Antalya'nın Manavgat ilcesi Orenşehir Mahallesi'nde oturan Bilal Demir, hobi amaclı tavuk, inek, koyun ve cuce keci beslemeye başladı. Hayvanlarının sayısını azaltmayı duşunen Demir, gurultu yapmaları ve hareketli olmaları nedeniyle kecilerini satmaya karar verip, yeğeninin yardımıyla internet sitesinde ilan oluşturdu. Yeğeninin sosyal medya hesabından 20 Mart'ta yapılan paylaşımda 'Hastalarına ve zevk adamlarına cuce keci ve tekesi' ifadesiyle kecileri satışa sunan Demir'e, ilanı fark eden hayvanseverler tepki gosterdi. Tepki uzerine internet sitesinin yoneticileri ilanı yayından kaldırdı. Hayvanseverler, 'hayvanların cinsel istismar amacıyla kiralandığı' şuphesiyle ilan hakkında jandarma ile İlce Tarım ve Orman Mudurluğu'ne şikayette bulundu. Şikayet uzerine ekipler, Demir'in hayvanlarına baktığı ahırda inceleme yaptı. Jandarma ile İlce Tarım ve Orman Mudurluğu ekipleri, incelemede, hayvanlarda herhangi bir istismar bulgusuna rastlanılmadığına dair tutanak hazırladı. Tutanakta ekiplerin, 'Bilal Demir'in yeğeni Cengiz Demir'den yardım isteyip hayvanlarını internet uzerinden satmak isterken ilan başlığının yanlış anlaşıldığı tespit edilmiştir' goruşu yer aldı.
Kecilerini satmak isterken yaşananlardan şaşırdığını dile getiren Bilal Demir, iş stresini atmak icin inek, keci, tavuk beslediğini anlattı. Ahırında 2 inek, 20 koyun, 4'u yavru olmak uzere 9 cuce keci bulunduğundan bahseden Demir, "Kucuk kecileri cuce keci diye adlandırdık. Cuce kecilerden bazılarını aşırı hareketli ve ses cıkarmasından dolayı satmaya karar verdim. Yeğenime, 'İnternette ilan verelim, birkac tanesini satalım' dedim. O da ilanın dikkat cekmesi icin yazdıklarında anlatım hatası yapmasından dolayı tepki aldı. Bir kelime yazmış, bu kelime de hayvan hakları derneğinin dikkatini cekmiş. Sosyal medyada gundem olduk. Hakkımızda şikayet yapılmış. Jandarma ve İlce Tarım ve Orman Mudurluğu'nden ekipler geldi. Hayvanları kontrol ettiler, tutanak tutuldu. Boyle talihsiz bir olay yaşadık" diye konuştu. Bilal Demir, sosyal medyada kendisine yonelik hakaret icerikli paylaşım yapanlar hakkında avukatı aracılığıyla suc duyurusunda bulunduğunu soyledi. Sosyal medyada linc edildiğini belirten Demir, "Sosyal medyadaki eleştirilerde bizi tanımayan insanlar tarafından resmen hayvan tacizcisi durumuna duşuruldum. Bizim hakkımızda eleştiri yapanların, bu kecileri gorduğunu sanmıyorum. Bu kecilerin buyukluğu tavuk kadar zaten" dedi.