İstanbul Fatih ’te yaşayan Cezayir uyruklu İbrahim Gavari, bir donem evinde 2 arkadaşını ağırladı. Gavari'nin evinde kalan Houssem Homauda ve Abdulkerim Mohkbi, 18 Ağustos 2021'de yine misafir yataklarında uyumaya gitti. Ancak Gavari, eşiyle uyuduğu sırada duyduğu seslere uyanarak Houssem Homauda ’yı odasında gordu. Gavari, eşinin yanı başında gorduğunu iddia ederek Homauda'yı bıcaklayarak oldurmuş, kendilerini ayırmak isteyen Abdulkerim Mohkbi ’yi ise yaralamıştı. İHA'dan aktarıldığına gore; olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yurutulen soruşturma tamamlandı.
Hazırlanan iddianamede, Houssem Homauda ’nın, 4 katlı bir binanın bodrum katında bıcaklanarak olay yerinde hayatını kaybettiği, Abdulkerim Mohkbi ’nin ise yaralandığı ve şupheli İbrahim Gavari ’nin olay yerinde yakalandığı anlatıldı. İddianamede, maktul Homauda ’nın yuzustu yatar vaziyette bulunduğu, vucudunun sağ goğus, sol bacak, sırt, baş kısımları ile sol gozunun altından burun kısmına kadar kesik izlerinin olduğu belirtilirken, muşteki Abdulkerim Mohkbi ’de meydana gelen yaralanmanın, kişinin yaşamını tehlikeye sokmadığı ancak basit bir tıbbi mudahaleyle giderilebilecek olcude hafif nitelikte olmadığı kaydedildi. Şupheli İbrahim Gavari ’nin eşi Chiraze Sofia Kebaili ’nin tanık olarak beyanına yer verilen iddianamede tanık Kebaili ’nin, "Muşteki Abdulkerim Mohkbi ve maktul Houssem Homauda, eşimin arkadaşlarıdır. Bu iki şahıs yaklaşık 15 gundur bizim evde kalmaktaydılar, bizde kaldıkları sure zarfında maktul, bakışları ile beni taciz ediyordu. Eşime bu durumu anlatamadım cunku başı belaya girerdi. Olay gecesi de eşim ile odada uyurken bir anlık gozumu actığımda, maktul kolumdan tutup beni odanın dışına cıkartmaya calıştı. Kendisine direnip ayağımla maktulu itmeye calıştım. Eşimin uyanıp başı belaya girmesin diye cığlık atmadım ve o esnada eşim uyandı. Maktul iceriye kacınca eşim de peşinden gitti. Kavga ettikleri sırada eşim bıcak ile maktule vurdu, muşteki Abdulkerim ise onları ayırmaya calışıyordu ve o ara eşim Abdulkerim ’e de bıcakla vurdu. Yardım istemek icin cıktım. Eşim uyandığında, kendimi ayaklarımla koruduğum icin eşim, maktulun bana tecavuz ettiğini duşunmuş, ben eşimi aldatmadım." dediği aktarıldı. Hazırlanan iddianamede muşteki Abdulkerim Mohkbi ’nin ifadesinde, "Ben şupheli İbrahim ile maktul Houssem arasındaki meseleyi tam olarak bilmiyorum ancak ben uyandığımda şupheli, maktul Houssem'a ‘neden benim eşimin yanına gittin ’ şeklinde bağırıyordu. Ayrıca olay sonrası şupheli, yere cokup eşine ‘sen beni neden onunla aldattın ’ şeklinde sozler soyluyordu." dediği kaydedildi. Şupheli İbrahim Gavari ’nin ifadesine yer verilen iddianamede, şupheli Gavari ’nin ise "Ben muşteki Abdulkerim ’in de maktulle birlikte olduğunu duşunerek bıcakla yaraladım. Kavga esnasında maktule, ‘sizi eve aldım, bana ihanet ettin ’ şeklinde sozler soyledim. Eşime karşı ‘sen beni neden aldattın ’ şeklinde bir soz soylemedim." ifadelerini kullandığı belirtildi. Hazırlanan iddianamede her ne kadar şupheli ve eşinin beyanlarında, maktulun cinsel saldırıya teşebbus ettiğini soyledikleri aktarılsa da, bunun suctan kurtulmaya yonelik beyanlardan ibaret olduğu da kaydedildi. İddianamede şupheli İbrahim Gavari ’nin ‘kasten oldurme ’ sucundan muebbet hapis cezası talep edildi. Şuphelinin ayrıca, ‘silahla kasten yaralama ’ sucundan 1,5 yıldan 4,5 yıla kadar hapis ve ‘ruhsatsız silah bulundurma ’ sucundan 6 aydan 1 yıla kadar olmak uzere toplamda 2 yıldan 5,5 yıla kadar hapsi talep edildi. Şupheli İbrahim Gavari ’nin, onumuzdeki gunlerde Ağır Ceza Mahkemesi ’nde yargılanmasına başlanacak.