Zelenskiy, “Rusya Federasyonu’na, bu adamınızı şu anda Rus esaretindeki kız ve erkek çocuklarımızla değiştirmesini öneriyorum. Ve Medvedçuk size örnek olsun. Eski oligark bile kaçamadı... Herkesi yakalayacağız” dedi.Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov ise, Medvedçuk’un Ukrayna vatandaşı ve yabancı bir siyasetçi olduğunu savundu.Geçen yıl “Rusya’ya ülkesinin askeri sırlarını satmak ve Kırım’daki doğal kaynakları yağmalamak” suçlarıyla ev hapsicezası verilen Medvedçuk, savaş başlayınca kaçmıştı. Ukrayna’daki ana muhalefetteki Yaşam İçin Muhalefet Platformu’nun lideri olan Medvedçuk’un kızınınvaftiz babası da Putin’di.

Öte yandan Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, Youtube’ta yayınladığı videoyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi. Marçenko, “Çok saygıdeğer Erdoğan. Viktor’un hayatı için çok endişe ediyorum. Çok büyük bir otoriteye sahipsiniz, size saygı duyuyorlar ve sizi dinliyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı, eşim Viktor Medvedçuk’un kurtarılması ve serbest bırakılması için nüfuzunuzu kullanmanızı rica ederim” dedi.