Karaman'da bufe işleten 32 yaşındaki Mehmet Ocal, 2 Kasım 2020 tarihinde iş yerini kapatmak uzereyken saldırıya uğradı. Yeni Mahalle Zeytin Dalı Bulvarı'nda bulunan iş yerinin onunde meydana gelen olayda tufekle yaralanan Ocal, kanlar icerisinde yere yığıldı. Guvenlik kamerasına yansıyan saldırı goruntulerinden yola cıkılarak soruşturma başlatılırken, Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ocal kurtarılamadı. Olayın ardından calışma başlatan Asayiş Şubesi Cinayet Buro Amirliği, ozel ekip kurdu. Ozel ekip, saldırının bulunduğu bolge ve şuphelinin kactığı guzergahtaki 59 guvenlik kamera kayıtlarındaki 2 bin 422 saatlik goruntuleri saniye saniye inceledi. Yapılan incelemede bir otomobilin, o bolgede yaklaşık 1 saat boyunca gezdi saptandı. Aracla keşif yapılmış olabileceği uzerinde duran polis, aracın Mustafa Y.'ye (39) ait olduğunu, icinde de Mehmet A.(21) ve Abdurrahman E.'nin (37) olduğunu belirledi. Karaman'daki azmettirici, saklandığı ciftlikte yakalandı ViDEO
3 kişiyi teknik ve fiziki takibe alan polis, şupheleri adeta adım adım izledi. Temasa gectikleri kişiler, olay gununde giydikleri kıyafetlere varana kadar en ince ayrıntısına kadar tespit edildi. 96 gun suren calışmanın ardından Mustafa Y., Mehmet A., Abdurrahman E. ve olaya karıştığı one surulen Ali Ozuylasi, İlhan Baysal, Cihan B. (26) ve Murat G.'nin (34) aralarında bulunduğu 14 kişi 6 Şubat 2021'de duzenlenen şafak operasyonuyla yakalandı. Gozaltına alınan 14 kişiden 7'si polisteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet A., Ali Ozuylasi, İlhan Baysal, Abdurrahman E., Mustafa Y., tutuklandı. Şuphelilerden İlhan Baysal, Abdurrahman E. ve Mustafa Y., Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava surecinde tutuksuz yargılanmak uzere tahliye edildi. Yargılamanın sona ermesinin ardından Mehmet A. 25 yıl, azmettirici olduğu one surulen Ali Ozuylasi ve İlhan Baysal da muebbet hapis cezası aldı. Hapis cezası nedeniyle hakkında yaklaşık 3 aydır yakalama kararı bulunan İlhan Baysal, dun gece Konya'nın Karapınar ilcesindeki bir ciftlikte gozaltına alındı. Karaman Emniyet Mudurluğu'ne getirilen Baysal'ın bugun adliyeye sevk edilip, hakkındaki hapis cezasının yuzune okunmasının ardından cezaevine teslim edileceği belirtildi.