Rusya – Ukrayna arasındaki gerilimin etkileri artarak devam ederken, sizlerle cok sayıda şirketin Rusya ’daki faaliyetlerini askıya aldığını aktarmıştık. Otomotiv sektorunde de cok sayıda şirket Rusya ’nın bu işgaline tepki gostererek uretimi durdurmuştu.
Yaptırımlardan kacmaya calışırken her gun bir yenisiyle daha karşılaşan Rusya ’ya otomotiv sektorunden de darbe ustune darbe gelmeye devam ediyor. Bugun de yine benzer bir haber Mitsubishi ’den geldi ve şirket belirsiz bir sureliğine Rusya ’daki faaliyetlerini askıya aldığını acıkladı.
[h=2]Arac ihracatı ve parca tedariği askıya alındı [/h]
Her ne kadar onumuzdeki gunlerde savaşın bittiğini duymayı umit ediyor olsak da Rusya ’ya sayısız sayıda yaptırım uygulandı ve uygulanmaya da devam ediliyor. Rusya ’daki faaliyetlerini askıya alan firmalar kervanına son katılan isim ise Mitsubishi oldu. Şirket, gectiğimiz gunlerde ulkedeki motor uretimini bırakmasının ardından bu defa da arac ihracatı ve parca tedariği faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Bununla birlikte Rusya'da bir suredir Pajero Sport SUV modelinin uretiminin yapıldığı Kaluga tesisinde uretim durduruldu.
Kaluga uretim tesisinde uretimin ve montajın durmasıyla birlikte de parca montajları yapılan Peugeot Traveller, Opel Combo ve Citroen Berlingo gibi pek cok aracın da uretimine darbe vurulmuş oldu. Yapılan acıklamaya gore ise şirket, bu durumun asıl sebebinin ‘lojistik zorluklar ’ olduğunu soyledi. Şirketin ilerleyen gunlerde halihazırda devam eden cip sıkıntıları sebebiyle de ulkedeki faaliyetlerini tamamen durdurabileceği acıklandı. Yani Mitsubishi bir sure daha Rusya ’da uretim yapmaya devam edecek ancak ihracat ve parca tedariği belirsiz bir sureliğine durduruldu. Şirket, bu durumun cip krizindeki gelişmelere bağlı olarak değişiklik gosterebileceğini belirtiyor.