Aydın'ın Anamur ilcesinde gecen yıl 31 Ağustos'ta yaşanan olayda, Alime Toprak isimli kadın, calıştıkları muz serasında eşi Ali Toprak'ı başına tarım aletiyle vurarak oldurdu. DHA'nın haberine gore; olayın ardından televizyon programına cıkan Toprak, cinayeti itiraf etti. Gozaltına alınan ve cumhuriyet savcısının gozetiminde olay yeri incelemesinin ardından adliyeye sevk edilen Toprak, cıkarıldığı hakimlikce tutuklandı. Toprak verdiği ifadesinde, "Eşimden surekli şiddet goruyordum. O anda da tartıştık. Bana saldırdı. Ben onu oldurmesem o beni oldurecekti" dedi. Alime Toprak hakkında, 'eşi kasten oldurme' sucundan dava acıldı. Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Alime Toprak icin mahkeme savcısı, mutalaa verdi. Savcı, Toprak'ın 'eşi kasten oldurme' sucundan cezalandırılmasını ve 'haksız tahrik' indirimi uygulanmasını talep etti. Davanın karar duruşması yarın Silifke Ağır Ceza Mahkemesi ’nde gorulecek. Duruşma oncesi Alime Toprak'ın avukatı Şifa Ozdemir, nefsi mudafaa kararı verilmesi gerektiğini soyledi. Toprak'ın yaşamak icin oldurmek zorunda kaldığını savunan Ozdemir, "Alime, maktulle 15 yıldır evliydi ve 15 yıl boyunca fiziksel, psikolojik, duygusal şiddete maruz kalmış. 14 yaşındayken tecavuze uğrayıp yaşı buyutulerek kendine şiddet uygulayan kocasıyla evlendiriliyor. İlk hamileliğini eşinin şiddeti nedeniyle duşukle sonuclanıyor. Daha sonra 2 cocukları oluyor. Olay gunu muz serasında sulama yapıyorlar. Maktul kumar borcunun odenmesi icin Alime'nin başka erkekle birlikte olmasını istiyor. Bunun uzerine aralarında arbede cıkıyor. Maktul elinde bıcakla Alime'yi tehdit ediyor. Alime de yerde bulduğu muz kesme aletiyle kendisini koruyor. Savcılık mutalaasında 'haksız tahrik' indirimiyle cezalandırılmasını talep etti. Mutalaaya katılmıyoruz. Biz bunun 'meşru mudafaa' kapsamında olduğunu savunuyoruz. Bu noktada cezaya yer olmadığı kararının verilmesini talep ediyoruz cunku şiddet goren kadınların kendilerini kurtarabilecekleri bir alan yok. Kadınlar da kendilerini korumak zorunda kalıyor. Bu karar cok onemli cunku bizim icin emsal teşkil eden bir karar olacak" diye konuştu.