Gectiğimiz gunlerde dunyanın en buyuk futbol kuluplerinden biri olan Barcelona ’nın NFT dunyasına adım atarak, kendi kripto parasını yayınlamaya hazırlandığından bahsetmiştik. Bu haberimizin uzerinden cok gecmeden Liverpool ’da her gecen gun buyuyen NFT dunyasındaki yerini aldığını duyurmuştu.
Bugun ise benzer bir haber yine dunyaca unlu başka bir futbol kulubu olan AC Milan ’dan geldi. Kulubun internet sitesinden yayınlanan resmi duyuruyla birlikte kripto alım-satım platformu BitMEX ile iş birliği yapıldığı ve yakında NFT dunyasıyla ilgili yeni gelişmeler yapmaya hazırlandıkları duyuruldu.
[h=2]AC Milan, sınırlı sayıda oluşturulacak NFT ’lerini piyasaya surecek [/h]
AC Milan ’ın onumuzdeki gunlerde bir NFT koleksiyonu piyasaya surmek icin BitMEX ile iş birliği yaptı. Sınırlı sayıda oluşturulacak NFT koleksiyonunun iceriğinin ne olduğu ve koleksiyonda goreceklerimizle ilgili ise şimdilik cok fazla kesinleşen bilgi yok. Ancak ozel bir Rossoneri formasının sınırlı sayıda 3D NFT ’sinin koleksiyonda yer alacağı soylendi.
14 Nisan ’dan itibaren satışa sunulacak olan koleksiyon 3D ozel formanın yanı sıra 75.817 sertifikalı parcadan oluşacak ve NFT ’lerden elde edilen gelir kar amacı gutmeyen bir kuruluş olan Fondazione Milan ’ı desteklemek icin kullanılacak. Kulupten konuyla ilgili gelen acıklamada ise “Cok sayıda ozel NFT satın alarak Fondazione Milan ’a bağışta bulunmayı taahhut eden AC Milan ’ın ortağı BitMEX sayesinde, NFT ’yi on sipariş veren ilk 10.000 hayranın da BitMEX.com ’da alım satım indirimleri ve diğer avantajlar gibi bazı ek faydalar edinmelerini sağlanacak” sozlerine yer verildi.