Bursa'nın Osmangazi ilcesi Demirtaş Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Mehmet Ozturk, bahcıvan olarak calıştığı sitede yaşayan ve kendisini subay olarak tanıtan Sadettin Ozbay ile tanıştı. DHA'nın haberine gore; Mehmet Ozturk, kendisine, "Sana yardım etmek istiyorum" diyen Ozbay'a giysi ihtiyacı olduğunu soyledi. Ancak Ozbay, Ozturk'e para yardımında bulunmak istediğini belirtip, banka hesap numarası istedi. Oğlu Şervan Ozturk'e de haber verip yanına cağıran Mehmet Ozturk, şupheliye hesap ve kimlik bilgilerini verdi. Ozturk adına hesap acarak kredi oluşturan Sadettin Ozbay, parayı başka hesaba aktardı. Adına, yuklu miktarda kredi başvurusu olduğu ve başkasına para aktarıldığını oğrenen Mehmet Ozturk ile oğlu Şervan Ozturk, şupheliden şikayetci oldu. Gozaltına alınan Ozbay, cıkartıldığı mahkemece, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Hakkında, Bursa 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava acılan Sadettin Ozbay'ın yargılanmasına devam edildi. Karar aşamasına gelen duruşmaya sanık Sadettin Ozbay, bir başka suctan tutuklu bulunduğu cezaevinden, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tarafların avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, şikayetci olarak ifade veren Mehmet Ozturk, sanığın, kendilerine yardım vaadiyle yaptığı banka işlemleri uzerinden, oğlu adına 70 bin lira para aktardığını, 2 bin lira da başkasının hesabına aktardığını soyledi. Ozturk, kendisini kamu gorevlisi olarak tanıtan sanıktan şikayetci olduğunu belirtti. Duruşmada son sozu sorulan Sadettin Ozbay, daha once verdiği ifadesini tekrarlayıp, hesabı şikayetcinin istediği uzerine actığını belirterek, "Ben bu şahısları kesinlikte dolandırmadım. Sadece 50 bin lira ile 23 bin lira onay sunulmuş kredi başvurusu vardı. Kendilerine sorduğumda bana 'onayla' demişlerdi. Bu işlem icin 5 bin ile 7 bin lira işlem parası kesildi. Ayrıca programı onların isteğiyle yukledim. Onlar dolandırdığını duşunduler, korktular. Cocuk da benim cantama ve telefonuma el koydu. Beraatimi talep ediyorum" dedi. Mahkeme heyeti, toplanan deliller sonucunda sanık Sadettin Ozbay hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' sucundan once 4 yıl hapis ile 200 gun adli para cezası verdi. Heyet, daha sonra cezada 'iyi hal' indirimi yapıp, hapis cezasını 3 yıl 4 aya, adli para cezasını da 166 gune indirdi. Adli para cezası gunluğu 20 liradan 3 bin 320 liraya cevrilirken, paranın da 8 eşit taksitle odenmesine karar verildi.