İstanbul Buyukşehir Belediyesi ’nden (İBB) yapılan acıklamaya gore, belediye iştiraklerinden Metro İstanbul 1 Nisan'da 2 milyon 520 bin yolcu taşıdı. Şirket, tarihindeki en yuksek yolcu sayısına ulaştı. Metro İstanbul Genel Muduru Ozgur Soy, 2,5 milyonuncu yolcu Cuneyt Ozdemir ’e plaket ve hediye paketi takdim etti. BELBİM verilerinden 2 milyon 500 bininci yolcunun kimlik bilgilerine ulaştıklarını aktaran Soy, Cuneyt Ozdemir'e teşekkur etti. Ozdemir ise 1 Nisan cuma akşamı M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı'nı kullanarak Mecidiyekoy'e gittiğini belirterek, "Aşcılık yapıyorum ve surekli metroya biniyorum. En cok M1 ve Mecidiyekoy-Mahmutbey hatlarını kullanıyorum. Belki 3 milyonuncu yolcu da ben olurum." ifadelerini kullandı. Soy, Metro İstanbul'un salgın oncesinde gunde yaklaşık 1 milyon 900 bin yolcu taşıdığını, 2019'un sonlarına doğru yolcu sayısının bazı gunlerde 2 milyon 400 binlere ulaştığını, Nisan 2020 itibarıyla 200 binlere kadar duşen yolcu sayısında son aylarda yeniden artış başladığını soyledi. 1 Nisan'da 2 milyon 520 bin yolcuya ulaştıklarını, bu durumda koronavirus etkilerinin azalmasının yanı sıra yeni acılan 3 hattın da etkisinin olduğunu ifade eden Soy, yaz doneminde İstanbul'un boşalmasıyla birlikte yolcu sayısında duşuş beklediklerini soyledi. Soy, ekim ile kasım aylarında gunluk 3 milyon yolcuya ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.