romanyaya otobus kac saat istanbul romanyaya giden otobus firmaları romanya seferleri romanya mankenleri istanbul bukreş kac km
ADI HURREM OLACAKROMEN MANKEN TATİANA MARİNESCU, ADINI DEĞİŞTİRMEK VE BUNDAN BOYLE 'HURREM' OLMAK İSTEDİĞİNİ ACIKLADI.

Marinescu, bu değişikliği neden istediği sorusuna şu yanıtı verdi: 'Turkiye’nin tarihini araştırırken Hurrem Sultan’ı fark ettim. Hurrem, cok cesur ve yonetimde soz sahibi biriymiş. Ben de Hurrem adını kullanmak istiyorum. İsmimi değiştirmek icin gereken evrakları hazırladım.'

Tatiana Marinescu, bir yıldır birlikte olduğu sevgilisi Osman Guney sayesinde Turk erkeklerine olan bakış acısının da değiştiğini soyledi.

İki yıl once Turkiye’ye gelen Romen manken Tatiana Marinescu gorduğu yoğun ilgiden memnun. Seksi manken, bir yıldır birlikte olduğu 'Otomobil Osman' lakaplı işadamı sevgilisi Osman Guney sayesinde Turk erkeklerine bakış acısının da değiştiğini soyledi: 'Osman beni her gun mutlu ediyor.Onu tanıdıkca ’maco, kıskanc, aldatır’ denilen Turk erkeklerinden korkulacak bir şey olmadığını anladım.'

14 yaşında Romanya’da guzellik yarışmasını kazandınız. Şimdi ise Turkiye’de yaşıyorsunuz. Bu donem sizin icin nasıl gecti?

- 14 yaşında, ortaokula giderken bir guzellik yarışmasına katıldım. Yarışmayı izleyenler arasında İtalyan bir ajans sahibi de vardı ve beni İtalya’ya davet ettiler. Yaklaşık dort yıl orada yaşadım. Daha sonra ailevi nedenlerden dolayı Romanya’ya dondum ve eğitimime devam ettim. Bu sırada editorluk ve televizyon programı sunuculuğu yaptım. Modellik sayesinde İtalya, Almanya, İngiltere, Yunanistan gibi pek cok ulke gezdim. D&G, Armani, Gucci ve daha bir cok buyuk markanın defilelerinde yer aldım. En sonunda Turkiye’de geldim ve burada kalmaya karar verdim.

Gazetecilik ya da sunuculuk yapmaktan neden vazgectiniz?

- Dunyayı gormek icin modellik yapmaya karar verdim.

Onca şehir ve imkan arasında neden Turkiye’yi sectiniz?

- Bana burada mankenlik yapmam teklif edildiğinde 'Neden olmasın, ilginc olabilir' diye duşundum. Buraya geldiğimde Turkiye’nin Romanya’ya cok benzediğini gordum. Turkiye’ye geldikten sonra unlendim. Sonra da Beyaz Show’un jenerik yuzu oldum. Beni de unlu olduğum icin secti. İstanbul’u cok sevdim. Bukreş’te yapacak cok şey yok ama İstanbul’da her şeyi yapabilirsiniz. Coğu zaman sabah İstanbul’dan ucağa binip Romanya’ya gidiyorum ve akşam donuyorum. Başka bir şehirde yaşasam bunu yapamayabilirdim. Romanya’da kalsaydım tanınan, televizyon programı yapan biri olarak hayatıma devam edecektim.

Ne Deniz Akkaya ne de Şenay Akay’a benzediğinizi soyluyordunuz...

- Evet, sadece babama benziyorum. Beni kimseye benzetmelerine gerek yok. Bunu soyleyenlere 'Tatiana Marinescu’ya benziyorum' diyorum.

Neden Turkiye’deki modeller yurtdışına acılamıyor?

- Bence burada yaşamak daha kolay. Başka bir ulkeye gittiklerinde sıfırdan başlamak zorundalar. Oraya gittiklerinde model evlerinden birinde kalacak ve oradaki kızlarla anlaşmak zorunda kalacaklar. Burada kalmak, oraya gitmekten daha kolay. Bir başka şehre model olarak gittiğinizde kendinizi ispatlamak icin surekli calışmak zorundasınız. Turkiye’den de yurtdışında calışan mankenler var ve bence Turk kızları cok guzel.

Galerici Osman Guney yani ’Otomobil Osman’ ile ilişkiniz devam ediyor mu?

- Bir yıldır birlikteyiz. Beni her gun mutlu ediyor. Onu tanımadan once Turk erkeklerinin boyle olacağını duşunmemiştim. Cunku herkes 'macolar, kıskanclar, sorun cıkarırlar, seni aldatırlar' diyordu. Turk bir sevgilim olmasını istemiyordum. Gittiğim her yerde etrafa sinirli sinirli bakardım bana yaklaşamasınlar diye. Acıkcası bir playboyla olduğum icin en başta korkuyordum. Herkes 'O bir playboy dikkat et' diyordu. Onu tanıdıkca, Turk erkekleri konusunda korkulacak bir şey olmadığını gordum. Şimdi soylenenleri duşunmuyorum bile cunku hicbir problem yaşamıyorum.

İsminizi değiştirmek istiyordunuz. Hangi isimde karar kıldınız?

- Turkiye’nin tarihi ile ilgilenirken Hurrem Sultan’ı fark ettim. Hurrem adını kullanmak istiyorum. Kosem Sultan da var ama 'Kosem' kulağa cok hoş gelmiyor. Hurrem olmasının nedeni Rusya’da yaşayan biriyken bir padişahla evlenen ilk kadın olması. Cok fazla cesareti vardı ve yonetimde soz sahibiydi. İsmimi değiştirmek icin gereken evrakları hazırladım ve bu konuda calışmalarım suruyor. Ailem de benim verdiğim kararlara saygı duyuyor, beni destekliyor. Sonucta ben mutlu olunca, onlar da mutlu oluyor.