ajda pekkan albumu
Sevgili melekler, superstra Ajda Pekkan, alaturka bir alumle hayranlarının karşısına cıkmaya hazırlanıyor. Sonbaharda cıkarmaya hazırlandığı albumu, vereceği konserler ve daha fazlasını haberin devamında bulabilirsiniz. İşte Ajda Pekkan haberleri, haberin detayları..

Ajda Pekkan muzik kariyerine sayısız hit sığdırdı. Her albumunde dinleyicilerini şaşırtmayı bildi. Şimdi Ozan Colakoğlu albumundeki “Ben Yanmışım”la yine her yeri inletiyor. Bir yandan da 13 Temmuz’da vereceği konsere hazırlanıyor. Unlu sanatcıyla, roportajın bugunku bolumunde yeni muzik projelerini ve hit şarkı secmenin sırlarını konuştuk.
Ajda Pekkan’ın hayatının buyuk bolumu muzik. Evinde spor yaparken bile surekli muzik dinliyor. Ceşitli markalardan muzik kulaklıkları satın almaksa en buyuk zevklerinden biri. Farklı farklı bircok kulaklığı var. O kulaklıklardan basların nasıl duyulduğunu bile heyecanla anlatıyor. Arkadaşlarına bazı markaları ozellikle oneriyor.
KURUCEŞME’YE OZEL YENİ ALTYAPILAR
Bu akşam Sait Halim Paşa Yalısı’ndaki konserine gideceğiz. Ama oncesinde ilk durağımız Korukent’teki Taşkın Sabah studyosu. Ajda Pekkan 13 Temmuz’da Kuruceşme Arena’da vereceği konserin calışmalarına coktan başlamış bile.
Once konser icin şarkıların yenilenen altyapılarını pur dikkat dinliyor. Latin ve caz hayranı. Şarkılarında dunya sound’larını kullanmak istiyor. “Her zaman insanları şaşırtmayı ve guzel şeyleri vermeyi seviyorum” diyor.
EN STRESLİ OLDUĞU YER STUDYO
Ajda Pekkan’ı tanıdıkca ne kadar yumuşak bir kalbi olduğunu goruyorsunuz. Aslında o, bu durumdan şikayetci, “Keşke biraz daha sert olabilseydim cunku bu kadar yumuşak huylu olunca sanatcı olarak otoriten kayboluyor” diyor.
Zaten bu dort gun icinde Superstar’ın en stresli hallerini studyoda goruyorum. Olabilecek en ufak bir hatayı bile hesaplamaya calışıyor ve ekibiyle uzun uzun konuşuyor.
GEREKİRSE YURTDIŞINDAN DANSCI GETİRİYOR
Sahneye nasıl cıkacak? Hangi şarkıyla başlayacak, hangi şarkıyla bitirecek? Danscılar ne giyecek? Hepsini ekibiyle ve sağ kolu Etel ile planlamaya calışıyor.
“Sahnede sesi en iyi şekilde dinleyicinin duyması icin ne gerekiyorsa alın” talimatını veriyor. Danscıları icinse “Gerekirse Latin kızları ulkelerinden buraya getirin. Ben her şeyi cebimden karşılarım” diyor. Bir de surpriz var; Ajda Pekkan bu konsere ozel bir İngilizce şarkı hazırlıyor.
OPUCUK YOLLUYOR ERİYİP BİTİYORUM
Yarım saat icin gittiğimiz studyodan uc saat sonra cıkabiliyoruz. Evde kısa sure dinleniyor ve ardından gece vereceği konserin hazırlıklarına başlıyor. Son derece iddialı kostumunu giymesi icin kulisten cıkıyorum.
Bu sırada geri sayım başlıyor ve Ajda Pekkan sahnede... En guzel şarkılarını bir ağızdan dinleyicilerle soyluyor. Sahneden bana goz kırpıp, opucuk yolladığındaysa eriyip bitiyorum! HÂl kalbim gum gum carparken o sahneden iniyor ve konser sonrası arabada sorularımı soruyorum.
İCİMDE BİR DEVİNİM YAŞIYORUM
* Kısa bir durgunluk doneminden sonra altı yıl icinde muzik dunyasında şarkılarınızla yeniden buyuk bir patlama yaptınız... Ne değişti?
- Ben de bilemiyorum. Her şey bir anda oldu. Birdenbire bir guc, bir şeyler yapmam icin beni durttu.
* Serdar Ortac’tan şarkılar aldınız. Hemen ardından “Ajda Pekkan bir Serdar Ortac şarkısını nasıl soyler” eleştirileri geldi. Bunlara cevabınız nedir?
- İşte hep boyle oluyor. Ama sonra kotu bir şey yapmadığımı gorduklerinde herkesin fikri değişiyor. “Resim” harika bir şarkıydı ve Serdar kendi dalında cok başarılı bir sanatcı.
* Her yaz hit yakalamanın sırrı, puf noktası ne?
- Bu tesaduf olamaz. Allah’ın bir lutfu diyelim. Şarkıları dinledikten sonra bu parcayı nereye goturebilirim diye uzerinde calışıyorum. Tabii tek başıma değil, şarkıyı yapan kişiyle empati kuruyoruz.
* “Ajda cok disko mu oldu?” diyenlere cevabınız nedir peki?
- Keyif benim, şarkıyı soyleyen benim! Hur doğdum hur yaşarım (guluyorum). Şarkılarımda hur olmak bana keyif veriyor.
* “Yakar Gecerim” şarkınızda bir mor catı hikayesi varken, yeni şarkınız “Ben Yanmışım”da biten bir aşk hikayesi var. Her şarkıda farklı kadınlık hallerini yaşamak nasıl bir ruh hali getiriyor?
- Onemli olan dinleyicilere duyguyu gecirmek. Sonra o duygunun bana gecmesi icin tabii icimde bir devinim yaşıyorum.
ALATURKA ALBUM GELİYOR
* Bir yerde Superstar, evde bambaşka bir kadın ve farklı şarkılarla hikayeler... Butun bunlarla başa cıkmak icin yardım alıyor musunuz?
- Yok ya. Cok şekersin. Butun bunların psikiyatrı benim. Bir psikoloğa gitsem, hikayeme nereden başlayıp nerede bitireceğim? Ayrıca gayet iyiyim. Belli değil mi iyi olduğum! (guluyor)
* Yeni album projeniz var mı?
- Yeni pop album nisandan once olamaz. Sonbaharda alaturka album geliyor. Muazzez Abacı ile uc-dort şarkıda birlikte olacağız. Ayrıca Orhan Gencebay albumunde “Severek Ayrılalım”ı okuyorum.
* Sizin icin en ozel şarkınız hangisi?
- Hayatlar inişli cıkışlı. O an ne hissediyorsam hangi duygu beni etkiliyorsa o şarkıda heyecanlanıyorum.
O İMKANLAR SAĞLANSA BEN DE MADONNA'NIN YAPTIKLARINI YAPARIM
* Muzik dunyasında cok haksızlığa uğradığınızı duşundunuz mu?
- Tabii, tek başına bir kadın, yıllarca boyle zor bir sektorde...
* Madonna sonrası Ajda mı Madonna mı karşılaştırmaları yapıldı...
- Guzel karşılaştırmalar oldu aslında. Madonna olayı, bir fenomen olayı. O buyuk bir proje, zaman ve mekanlar gerekiyor. Dunya turnesine cıkma imkanları var. İki mekanla kısıtlı kalırsanız bu yatırımı yapamıyorsunuz. Turkiye’de insan kendi imkanlarıyla bir şeyler gercekleştiriyor.
* O imkanlar size sağlansa...
- Tabii yaparım. Bu meslekte kaldığım surece kendime yenilik katmak istiyorum. Sadece şarkı soylemek yetmiyor! İnsanlar sahnede illuzyon ve şolen gormek istiyorlar, bunda da haklılar.