Korkusuz Korkak filminde Gaddar Kerim, Umudumuz Şaban da Mardinli Arif'i ve Tatar Ramazan da Cıbıl Halil karakterleriyle hafızalara kazınan Hikmet Taşdemir, son olarak Arka Sokaklar adlı dizide rol aldıktan sonra, oyunculuğu bıraktı. 50 yıldır Silivri'de yaşayan Taşdemir, oyunculuk yapmak istemediğini belirtti. Taşdemir, sinema sektorunde artık saygı gormediklerini soyledi. Yeşilcam oyuncularına vefasızlık yapıldığını soyleyen Taşdemir, "Gunumuz sinema sektorunde saygı da yok. Bizim gibi oyunculara da efsane yonetmenlere de saygı gosterilmiyor. Cok kıymetli yonetmenlerimiz, Arif Memduh Un, Natuk Baytan, Osman Fahir Seden, Kartal Tibet, Remzi Jonturk. Bu isimleri anmadan gecersem cok ayıp olur, Allah rahmet eylesin" dedi.
Sinemada kotu adam karakterlerinin başrol oyuncularını one cıkardığını soyleyen Taşdemir "Bizler olmasak siz kimsiniz ne olurdunuz. Yumruğu yiyen ben, hic bahsedilmeyen ben. Birgun Erol Taş'dan Hayati Hamzaoğlu'ndan, Kazım Kartal'dan hic bahsedildi mi? Hangi kanalda bunların olum yıl donumlerinde bahsettiler" dedi.
Uzun yıllar aynı setleri paylaştığı Cuneyt Arkın'a kırgın olduğunu soyleyen Taşdemir, bir gazeteci arkadaşıyla roportaj yapmasını rica ettiğini, bu isteğini geri cevirdiği icin cok uzulduğunu anlattı. Arkın'ın kitabını bu nedenle okumadığını soyleyen Taşdemir, "Guya beni cok severdi. Ricamı kırmaması gerekirdi" dedi.