Gectiğimiz cuma gunu saat 12.00 sıralarında İstanbul Bahcelievler'deki evinin onunden cağırdığı taksiye binen Ahmet Durmaz, aracın hareket etmesiyle birlikte taksimetrede acılış ucretinin 400 lira olduğunu gordu. Durmaz, yaklaşık 5 dakika icerisinde taksimetre ucretine 35 TL daha yansıdığını fark edince şoforu uyardı. Ucrete itiraz ettikten sonra odeme yapıp aractan inen Durmaz, şikayetci oldu. Yaşananları DHA ’ya anlatan Huseyin Keleş, 30 yıldır taksicilik yaptığını belirterek, “Muşteriyi aldıktan sonra taksimetreye bakmadım. İkitelli tarafından taksiye bindi, 'Esenler'e gideceğiz' dedi. Biraz ilerledikten sonra telefonunu cıkardı kamerayla cekmeye başladı. Telefonla cekmeye başlayınca huylandım. Taksimetre 435 TL'yi gosterince inmek istedi. İstanbul ’da taksici 5 dakikalık yola 435 lira ucret istedi ARŞİV Ne olduğunu sordum, fişini kestim ve paramı aldım. Sonra arkadaşlarımı aradım, taksimetreye bu kadar zam gelip gelmediğini sordum. Bir yanlışlık olduğunu soylediler. Sonra taksimetre firmasına gittim, 7-8 saat bekledim cunku orada oyle 3-4 tane daha taksi vardı. 30 senedir taksicilik yapıyorum. Hayatımda hic başıma boyle bir şey gelmedi.” diye konuştu.
Taksici Keleş, ucretin taksimetreden kaynaklı olduğunu ifade ederek “500 metre kadar bile gitmedik, 435 TL tuttu. İlk acıldığında baksaydım, onu gorurdum zaten ama bakmadım. Bazen boyle binde bir oluyor, olaydan sonra kacacak yer aradım. Bize yakışmayan bir iş. Allah'tan taksiye binen cocuk patrona ulaştı. Patron da beni aradı, gereğini yapacağız. İstanbul ’da 500 metre icin 435 lira alan taksici konuştu
Uzgunum, parasını takdim edeceğiz. Bizim bir sucumuz yok, taksimetreden kaynaklı. Yerimiz, adresimiz belli. Haklı olan taraf her şey soyler. Yapacak bir şey yok. Elinde fiş var, biz de mağduruz. Kendisine, 'Yeni zam geldi, 2 aydır mazota calışıyoruz, sen duştun bize' dedim.” şeklinde konuştu.
Ahmet Durmaz ise parayı geri almayacağını belirterek, “Ben artık konuyu kapattım. Parayı geri almayacağım. Daha ilgilenmiyorum. Olan oldu, konuyu kapatalım.” dedi.