Cicişler Otoyol Trafiğini Kilitledi
2 kardeş olan esra ve ceyda kardeşler şimdide icip icip trafiği birbirne kattılar...Polisle papaz olan kardeşler sonrasında serbest kaldılar...Haberimizin detaylarına bir goz atalım...Peki bu Esra Ceyda Kardeşler kimlermiş bir goz atalım isterseniz...

TEM Otoyolu'nda ciciş trafiği
Cicişler’ olarak tanınan Esra ve Ceyda Ersoy kardeşler, TEM Otoyolu uzerinde plaka uygulaması yapan trafik ekibinde gorevli polise tokat attıkları ve araclarına carptıkları iddiasıyla gozaltına alındı
Yaklaşık 6 saat polis merkezinde kalan Ersoy kardeşler, ifadelerinin ardından nobetci savcının talimatıyla serbest bırakıldı.
Kullandıkları cipin trafikten men gozukmesi ve 45 ceza puanı bulunan Esra Ersoy’un ehliyetine el konulması işlemi nedeniyle ’Cicişler’ ile polisler TEM’de yaklaşık yarım saat tartıştı. Tartışma yuzunden ozellikle Ankara yonunde trafiğin durma noktasına geldi.
CİPİ POLİS OTOSUNUN UZERİNE SURDU
TEM Otoyolu Akşemsettin Viyaduğu uzerinde dun saat 16.30 sıralarında meydana gelen olay iddialara gore şoyle gelişti:
Uygulama yapan trafik polisleri, Esra-Ceyda Ersoy kardeşlerin icinde bulunduğu 34 SHE 30 plakalı pembe renkli cipi durdurdu. Plaka sorgulaması yapan polis, cipin trafikten men olduğunu belirledi. Bunun uzerine polisler cipi kullanan Esra Ersoy’dan ehliyet ve ruhsat istedi. Ehliyet ve ruhsatı alan trafikciler işlem yapmak icin polis aracına gitti. Ersoy kardeşler de yapılan işlemi oğrenmek icin polisleri takip etti. Bu sırada otomobili kullanan Esra Ersoy polislerden daha once aldığı 45 ceza puanı nedeniyle ehliyetine el konulduğunu oğrendi. Buna sinirlenen Esra Ersoy’un kardeşi Ceyda Ersoy, polis memurlarından birine tokat atarak ehliyeti ve ruhsatı geri almaya calıştı. Polislerin buna izin vermemesi uzerine ciplerine donun Ersoy kardeşler, olay yerinden uzaklaşmak icin hareket etti.
Bu sırada trafik ekibi de Ersoy kardeşlere engel olmak icin polis otomobiliyle onlerine gecti. Esra Ersoy ciple polis otomobilinin sol arka kapına carptı. hasar gordu. Bunun uzerine polis ekipleri TEM otoyolunu Ankara yonunu tamamen trafiğe kapattı. Vatandaşlar trafiğin kapatılmasına gerek araclarından inerek gerekse korna calarak tepki gosterdi. Edirne yonu de olayı izlemek isteyen suruculer nedeniyle tıkanma noktasına geldi.
MUHABBET ETMEK İCİN BENİ DURDURUYORSUNUZ?
Polislerin tum ikazlarına rağmen Ersoy kardeşler cipten inmedi. Bu sırada Ersoy kardeşlerle polisler arasında şu diyaloglar yaşandı:
Esra Ersoy: Ruhsatımı ve ehliyetimi siz aldınız. Trafikte beni surekli cevirmeler. Ben ayda 1 milyar trafik cezası oduyorum, sizin yuzunuzden. Haksız yere surekli beni durduruyorsunuz. Dikkat cekiyorum diye beni durduruyorsunuz. Gereksiz yere muhabbet etmeler. Devlet size polis gorevi verdi, onunuze geleni durdurun gorevi vermedi. Bu arabanın her şeyi tam ve film cam falan yok. Durduk yere sırf muhabbet etmek icin durduruyorsunuz. Sonra da boyle. Arabamıza siz carptınız. Trafik mahkemesine başvuracağım. Avukatım gerekli işlemleri yapacak. Trafikte cok rahatsız oluyorum artık. Yolu acın lutfen. Bu kadar insanın trafiğini kilitlemeye hakkınız yok. Siz once kimliğimizi verin bizim. Doktora yetişmeye calışıyorum ve benim arabama carptınız. Ne yapmaya calışıyorsunuz. Sırf siz trafikte bizimle iki cift laf edin diye insanları durdurmaya hakkınız yok. Sabahtan beri hastaneye yetişmeye calışıyorum.
OZELLİKLE BU ARABAYI DURDURUYORSUNUZ?
Ceyda Ersoy: Başka arabaları durdurmuyorsunuz, ozellikle bu arabayı durduruyorsunuz. Ama bu arabanın her şeyi tam, butun evrakları tam. Başka kişilere tutanak tutun. Benim gercekten cok sinirim bozuldu kardeşime yaptığınız bu olaydan dolayı. Resmen ustune yurudunuz. O bir hanımefendi. Trafik polisi arabamıza carptı, kardeşimin uzerine yurudu.
TRAFİK POLİSLERİ TARAFINDAN TACİZ EDİLİYORUM
Polis Memuru: Hanımefendi arabamıza carptınız. Ruhsatınızın parcasını verir misiniz? Hanım efendi işlemlerin yapılabilmesi icin gerekli. Kaza tutanağı tutulacak hanımefendi.
Esra Ersoy: Taciz ediyorsunuz bizi. Trafik polisleri tarafından taciz ediliyorum. Dokunuluyorum, elleniyorum. Benim hastaneye yetişmem lazım. Anlamıyorsunuz herhalde hastayım.
Polis Memuru: Hanımefendi ben iki cocuk babasıyım. Aracınızı sağa alın. Yolu bir acalım. Emniyet şeridine alalım aracı.
VATANDAŞLAR TEPKİ GOSTERDİ
Trafiğin kapanmasına sinirlenen vatandaşlar ise Ersoy kardeşlere "Arabanızı lutfen kenara cekin", "Hasta yetiştireceğiz", "Programa yetişeceğim", "Şovu bırakalım, işimiz gucumuz var. Yazık gunah bu kadar millete" diye tepki gosterdi.
POLİSLER ŞİKAYETCİ OLDU
Yaklaşık yarım saat suren ikna cabalarının ardından Ersoy kardeşler cipten aşağı indi. Daha sonra polislere ‘Aracı istiyordunuz. Alın size arac. Biz gidiyoruz" diyerek taksi cevirmeye calıştılar. Bir taksi durdurarak binmek isteyen Ersoy kardeşler, polislerin engeliyle karşılaştılar. Polisler, Ersoy kardeşlerin taksiye binmelerine izin vermedi. Ersoy kardeşler daha sonra polis otomobiline bindirilerek Alibeykoy Şehit Atıf Odul Polis Merkezi Amirliği’ne goturulduler.
Ersoy kardeşler once Eyup Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolunden gecirildiler. Trafik polislerinin "Polise mukavemet" ve "Polis aracına zarar vermek" suclarından şikayetci oldukları Ersoy kardeşlerin avukatları eşliğinde ifadelerine başvuruldu. Yaklaşık 6 saat polis merkezinde kalan Ersoy kardeşler nobetci savcının talimatıyla serbest bırakıldılar. Cip trafikten men edilerek otoparka cekildi. Esra Ersoy’un ehliyetine 2,5 ay sureyle el konuldu.
BU DURUMDAN ŞİKAYETCİYİZ
Polis merkezi cıkışında DHA muhabirlerinin sorularını yanıtlayan Ceyda Ersoy, "Esra’nın ehliyeti alındı, iki ay. Başka bir şey olmadı. Cok onemli bir şey yok" diye konuştu.
Esra Ersoy ise "Polis arabası onumu kesmişti, o arada ben carpmış bulundum. Şikayetci oldum evet. Bu durumu yaşadığım icin şikayetciyim. Arabamı bağladılar, ehliyetime de el konuldu. Aracımız camlarındaki filmlerden dolayı trafikten men edilmiş ama bunun icin bana uyarı gelmedi. Aracımda da film yok zaten, orijinali. O yuzden bu durumdan şikayetciyiz. Polise carpmaya calıştığımı iddia ediyorlar ama oyle bir şey yok" dedi.