Ramazan ayının Futbol sezonuna denk geldiği her yıl, sporcuların oruc tutup tutmamaları hakkında tartışmalar yapılır. Bu tartışmaların en akılda kalanı, teknik direktor Umit Ozat'ın Pote'ye oruc tutmasıyla ilgili serzenişidir. 2019 yılında Hatayspor ile 1. Lig play-off yarı finalinde karşılaşan Adana Demirspor'un teknik direktoru Umit Ozat, 0-0 biten macın ardından golcu oyuncusu Pote'ye oruc tuttuğu icin tepki gostermişti. Umit Ozat: Orucun telafisi var ama macın yok Umit Ozat'ın cıkışı kadar sert olmasa da, belki de bir durum tespitinden ote olmayan benzer bir acıklamayı da Chelsea menajeri Thomas Tuchel, takımın yıldızı N'Golo Kante icin yaptı. Premier Lig'de gecen hafta evinde Brentford'a 4-1 mağlup olan, Şampiyonlar Ligi'nde ise yine evinde Real Madrid'e 3-1 yenilerek yarı final şansını mucizelere bırakan Chelsea'de Fransız orta saha Kante'nin formsuzluğu dikkat cekmişti.
Chelsea menajeri Tuchel, Kante'nin formsuzluğunu oruc tutuyor oluşuna bağladı. Basın toplantısında Kante ile ilgili konuşan Tuchel; "Kante harika ozelliklere sahip, bizim icin de anahtar olan bir oyuncu. Takıma kimsenin vermediği katkıyı veren eşsiz bir futbolcu. Bu sezon zaman zaman sakatlık ve hastalık sebebiyle maclar kacırdı. Şimdi de inancı gereği oruc tutuyor. Belki de form duşukluğu bu sebepledir. Hayatında ilk kez oruc tutmuyor tabii ki ama gunlerce bir şey yiyip icmezseniz bu sizi etkileyebilir." sozlerini kullandı.
Tuchel'in 'Kante oruc tuttuğu icin form duşukluğu yaşamış olabilir' dediği macta hat-trick yapan ve Real Madrid'in Chelsea'yi yıkmasında başrolu oynayan Karim Benzema da oruc tutuyordu. Fransız yıldız, Chelsea macına 13 dakika kala orucunu acmış ve ardından tarih yazacağı mucadeleye cıkmıştı.
Gectiğimiz gunlerde Esquire Dergisi'ne kapsamlı bir roportaj veren Benzema, Ramazan ayının ve oruc tutmanın kendisi icin onemine değinmişti. Ramazan ayının gunluk rutinine ve antrenman programına etki edip etmeyeceği sorulan Benzema, "Herhangi bir etkisi yok. Ramazan Ayı, benim hayatımın bir parcası ve dinim Ramazan'da oruc tutmayı zorunlu hale getiriyor. Bu benim icin cok onemli ve oruc tuttuğum zaman kendimi iyi hissediyorum. Ramazan, aynı zamanda şukur ayı. Sağlığım yerinde olduğu icin Allah'a minnettarım." ifadelerini kullanmıştı.
Manchester United'ın Fransız yıldız Paul Pogba, gecen yıl kulup resmi sitesine oruc tutmakla ilgili verdiği demecte; "Yıllardır oruc tutuyorum. Fiziksel olarak zorlandığımı soyleyemem. Ekibimde beslenme uzmanı var. Oruc sırasında vucudumu etkilememesi icin bana protein ağırlıklı urunler hazırlıyor. Bu sayede kaslarımdan ve enerjimden bir kayıp yaşamıyorum. Oruc tutmak o kadar da zor değil. İyi bir amac uğruna oruc tutuyorum." demişti.