Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, 9 Nisan'da Kiev'e gercekleştirdiği ziyaretin ardından Rusya'ya Putin'le goruşme yapmak uzere gideceğini acıklamıştı. Avusturya Başbakanı Nehammer, bu ziyaretle savaşın başladığı tarihten bu yana Putin'le yuz yuze goruşen ilk Avrupalı hukumet başkanı oldu. Avusturya Başbakanlığından, Nehammer'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le gercekleştirdiği goruşmeye ilişkin yapılan acıklamada, yaklaşık 75 dakika suren toplantının "doğrudan, acık ve sert" bir goruşme olduğu ifade edildi. Acıklamada, Başbakan Nehammer'in goruşmeye ilişkin değerlendirmelerine de yer verildi. Nehammer, "Benim Sayın Putin'e aktardığım mesaj, bu savaşın bir an evvel bitirilmesi oldu. Cunku savaşta her iki taraf da kaybeder." ifadesini kullandı. AA'ya gore Rusya ziyaretini bir insani sorumluluk olarak tanımlayan Nehammer, savaşa karşı tutumunu ortaya koymak, Ukrayna'daki sivil halk icin olumlu bir adım atabilmek icin bu girişimde bulunduğunu aktardı. Nehammer, Buca başta olmak uzere Ukrayna'da işlenen savaş suclarının da goruşmede ele alındığını belirterek, "Bunları yapanlar her kimse hukukun karşısında hesap vermek durumundadır. Başkan Putin'e Ukrayna'da insanlar hayatlarını kaybettiği surece, Rusya'ya karşı yaptırımların kalacağını ve daha da ağırlaşacağını acık bir şekilde soyledim." ifadesini kullandı.