Gectiğimiz yıl Akif Ozan Ozdoğan (15) ve ağabeyi Orcun Ozdoğan (17), iki arkadaşıyla birlikte 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Adana ’nın Seyhan ilcesi Uğur Mumcu Meydanı ’nda sahneye cıkan Gulşen ’in konserine gitti. Ozdoğan kardeşlerin arkadaşı Mustafa G. (17), konser alanında iki kız arkadaşını gorunce yanlarına gitti. Kızlarla birlikte konsere geldiği one surulen Suriyeli M.C. (17) ile Mustafa G. arasında tartışma cıktı. Saat 21.00 sıralarında cıkan tartışma kavgaya donuşunce, cıkan arbedede M.C., cebinden cıkarttığı bıcakla Mustafa G., Akif Ozan Ozdoğan ve ağabeyi Orcun Ozdoğan ile olayla alakası olmayan Z.C. ’yi (16) yaralayıp kactı.
Yaralılar, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin mudahalesinin ardından cevredeki bir ozel hastaneye kaldırıldı. Karnından ve koltuk altından yaralanan Akif Ozan Ozdoğan, mudahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer 3 yaralı ise tedavilerinin ardından taburcu edildi. Olayla ilgili calışma başlatan polis ekipleri, M.C. ’yi Seyhan ilcesi Pınar Mahallesi ’nde gozaltına aldı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şupheli, tutuklandı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Adana Cocuk Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede M.C. ’nin Akif Ozan Ozdoğan ’ı iki olumcul bıcak darbesiyle yaraladığı, bundan dolayı oldurme kastının olduğu belirtilerek, ‘kasten cocuğu oldurme, kasten cocuğu oldurmeye teşebbus, bıcak veya diğer aletleri izinsiz olarak satın alma, taşıma, bulundurma ’ suclarından yargılanması istendi. Davanın ilk duruşmasındaki savunmasında yaşananların sorumlusunun Mustafa G. olduğunu one suren M.C., onunla yaşadığı tartışma sonrası etrafının sarılması uzerine kendini korumak icin bıcak cıkardığını soyledi. Mustafa G. ’nin tartışma sırasında arkadaşlarına donerek ‘gelin bunu gebertelim ’ diye konuştuğunu iddia eden M.C., “Bu şekilde kavga buyudu. Ben Ozan ile Orcun ’u tanımazdım. Kalabalıkta etrafa bakarken bir bıcak gordum ama Ozan ’ın elinde miydi bilmiyorum. O sırada Ozan arkadan gelip bana yumruk attı. Bıcağı cıkardım. Mustafa G. ’yi ayağından ve sağ kolundan yaraladım. Fakat Orcun ve olayla alakası olmayan Z.C. ’nin nasıl yaralandığını hatırlamıyorum. Hatta Ozan ’ı bıcakladığımın bile farkında değildim.” dedi. Duruşma, muştekiler ve tanıkların dinlenmesinin ardından 23 Haziran ’a ertelendi.
Duruşma sonrası konuşan Akif Ozan Ozdoğan ’ın annesi Emel Ozdoğan, oğlunun sessiz, sakin bir cocuk olduğunu soyledi. Hukuken sonuna kadar mucadele edeceğini belirten Ozdoğan, “Yasal olarak oğlumun kanının yerde kalmasını istemiyorum. Suclu, en ağır cezayı alsın. Onu, yetim olarak buyuttum. Oğlumu, elin canisi oldursun diye yetiştirmedim. İcim her gun yanıyor. Sanık, hakim karşısına damat gibi giyinip cıkmış. Oğlum ise toprağın altında yatıyor. Kendini savunma şansı yok. Adalete sığınıyorum.” diye konuştu. Ozdoğan ’ın avukatı Rıdvan Şahin ise Akif Ozan Ozdoğan ’ın olayın muhatabı bile değilken oldurulduğunu, karşı tarafın ise buna rağmen savunmasını meşru mudafaa uzerine kurduğunu soyledi. Dosyada her şeyin net olduğunu ifade eden Şahin, “Sanığın, cocuğunun nitelikli oldurulmesinden ağırlaştırılmış muebbet cezası alması icin elimizden geleni yapacağız.” dedi.