Antalya ’nın Manavgat ilcesine bağlı Uzunlar Mahallesinde yaşayan ve gecimlerini hayvancılık ve ciftcilik yaparak sağlayan Zafer-Emiş Celik cifti, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan telefon dolandırıcılarının tuzağına duştu. Zafer Celik, bankadan kredi olarak cektiği 81 bin 300 lirayı dolandırıcıların telefonda yazdırdığı IBAN numarasına yatırdı. Daha sonra ise şahıslara bir daha ulaşamadı. Bunun uzerine dolandırıldığını anlayan cift, jandarma karakoluna giderek şikayette bulundu. Yaşananları anlatan Zafer Celik, “Evimizin onunde bir şeylerle uğraşıyordum. Eşim de bahcede calışıyordu. Elinde telefonla yanıma gelerek jandarmanın beni aradığını soyledi. Telefondaki şahıs, kimliğimi kaybedip kaybetmediğimi sorduktan sonra kimliğimle bankadan para cekildiğini, acilen Manavgat ’a savcılığa veya karakola gelmem gerektiğini soyledi. Eşimle geleceğimi soyleyince eşimin kalmasını, koye jandarmanın gelip onunla goruşeceğini soyledi. Bu sırada benim ve eşimin telefonundan ayrı kişiler aynı anda konuşmaya başladılar. Telefonu kesinlikle kapatmamamızı soylediler. Aracıma binip Manavgat ’a doğru yola cıktım. Yolda beni yonlendiren kişi, suclulara operasyon yapılacağını benim de yardımcı olmamı istedi.” dedi. Şahısların altınları bozdurmasını ve bankada bulunan parasını cekmesini istediğini belirten Celik, “Her ikisinin de olmadığını soyleyince bankaya kendilerinin talimat verdiklerini, hemen başvurmam durumunda kredi cıkacağını soylediler. Bankaya gittim ve kredi başvurusunda bulundum. Yarım saat icerisinde bana 81 bin 300 TL kredi verildi. Bu parayı verdikleri IBAN numarasına yatırmamı soyleyince huylandım. Ama eşini ara sor şu an yanında jandarma ve banka gorevlisi var. Ona 81 bin lirayı teslim ediyor dediler. Aynı anda eşimin telefonunu benim telefonuma bağlayıp eşimle goruşturduler. Eşim yanında jandarmalar olduğunu, banka gorevlisi Ayşe hanımın kendisine 81 bin lira verdiğini soyleyince cektiğim krediyi verdikleri IBAN numarasına yatırdım.” diye konuştu. Celik konuşmasını şoyle surdurdu: “Bana hastaneye gitmemi operasyonda alacakları kişiyi oraya getirip bana gostereceklerini soylediler. Bir sure bekledikten sonra telefonumun şarjının bitmek uzere olduğunu soyledim. Koye gidip şarja takmamı sonra kendilerini aramamı soylediler. Koye geldim eşime parayı sorduğumda, kendisini aradıklarını ‘eşin arayınca jandarmalar ve banka gorevlisi geldi 81 bin lira verdi diye soylememi istediler, ben de sana bir şey yapacaklarından korktuğum icin sana onların soylediği şeyleri soyledim ’ deyince dolandırıldığımızı anladım. Cenger Jandarma Karakol ve Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayette bulundum. İnşallah bana bunu yapanlar, en kısa surede bulunur da başkalarına zarar veremezler. Benim cektiğim krediyi odemeye gucum yok.”