Ordu'da Unye ’nin Saraclı Mahallesi'nde isminin acıklanmasını istemeyen bir hayırsever, mahallede bulunan 7 bakkalı tek tek gezerek veresiye defterini alarak borcunu kapattı. Gizemli hayırseverin yaptığı bu davranış esnaf ve vatandaşları sevince boğdu. Yaşanılan bu olay sonrası esnaflarda iş yerlerinin camlarına “9 Nisan 2022 tarihine kadar olan veresiye borcu herkesin kapanmıştır” yazısı astı. Olayın şokunu halen uzerinden atamayan Saraclı Mahallesi bakkal esnaflarından Mustafa Yavuz, “Bugun buraya bir vatandaş geldi. Daha sonra yuklu miktarda olan vatandaşların veresiye borcunu kapattı. İceri normal bir vatandaş gibi geldi. Tum hesabı kapatacağım ve defterleri alacağını soyledi. Daha sonra bakkalın camına 9 Nisan 2022 tarihine kadar olan veresiye borcu herkesin kapanmıştır yazısını yazdım. Tabii, borcu olan vatandaşlar da sevindi. İlk defa boyle bir olay mahallemizde başımıza geldi” dedi. Aynı mahallede bakkal işleten esnaf Muhammet Yavuz, “Ben dukkanda olduğum sırada birisi geldi. Bana veresiye defterini olup olmadığını sordu. Ben de var olduğunu soyledim. O kişi de 'odeme yapmamı ister misin' dedi ve ben de şaşırdım. Ben o anda şaşırdım ve 'defterdeki veresiye borclarını kapatalım' dedi. İşler zaten durgundu. Bizim de boyle bir şeye ihtiyacımız da vardı. Benim bu olay ilk defa başıma geldi” diye konuştu. Aynı mahallede bir başka bakkal esnafı Fatih Cakır, “Bakkalımıza birisi geldi ve veresiye defteri sordu. Ben de olduğunu soyledim. O kişi de 'eğer istersen ben bu veresiye defterini satın almak istiyorum' dedi. Ben de defterdeki yuklu olan borcları toplayıp o kişiye verdim. Cok şaşırdım. Unye gibi bir yerde boyle bir insan cıkıyormuş dedim. Herkes şoke olmuştur. Cunku bu kişi 15-20 tane daha bakkalı dolaşarak borcları odeyeceğini soyledi” şeklinde konuştu.
Bir diğer bakkal esnafı Hasan Doğan, “Bir vatandaş geldi iceri. Sonra masamın ustunde duran veresiye defterini gordu ve alacağını soyledi. Ben de kendisine uzattım. Defteri aldıktan sonra hesapları topladı ve odemesini yaptıktan sonra defterle beraber gitti. 'İsmimi asla soylemeyeceksin' diye beni uyardı. Yuklu olan borclu vatandaşlar vardı. Ben de onları aradım. İsmi soylemeyen bir kişi tarafından hesaplarınız odendi dedim” ifadelerini kullandı.
Gizemli hayırseverin aynı mahallede en buyuk veresiye borcunu kendisine odediğini soyleyen Ozlem Kuyumcu, “Veresiye borc defterini sordu. Hesaplattı ve defteri satın alacağını soyledi. Ben de kendisine defteri verdim. Bu durumla ilk kez karşılaştığım icin cok şaşırdım. 30 bin liralık bir borcun hepsini odedi. Kendisine cok dua ve teşekkur ettik” dedi. Aynı mahallede yaşayan bakkal esnafı Mehmet Guneş ise gizemli hayırsever kişinin yuklu veresiye borcları odediğini soyleyerek mahallesinin adına teşekkur etti. Odenen borcların ise yaklaşık 200 bin lira olduğu oğrenildi.