziği olmuş şarkıları cocuklar seslendirecek. Zaman zaman, bu şarkıların gercek sahipleri de konuk sanatcı olarak programa konuk olacak.
* Juri olacak mı?
Bu projede juri yok. Jurili işlere sinir oluyorum. Bana da bircok yarışmadan juri olmam icin teklif geldi. Ama kabul etmedim. Cocukları sınav heyecanıyla ayakta tutup, kendi aralarında yemek tarifi yapan insanlara saygı duymuyorum.
GOZLERİNİZ DOLACAK
* 'Bir Şarkısın Sen'in başrolunde cocuklar var ama bu bir cocuk programı değil, oyle değil mi?
E.E.: Hayır kesinlike değil.
P.A.: Ben de arkadaşlara programı anlattığım zaman, 'Amaan cumartesi akşamı cocuk programı izlenir mi?' diye tepki gosteriyorlar. Ama bu cocuklar hakikaten ozel seslere sahipler. Şarkıları o kadar guzel soyleyecekler ki, dinlerken gozleriniz dolacak. Hepsi Turkiye'nin ceşitli yerlerinden secildi. Ciddi bir secim turnesi yapıldı.
* Belli bir branş var mı?
E.E.: Turk muziği, halk muziği, pop ve arabesk... Dort dal olacak.
* Cocuklar ailelerini, okullarını bırakıp İstanbul'a nasıl gelecekler ?
P.A.: Ekibimiz bu konuda cok iddialı calışıyor. Cocuklar İstanbul'da kendi okullarının muadili okullara yerleştirilecekler. Ve iki bucuk ay boyunca aileleriyle birlikte burada bizimle yaşayacaklar. Aslında onlar icin guzel bir anı olarak kalacak ama onların hayatlarından bir şey goturmeyecek. Cekimler okul saatlerinin dışında yapılacak.
* Peki niye nostaljik şarkılar? Sizce eski şarkılar daha mı guzel?
P.A.: Evet, kesinlikle...
E.E.: Donemlerin ruhları vardır diye duşunuyorum.
P.A.: O zaman şimdi cok ruhsuzuz! (guluyor)
E.E.: Yani, şimdi de bir ruhumuz var ama şimdiki tuketim uzerine... Atmak, değiştirmek uzerine. Eşyalar, dostluklar, aşklar, şarkılar her şey cok cabuk tuketilir oldu. 70'li yılların şarkıları hala dinleniyor mesela... 'Cover' yapılıyor. Cunku 70'li yılların farklı bir ruhu vardı. 2000'ler biraz ruhsuz geliyor bana...
P.A.: Bundan beş yıl once cıkan bir şarkıyı pek coğumuz hatırlamayabiliriz ama Erol Bey'in şarkılarının hepsini ezbere biliyoruz. Bence bu yeteri kadar kıstastır zaten.
E.E.: Bu anlamda bu program, son 50 yılın guzel şarkılarını yeniden hatırlatmış olacak.
P.A.: Cocuklar kendi yaşıtlarına da bunları oğretmiş olurlar.
'STAR YARIŞMASI' DEĞİL
* Bir ara kucuk şarkıcı furyası vardı. Bu şovla tekrar boyle bir durum ortaya cıkar mı?
E.E.: Star yetiştirmek, muziği meslek edinen insanları yetiştirmek ciddi bir iştir. Pop star yarışmaları insanlara vaatlerde bulunuyor. 'Bir Şarkısın Sen'in kimseye bir vaadi yok.
* Bir SMS atma, oy gonderme durumu var sanırım. İzleyiciler neyi oylayacak peki?
E.E.: Şarkılar yarışacak ama onda bile derecelendirme yok.
* Şarkıların nesi oylanacak? Zaten bilinen şarkılar...
P.A.: Hani sevdiğiniz bir şarkı olur da uzun yıllar sonra dinlediğinizde başka bir haz alırsınız. Bunun gibi, 'Ya bu şarkıyı cok ozlemişim, yeniden dinlemek cok iyi oldu' dediğiniz şarkıya oy vereceksiniz.
E.E.: Cocuklara asla 'Sizi star yapacağız' vaadinde bulunmadık.
FAZIL SAY'I KONUK ETTİM
* Mutlaka onları beğenecek ve teklif goturecek kimseler olacaktır...
E.E.: Bu cocuklar, elemelerden gecirilerek secildi. Belki de bu şov, sanat yolundaki ilk anıları olacak.
P.A.: Hem eğitim de alacaklar.
E.E.: TRT'de Nukhet Duru ile beraber 'Bizden Size'yi sunuyorduk. 6-7 yaşlarında minicik bir cocuk geldi. Urkek urkek bakıyor. Ben onu aldım, sohbet ettik... Sonra piyanonun başına gecti. İşte o cocuk Fazıl Say'dı... Yani bu cocukların icinden de buyuk muzisyenleri cıkabilir.
P.A: Adam olacak cocuk belli olur.
Erol Bey, sizin de iki toru-nunuz var değil mi?
Evet, Eren ve Erol... Erol İngiltere'de yaşıyor. Her zaman goremiyorum onu. Mayıs ayında ucuncusu de geliyor. Erol'a kardeş... Hızlı calışıyor cocuklar. (guluyor)
* Torun daha tatlı oluyor derler, doğru mu?
Torun, insanın daha rahat zamanına geliyor. Ben hatırlıyorum, ucağa atlar gelir, karımı operdim, cocuklarımı severdim. Tekrar ucağa atlar turneye cıkardım. Cok yoğun calıştığım yıllardı. Torunlar, evime daha cok zaman ayırabildiğim yıllarda oldu. Bir de torunu kucağınıza alıyor seviyorsunuz, ağladığı zaman hemen annesine veriyorsunuz. Bakımı size kalmıyor yani. Oyle rahatlığı var. (kahkahalar)
* Uslu bir bebek mi Su?
P.A.: Her bebek kadar yaramaz. Benim şu anki işim kızıma bakmak. Gecce uyumuyorsa gunduz birlikte uyuruz, ne olur? Canı kucakta dolaşmak istiyorsa kucakta dolaşıyoruz. Biraz suyuna gittiğinizde sakinliyor. Cunku damarına bastığınızda hicbir şey değişmiyor, sonunda gene onun istediğini yapıyorsunuz. Onu da boşuna ağlatmış oluyorsunuz. Şu anda boyle bir yol izliyorum. Ama ileride başıma ne gelecek bilmiyorum.
E.E.: Bir hastane ziyaretinde, doğumhaneden bir kadının feryadı geliyordu. O kadar sancı cekiyor ki, 'Muzafferrrr bedavadan baba oluyorsun' diye bağırıyordu. (kahkahalar)
P.A.: Ben de doğumhanede sancıdan, 'Sen bir doğ, poponu ısıracağım senin' demiştim. Şimdi Yağmur 'Isırdın mı popusunu' diye soruyor. Kıyamıyorum, biraz buyusun oyle ısıracağım. Su'nun bana bir popo ısırığı borcu var!
Pınar Hanım, doğum yapalı daha iki ay oldu. Sizin icin 'Bir Şarkısın Sen' gibi kapsamlı bir projede calışmak zor olmayacak mı?
P.A.: Haftada sadece bir gun calışacağım zaten, daha fazlasını yapamam.
E.E.: Sut izni vereceğiz Pınar Hanım'a. (Kahkahalar)
P.A.: Su, muhtemelen kuliste yanımda olacak zaten. Program banttan yayınlanacağı icin cekimler biraz uzayacak. O yuzden bir oda istedim; kızımla beraber cekimlerde olacağız. Zaten ben hamileyken de calıştığım icin Su canlı muziğe cok alışık. Muzik sesini duyunca sakinleşen bir cocuk. Onun icin sakin sakin duracak diye duşunuyorum.
Yağmur bebeğin altını bile değiştirir
* Yağmur Bey'le iş bolumu yaptınız mı Su'ya bakmakla ilgili?
Hayır, herkes her şeyden sorumlu. Kocam cok yardımcı oluyor bana. Kızımızı beraber buyutuyoruz. 'Eyvah ben bebeğe nasıl bakacağım' diye doğumdan once bayağı panik oldum. Ama daha sonra panik kalmadı. Hastanede bile bebek odasına yollamadık.
* Bebeğin altını falan değiştirebiliyor mu Yağmur Bey?
Tabii, uc gunlukken başladı hem de. Hamileliğim doneminde birlikte kursa gittik. Yağmur gazını cıkarmayı da, altını değiştirmeyi de biliyordu. Hemen doğduğu anda kucağına alma cesareti vardı.
* Bunaldığınız zamanlar oluyor mu?
Yuzune baktığınız zaman oyle bir şey aklınızdan bile gecmiyor. Eğer doğum sonrası depresyona girmediyse, bir anne oyle kolay kolay bunalmaz.
Daha cok erken ama başka cocuk duşunuyor musunuz?
Yakın bir zamana kadar oyle bir niyetimiz yoktu aslında. Cunku ben hep tek cocuğum olsun istedim. Yağmur da oyle olsun istermiş. Ve ben hep bir kızım olmasını hayal etmiştim. Su'nun kız olduğunu oğrenmeye yakın heyecan sardı ve Yağmur'a 'Eğer erkek cıkarsa, kız icin bir daha deneriz gibi geliyor bana' dedim. Ama kız cıktı. Dolayısıyla denemeye gerek kalmadığını duşunuyordum. Ama Su'nun yalnız kalmasını istemiyoruz. Cunku kuzenleri falan da olmayacak. Acaba diyoruz bir kardeş yapsak da Su yalnız kalmasa mı? Ama bu daha uc gun once konuşulmuş bir şey. Bilmiyorum ben cesaret eder miyim?