'İCİMDEKİ CANAVAR UYANDI!'

“PARMAKLIKLAR ARDINDA” DİZİSİNDE BİR BALIKCI KIZI CANLANDIRAN BESTE BEREKET, “BALIK TUTMA FİKRİ BANA UZAK GELİYORDU, ‘ONU NASIL TUTUP OLDUREBİLİRİM’ DİYORDUM. SON BİR YILDIR ARKADAŞLARIMLA BİRLİKTE BALIK TUTMA SEFASI YAPTIM. İCİMDEKİ CANAVAR UYANDI” DİYOR...
Cekimleri Sinop’ta gercekleştirilen “Parmaklıklar Ardında” dizisinde son donemde balıkcı kız rolunde izlediğimiz Beste Bereket kısa sure once “Surmanşet” adlı tiyatro oyununda Dolunay Soysert’le opuşme sahnesiyle gundeme gelmişti. Oyun oncesi bir araya geldiğimiz Bereket ile projelerini konuştuk.
“Parmaklıklar Ardında” dizisine nasıl başladınız?
Yapımcı Ayşe Durukan ve senaristimiz Feride Cicekoğlu’yla ilk goruştuğumde belirgin bir senaryo uzerinde konuşmamıştık. Onlarla bir araya geldiğimizde diziye yeni bir rol katmak istediklerini soylediler sonra dizide balıkcı bir kız olmasına karar verildi. Bu işe inanarak ve guvenerek girdim. Canlandırdığım Hilal karakterinin babası balıkcılık yaparken denizde olmuş ve babasının işine sahip cıkarak kardeşlerini İstanbul’da okutuyor. Hayatta kalabilmek icin fedakÂrlık yaparak calışmaya başlamış.
Bir balıkcıyı canlandırıyorsunuz, bu anlamda bir deneyiminiz var mı?
Orada gercek balıkcılarla cekim yapıyoruz. Balıkcılar neyi nasıl yapmamız gerektiğini anlatıyorlar ve yapmaya calışıyoruz. Kucuk teknemde balık satıyorum. Buyuk teknede ise balık avlıyorum. Balık ağlarını cekip kasaları taşıyoruz. Onları taşımak biraz zorluyor ama hepsine idman gozuyle bakıyorum. Orada soğuk dışında bir zorluğumuz yok.
Hapishanenin ici dışarıdan daha soğukmuş. Orada da insanustu guclerde calışılıyor. Bir sure balık tutma fikri bana uzak geliyordu.
Cunku “Bu hayvanı nasıl tutup oldurebilirdim” tarzında sacma bir trip vardı. Son bir yıldır Arnavutkoy’de sevdiğim arkadaşlarımla birlikte gecceleri balık tutma sefası yaptım ve cok keyifliydi. Oltayla birlikte icimdeki canavar uyandı.
Yalnız bir karakteri canlandırıyorsunuz, siz yalnızlıktan korkar mısınız?
Hic korkmam. Tam tersi cok severim. Dinlenmek ve kendi kafamın icindekilerle baş başa kalmayı seviyorum. Aklımın icinden gecen şeylerden kacmıyorum. Bir insan yalnız kalamıyorsa birisiyle birlikte de olamaz gibi geliyor. Kendine tahammul edemeyen ve kendi icine bakamayan insan yanındakini gorup onun kıymetini bilemez. Burada sadece kadın erkek ilişkisinden bahsetmiyorum. Yalnız kalabilmek cok onemli bir şey... Cevrende seni sevecek kimse olmayıp da yalnız ve bitmiş bir hayattan bahsetmiyorum.
Haftanın kac gunu cekim yapıyorsunuz?
Genelde pazartesi gunleri Sinop’a gidiyorum ve cuma gunu donuyorum. Mart ayında bir oyun provasına daha başlayacağım. Biraz yorucu oluyor ama bana iyi geliyor. Bu beni ayakta tutuyor.
“Sessiz Fırtına” dizisinden sonra neden bir projede yer almadınız?
İcime sinecek bir şeyler yapmak istedim. “Sessiz Fırtına” projesi cok guzel bir işti ve altına duşecek bir iş yapmak istemedim. Erken bitti, bir şansızlık oldu. İcime sinecek işler yapmak istiyorum.
Televizyon programı duşundunuz mu?
Yeni bir produksiyon şirketi kurmuş olan bir arkadaşımdan bir oneri geldi. Cok farklı bir kultur sanat programı uzerinde konuştuk.
Tiyatro oyununda Dolunay Soysert’le oynadığınız opuşme sahnesinin bu kadar dikkat cekeceğini bekliyor muydunuz?
İlk başta basına boyle bir fotoğraf verilmemişti ve oyuna gelip insanların gormesini istiyorduk. Biri oyuna gizlice girip fotoğraf cekme girişiminde bulununca yapımcımız bu kadar merak konusuysa “O zaman biz verelim” dedi ve fotoğrafları basına dağıttı. Cok şaşırmadım bu ilgiye... Her zaman iki kadının opuşuyor olması ve bunun sahnede canlı performans olarak yapılması insanların dikkatini cekiyor olabilir.
Siz bu oyunda yer almasaydınız iki kadının opuşmesini nasıl değerlendirirdiniz?
Daha once de opuşen kadınlar gordum. Bu yuzden anormal karşılamadım. Lezbiyen kuluplerde gorebiliyoruz. Bana cok tuhaf gelmiyor. Herkes hayatını kendi istediği ve kendi tercih ettiği şekilde yaşar. Kimsenin kimseyi kendi tercihlerinden dolayı eleştirme hakkı olduğu fikrini reddediyorum.
Kadınlardan ahlaksız teklif aldınız mı?
E - posta kutum bu anlamda dolu. Ahlaksız bir durum yok. İstemediğiniz bir erkeğin size yaklaşmasını nasıl refuze edebiliyorsanız, bir kadın da yaklaştığında aynı şekilde refuze ediyorum. İstemediğim bir erkek ile bir kadının yaklaşması arasında bir fark yok. İkisini de aynı kibarlıkla refuze ederim. Herkesin herkese olduğu gibi yaklaşımlar oldu.
Oyunu izleyen insanların tepkisi nasıl oldu?
Oyun izleyen insanlar cok guzel buldu. Hicbir şekilde yargılayan ve rahatsız edici bir geri bildirimde bulunulmadı.
Single cıkarmak istiyorum
Konservatuvar mezunusunuz dizilerde rol aldıktan sonra album teklifleri alıyor musunuz?
Konservatuvarda okudum ve operetle mezun oldum. Babam besteleri ve cok iyi muzik kulağı olan biri... Mutlaka bir album yapmak istiyorum. Muzik beni cok heyecanlandırıyor. Şarkı soyleme fikri bile beni cok heyecanlandırıyor. Bir gun iki şarkılık da olsa bir single cıkarmak istiyorum.
Hayatınızda biri var mı ve aşkı nasıl yaşarsınız?
Şu anda yok. İcimden gelen şeyleri yaparım. Aşkın yıpratıcılığı da besteci duygularımızın one cıkmasını sağlıyor.
Kung Fu’da ucuncu seviyedeyim
Boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz?
Kung Fu yapıyorum, ucuncu seviyeyi gectim. Ayrıca yağlı boya resim yapıyorum. Resim yapmak bir arınma ve rehabilitasyon gibi geliyor.
Aslı Tandoğan ve Teoman Kumbaracıbaşı ile birlikte bir seslendirme studyosu kurmuştunuz ve kendi filmlerinizi yapacaktınız kriz sizi de etkiledi mi?
Kriz orayı da etkiledi. Kendi filmlerimizi yapmak icin yola cıkmıştık ama once belimizi doğrultmamız gerekiyor.