unlu oyuncu Vural Celik ve Tuğba Unsal bir dizide başrol oyuncuları.......

KRİMİNAL KOMEDİYLE TANIŞACACAK!

TRT İCİN CEKİLEN “CANINI SEVDİĞİM İSTANBUL’U”NDA BAŞROLLERİ USTLENEN TUBA UNSAL VE VURAL CELİK, YAKINDA TURKİYE’Yİ KRİMİNAL KOMEDİ İLE TANIŞTIRACAK...

Amerika’dan gelen ve işi kuralına gore oynayan, bir donem FBI’da calışan Oya Cakır ile geleneksel Turk polisi Ziyan Zebiloğlu’nun maceralarını konu alan dizinin detaylarını Unsal ve Celik anlattı.

TRT icin cekilen “Canını Sevdiğim ıstanbul’u” dizisinde başrolleri paylaşan Tuba Unsal ve Vural Celik, yakında Turkiye’yi kriminal komedi ile tanıştıracak. Amerika’dan gelen ve işi kuralına gore oynayan Oya Cakır ile geleneksel Turk polisi Ziyan Zebiloğlu’nun maceralarını konu alan dizinin detaylarını Unsal ve Celik anlattı.

Bu projeye nasıl dahil oldunuz?
- T.U: Teklif bundan altı ay once, ben Amerika’dayken geldi. Amerika’da eğitim almış genc bir polis memurunu canlandırmamı istediler. Bir donem FBI’da calışmış, bircok onemli yerde staj yapmış Oya adında bir kız... Turkiye’de Amerikan dizisi “CSI”ı ti’ye alan, tamamen ironisini yapan bir dizi olması beni cok etkiledi. Zaten komedi oynamak istiyordum. “Yemin”de 1.5 yıl, 54 bolum drama oynadım cunku... Her gun ağlıyordum. ınsanlar sokakta durdurup “Kızım ağlama sen” diyordu. Oysa normal hayatımda gulmeden duramayan biriyimdir. Senaryonun okurken beni guldurebilmesi de “evet” dememde etkili oldu tabii...
- V.C: Altı ay once yapım şirketiyle bir araya geldik. Ali Sunal da o donemde projeyle ic ice olan, bize destek veren kişilerden biriydi. Daha sonra işlerinin yoğunluğu nedeniyle bu projeden ayrılmak zorunda kaldı. Kolay rol beğenmeyen bir insanım ama bana onerilen tiplemeyi cok beğendim. Sevenlerime buradan bir haber vereyim: Yeni sloganlar geliyor.
- T.U: Orijinal CSI dizine donersek... Kimse kendini kandırmasın, gerceğini yapmak, yani onlar kadar mukemmel bir şekilde yapmak zaten mumkun değil. Ama “MAT” dizisi gercekten cok iyi. Olaylara bu kadar ciddi yaklaşan başka bir dizi yoktu zaten bu gune kadar... Onlar cesaret edip gerceğini yaptılar, biz de cesaret edip ironisini yaptık.

BİZ AYRI STİLLERİN İNSANLARIYIZ

Nasıl bir set ortamınız var?
- V.C: ılk bolumumuzun cekimlerini daha yeni bitirdik ama Yalcın Gulhan, Umut Sezgin, Misak Toros ve Altuğ Yuksel gibi bircok başarılı oyuncuyla calışıyoruz. Abilerimizin yanında oğrenciliği devam eden biri gibi hissetmek cok guzel. Zaten onların yanında calışmak başlı başına bir zevk.

Oya Cakır nasıl bir rol?
- T.U. Vatanı Turkiye ve burada yaşamak istiyor. Ozel hayatında daha Nişantaşı kızı gibi, minik kopeğini dolaştıran, daha eğlenceli kıyafetler giyen bir kızken, işte daha ciddi, kendini kabul ettirmeye calışan biri. Herkes “Bu daha genc bir kız, biz bunu ezeriz” derken, kız o kadar guzel karakterini ortaya koyuyor ki onlar da saygı duymak zorunda kalıyorlar. Kalıpların dışında bir komiser profili... Partneri ise Ziyan Zebiloğlu, yani Vural Celik ve aramızda ciddi bir cekişme var. Ziyan daha Allah’a emanet gidiyor, benimse metotlarım var.

Oya Cakır ile aranızda nasıl bir cekişme var?
- V.C: Meslek olarak ele alınırsak, ikimiz de ayrı stillerin insanlarıyız. Onun Amerika’da farklı bir eğitim metoduyla yetişmiş ve o metodu benimsemiş olması, benimse tamamen geleneksel yontemleri kullanmam yuzunden doğan bir catışma var.
- T.U: Mesela ben bir olayla ilgili goruşurken “Kamera kayıtlarını incelediniz mi?” diye soruyorum, Ziyan da “Ben de tam onu duşunuyordum” diye cevap veriyor.

Diziden beklentiniz nedir?
- V.C: ıkinci bolumu cekmeye daha yeni başladık. Gidişatı sizin ve halkımızın takdirine bırakacağız. Elimizden geldiğince layığıyla bir oyun cıkaracağız. Ozveri ile ciddi bir mesai yaşamaktayız. En hassas olduğumuz konulardan biri de TRT kanalında yayınlanıp, daha buyuk kitlelere ulaşacak olması.

TRT’nin zaten cok ciddi bir polisiye dizisi var şu an: “MAT”... “CSI” yani “Canını Sevdiğim ıstanbul’u” aynı kanalda kendine nasıl bir yer bulacak?
- V.C: Kanalımızın en iddialı komedi yapıtı olma ozelliğini taşıyoruz bir kere... Uzerimizde bunun sorumluğu var. Kanallar arasında da kendimize yer edinmek icin savaşacağız, umarım guzel bir yer ediniriz. ıddialı başladığı halde iki, uc bolum sonra sona eren bircok dizi var. Bakalım...
- T.U: Ha, bu arada iddialı gelmiyor muyuz, geliyoruz.

Tuba Hanım, “Carkıfelek”in hostesliğini de yapıyorsunuz bir suredir. O programla “CSI”ın cekimleri cakışmayacak mı?
- T.U: O bir eğlence sadece. Ben sosyal hayatı olan bir kızım. “Carkıfelek” de benim o yonumu tatmin ediyor. Daha once kultur sanat, muzik programları yaptım ama ilk kez sorumluluk bende olmadığından zorlanacağımı sanmıyorum. “Carkıfelek” Mehmet Ali Erbil’in şovu, ben de ona yardımcı olan, orada eğlenen ve takılan bir kızım. Anlaşmam haziran ayına kadar.

Gobek dansı oğrenecek ve yarışmanın sizden onceki hostesi Asena’nın acığını kapayacakmışsınız...
- T.U: Laflarımın kÂale alınacağını duşunerek bir şeyler soylemiyorum. Her soylediğimi o kadar ciddiye almayın.

“TURKiYE’NİN MADONNA’SIYIM” DEMEM KADINA SAYGISIZLIK OLUR

Hello! dergisi, “It’s a Joke”ta acılan Madonna sergisinden yola cıkarak sizinle Madonna konseptinde ozel bir cekim yaptı. Nasıl doğdu bu proje?
- Dergi icin sergi haberi yapılırken “Biz de biriyle bu cekimi gercekleştirelim” diyorlar. Model olarak da bana teklifte bulundular. Madonna ekoldur ve en beğendiğim kadınlardan biridir. Hayatımızda gercek anlamda cok ortak nokta bulamadık ama yine de kendi ulkeme gore farklı hareketler yaptığım soylenebilir. Bu gune kadar Turkiye’de en cok kapak olmuş oyuncuyum. Yine de “Ben Turkiye’nin Madonna’sıyım” demem, kadına cok buyuk saygısızlık olur.

Fotoğraf eğitimi aldığınızı biliyoruz. Calışmalarınızı ne zaman gorebileceğiz?
- Universitede fotoğraf okuyorum. Benim de arkadaşlarım ve modellerim var, onları cekiyorum. Kimin ekran onunde nasıl olduğunu goruyorsun. .
Cok ozel bir şey fotoğraf cekmek. Tum yaşadıklarını arkada bıraktıklarını fotoğraflarına yansıtıyorsun. Benim icin daha kişisel bir şey. Cektiklerimi hocalarıma bile gosterirken cekiniyorum. Daha yol almam gereken cok zaman var. Zaten herkese de fotoğraflarımla ilgili portfolyomu cok gostermiyorum.