faişe oyunları doktorlar dizisi fikret faişe oyunu fahişe oyunları yeşim ceren bozoğlu ayak
Doktorlar dizisini sert dokturu fikret neden zayıflıyor..........

25 KİLO VERDİ FAHİŞEYİ OYNADI!

AZMEDİP 2.5 YILDA 25 KİLO VEREN BOZOĞLU’NUN, BİR FAHİŞEYİ CANLANDIRDIĞI “OYUN” FİLMİ CANNES FİLM FESTİVALİ YOLCUSU...

Doktorlar dizisinde Gestapo lakaplı Dr. Fikret’i oynayan Yeşim Ceren Bozoğlu uc sene once gecirdiği bir hastalık sonucu 50 kilodan 92 kiloya cıktı. Azmedip 2.5 yılda 25 kilo veren Bozoğlu’nun, bir fahişeyi canlandırdığı “Oyun” filmi Cannes Film Festivali yolcusu... 10 kilo daha vereceğini soyleyen Bozoğlu
“Eğer şişmansanız oynayacağınız roller bellidir. O yuzden gunde 4 litre su icip saatlerce spor yapıyorum” diyor.

Oyunculuk icin İzmir’den İstanbul’a geldiğinizde nasıl bir ortamla karşılaştınız?
Sıkıntılı şeyler yaşadım. Dokuz Eylul Universitesi mezunu olduğum ve İzmir’den geldiğim icin piyasayı, burada konservatuvarlı birinin bildiği kadar bilmiyordum. İlk once figuran olarak başladım dizilerde. Bu arada Mehmet Aslantuğ gorup beğenmiş “Bu kızın bir enerjisi var” demiş. Sonra sonra rollerim buyudu. Okulda cok başarılıydım ama İstanbul’a ilk geldiğimde sıfırdan başladım. Kendime guvenmek değil de bu işe duyduğum aşka cok inanıyorum, cunku şunu biliyorum ki eğer o aşk varsa insanların seni fark etmesi değil, senin işle kurduğun ilişki kendini bir yerde gosteriyor.

Cannes’da adaylık icin yarışacak kısa filmde bir fahişeyi canlandırıyorsunuz. Fahişe rolune nasıl hazırlandınız?
Aslında hazırlanmak diye bir şey yok. Oynadığın rolun insanî birtakım durumları var. O insanın ne gibi durumlarda nasıl davranacağını eğer hayatla sahici bir bağın varsa deşifre edebilirsin. Ben hÂl otobuse, minibuse biniyorsam, pazara gidiyorsam bunları cozmek cok zor olmuyor. Cihangir Cumhuriyeti’nden değilim.

25 kilo vermişsiniz? Nasıl verdiğinizi sormadan once, neden bu kadar cok kilo aldınız?
Bazı sağlık sorunlarım oldu, hormon ilacları kullanmak zorunda kaldım. Aynı donemde sigarayı da bırakınca hepsi ust uste geldi, ipin ucu kactı. Bir gun bir baktım ki 92 kiloyum.

92 kilo olana kadar rahatsız olmadınız mı?
Benim hayatla kurduğum ilişki, sevgi ve neşe uzerine olduğu icin 92 kiloyken de kendimi dunyanın en guzel insanı olarak goruyordum. Birinden sevgi istiyorsam ben onu alırım. Tatlılıkta dunya markasıyım. Bu yuzden kilo aldığımı biraz gec fark ettim.

Nasıl fark ettiniz ?
Şoyle bir şey oldu: Ben Turkiye’nin en iyi kadın oyuncularından biriyim ama 92 kiloyken oynayabileceğin rol belli, 60 kiloyken oynabileceğin rol belli. Bir karar vermem gerekiyordu. Bir tiyatro okulu projem var. Bunun icin guclu olmam ve cok para kazanmam gerekiyor. Bunları yapmak icin bu ulkede unlu ve guzel olman gerekiyor. Bu da benim icin yeterli bir motivasyondu. Başka bir şey icin kilo vermezdim. Vermem gereken 10 kilo daha kaldı. 55 kiloya duşeceğim.

92 kiloyken oyunculuk teklifi gelmiyor muydu?
Biz maalesef tiyatrodan para kazanamıyoruz, sinemadan da kazanamıyoruz; televizyondan kazanıyoruz. Televizyon dunyasında kazandığınız para da kiloyla ters orantılı işliyor. Yani zayıfladıkca, kilonuz duştukce kazandığınız para artıyor. 55 kilo olan daha cok kazanıyor, 65 kilo olan daha az kazanıyor. Kilona gore kazanıyorsun; “Kilosu kac para?” gibi bir durum var. (Guluyor)

Nasıl verdiniz 25 kiloyu?
Once bir diyetisyene gittim. Diyetisyenin verdiği listeyi 6 ay hic aksatmadan uyguladım.

Nasıl bir listeydi?
Herkesin bunyesine gore değişir liste ama genel olarak baktığınızda gunde 6 oğun yiyorsun. Kuru kayısı ve cevizi cantandan hic eksik etmiyordum ki hÂl oyle. Ara oğunler, kuru kayısı ve ceviz yemek metobolizmayı hızlandırıyor. Dizi setlerinde cok sağlıksız besleniyoruz. 12 saat bir şey yemeyip cay ve kahveyle besleniyoruz. Ama boyle sağlıklı beslenme programını, buyuk bir irade gostererek 6 ay uyguladım. Tabii cok da sıkı spor yaptım ve 6 ayda 10 kilo verdim. Sonrasında hipnozun cok faydası oldu. Sağlıklı bir yeme programı oluşturdum kendimce. Sağlıklı olan her şeyden yiyorum.

Hipnoz nasıl etkili oldu?
Zayıflama konusunda kendinle ilgili, yemekle ilgili algının, bilincaltının, cok onemli olduğunu duşunuyorum. Bu konuda cok hassas davranmak gerekiyor. Her hipnoz yapana yaptırılmaz. Mesela ben tatlıyı cok severdim ama hipnozla bilincaltıma “Vucudum sağlıklı yiyecekler sever” telkini verildi, o yuzden artık canım tatlı yemek istemiyor.

Film Cannes yolcusu

3 Bir fahişenin sevgi arayışını anlatan Oyun adlı kısa film aralarında Serdar Akar ve Duygu Sağıroğlu gibi onemli isimlerin bulunduğu juri tarafından secilerek Cannes’a gonderilmeye hak kazandı. Film Cannes’da once adaylık icin yarışacak.
3 Kirpi filminde canlandırdığım rol nedeniyle facebook’ta “2009 Model Ahu Tuğba” diye bir grup kurdular. Ahu Tuğba’nın “Eeehh sevdiysek kolen mi olduk be!” repliğindeki haline benzetmişler.
3 Nisan’da vizyona girecek, doğaclama bir film olan Kara Bulut’ta başrol oynadım. Oyuncuların elinde konu dışında yazılı bir bilgi yoktu. Kimse kimsenin ne diyeceğini bilmiyordu.

Wilson’dan daha iyi oynuyorum

Bozoğlu’nun oynadığı Dr. Fikret karakteri, Doktorlar dizisinin orjinali olan Grey’s Anatomy’deki Genel Cerrah Dr. Miranda Bailey karakterinden esinlenerek yaratılmış. Grey’s Anatomy’de Dr. Miranda Bailey rolunu siyahi oyuncu Chandra Wilson canlandırıyor. Bozoğlu “Ben bu rolu Wilson’dan daha iyi oynuyorum” diyor.

Gunde mutlaka 4 litre su iciyorum

Gunde 2 saate yakın spor yapıyorum ve yuzuyorum. 4 litre su iciyorum. Vitamin ve antioksidan desteği yapan haplar da kullanıyorum. Omega 3, ozellikle de C vitamini kilo vermek icin cok onemli. Onun dışında sebze de yiyorum et de, canım ne isterse yiyorum aslında ama ona gore spor yapıyorum. Bir antrenmanda 1000 kalori harcıyorum.