KOSEM SULTAN'I OYNAMAK İSTİYOR!

İSTANBUL'UN TARİHİ MEKÂNLARINA AMA OZELLİKLE TOPKAPI SARAYI'NA HAYRAN KALDIĞINI BELİRTEN HOLLYWOOD YILDIZI EVA MENDES, YEŞİLCAM'DAN TEKLİF GELSE KABUL EDECEĞİNİ SOYLEDİ..
- 2009'un en seksi kadını anketinde birinci secilmiştiniz.
Fiziğinizi korumak icin cok cabalıyor musunuz?
Haftanın 6 gunu cok sıkı egzersiz yapıyorum. Ama spor yapmaktan nefret ediyorum! Yemeklerime cok dikkat ediyorum; et, balık ve tavuk yemiyorum. Cok tahıllı ve kepekli ekmek tercih ediyorum. Ote yandan tam bir cikolata ve dondurma delisiyim. Kendimi cikolata ve dondurmayla odullendiriyorum ama sonra mutlaka cok sıkı spor yapıyorum.
- Bugune kadar canlandırdığınız karakterler icinde sizi en cok heyecanlandıran hangisi oldu?
İlk buyuk filmim, Denzel Washington'la oynadığım 'Training Day'di (İlk Gun). O filmle dikkat cekmeyi başardıktan sonra Hollywood'un kapıları acıldı. Bu yuzden 'Training Day' filmindeki 'Sara Harris' rolu, benim en onemli rolumdur.
'TURK'E BENZİYORUM'
- Guzelliğiniz filmlerinizde hep on planda. Erkek izleyicilerinizi hayal kırıklığına uğratarak cok cirkin bir kadını canlandırmayı duşunur muydunuz?
Kesinlikle... Sadece guzellikle olacak bir şey değil sinema... Farklı kişileri, farklı tipleri canlandırıyor olmak cok heyecan verici. Mesela farklı uyruktaki insanları oynamak da oyle...
Bir Turk karakterini oynamayı cok isterdim. Bu benim icin heyecan verici olurdu. Latin Amerikalı olduğum icin tipim zaten sizlere benziyor.
- Turk sinemasından teklif alsanız değerlendirir miydiniz?
Bunu gercekten cok isterim. Ayrıca Turkiye gercekten olağanustu bir ulke. Yaptığım en muhteşem gezilerden birini ulkenizde yaptım.
Eğer gercekten hoşuma giden bir senaryo olursa kesinlikle Turk filminde oynamak isterim.
- Topkapı Sarayı'nı ziyaret etmiştiniz. Etkilendiniz mi ?
Aman Allah'ım! Hayatımda o kadar guzel mucevheri hic bir arada gormemiştim. Hepsi paha bicilmez.
Gercekten saraydan ve ambiyansından cok etkilendim. Turkiye'ye gelmeden evvel, kulturunuz ve tarihiniz hakkında cok kitap okudum. Topkapı Sarayı'ndaki ihtişam olağanustuydu. Kosem Sultan gibi bir kadın sultanı oynamayı isterdim.
- İstanbul'u sevdiniz mi?
İnanılmaz bir yer! Tarihi ve insanları cok etkileyici. Herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir yer olduğunu duşunuyorum. Amerikalı olmayı seviyorum elbette ama şu bir gercek ki Amerika'nın Turkiye gibi bir gecmişi ve tarihi yok.
- Yeni başkanınız Obama'dan umutlu musunuz?
Barack Obama'nın Amerika icin iyi şeyler yapacağına inanıyorum ve kesinlikle kendisini yurekten destekliyorum.