Sakarya'nın Arifiye ilcesi Mollakoy goletler mevkiinde, vatandaşların besledikleri sokak kopeklerinden 5 ’i olu bulundu. Goruntuleri cep telefonuyla kaydeden ve sosyal medyada paylaşan bir hayvansever, kopeklerin zehirlenerek buraya atıldığını ileri surdu. Goruntuleri ceken hayvansever, “Zehirlenmişler. Yaraları yok uzerlerinde. Hepsini oldurup atmışlar buraya. Yol kenarına atmışlar hepsini. 5 tane kopek zehirleyip atmışlar. Bunu yapanların bulunmasını istiyoruz. Bu duruma sessiz kalamayız. Yazık, yazık" dedi.
DHA'nın haberine gore, olaya tepki gosteren hayvansever Sibel Arın Sezer ise "Goruntuler bana ulaştığında cok uzuldum. Hic mi Allah'tan korkmadınız ? Hic mi vicdanınız yok sizin? Neden yapıyorsunuz, ne istiyorsunuz ya derdiniz nedir bu hayvanlarla ? Şehir merkezlerinde istemediniz ormanlara attınız, yine olduruyorsunuz. Yetmedi mi yaptıklarınız, bitmedi mi kininiz hala? Yeter artık yeter” diye konuştu.
Kopekleri oldurenin bulunup cezalandırılması gerektiğini soyleyen Sezer, "Yer, Sakarya Arifiye Mollakoy ve biz hayvan severlerin besleme noktaları. Sayın valimize sesleniyorum, lutfen Arifiye Belediyesi bu bolgeye besleme bolgesi kursun, kamera yerleştirsin. Bizler de kulubelerini koyalım. Onları hep birlikte koruyalım. Onlar icin el ele verelim. Lutfen Sakarya ’da hayvan katliamları artık bitsin. Bu katliamı kim yaptıysa bulunup cezalandırılmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.