Taksi ucretlerine gelen zamlarla, acılış ucreti 7 lira olan taksimetre 9 lira 80 kuruşa yukseltilirken, kısa mesafe ucreti ise 20 liradan 28 liraya cıkarıldı. Toplu ulaşımla beraber taksimetreye de gelen zamlar vatandaşı isyan ettiriyor. Taksimetreye gelen zamlar bugunden itibaren gecerli olmaya başlarken, taksici ve yolcu arasındaki catışmalar ilk gunden kendini gosterdi. İstanbul Bahcelievler ’de evinin onunden cağırdığı taksiye binen Ahmet Durmaz isimli genc, aracın hareket etmesiyle birlikte taksimetrede acılış ucretinin 400 lira olduğunu gordu. Durmaz, yaklaşık 5 dakika icerisinde artı olarak 35 lira daha taksimetre ucretinin arttığını gorunce taksi şoforunu uyardı. Durumu kabul etmeyen surucu ile genc arasında sozlu tartışma cıktı. Yolcunun ucretin yanlış olduğunu soylemesi uzerine taksi şoforunun "Şartlar bunu gerektiriyor" dediği oğrenildi. Tehditlere maruz kalan yolcu, ucreti odeyerek aractan inerken konuya ilişkin şikayetci olacağını soyledi. Ote yandan, taksimetre ekranında kısa sure icerisinde artan ucret cep telefonu kamerasına yansıdı. İstanbul'da 5 dakikaya 435 tl taksi ucreti odeyen genc şikayetci oldu
Yaşanan olayda mağdur olduğunu iddia eden taksi yolcusu Ahmet Durmaz, “Gece saatleriydi. Taksiye bindim. Yaklaşık 10 kilometrelik bir mesafeye gidecektim. Hicbir problem yoktu. Ta ki taksimetreyi gorene kadar. Taksi şoforu acılış ucretini olarak 400 lirayla başlatmış. Cep telefonumla taksimetreyi kayda aldım. Surucu kayda aldığımı fark edince ‘ne yapıyorsun ’ diye cıkışmaya başladı.
"Taksimetre 7 lira birden artıyordu" Taksimetrenin yanlış olduğunu soyledim. Bana cevap olarak ‘şartlar bunu gerektiriyor, taksimetre artık boyle ’ diyerek cevap verdi. Ben aractan inmek isteyince de bağırmaya başladı. Bir sure daha tartıştıktan sonra aracı sağa cekti. İndim ve 435 lira paramı aldı. Taksimetre 7 lira birden atıyordu. Cebimdeki tum parayı neredeyse aldı. Şimdi konuyla ilgili suc duyurusunda bulunacağım” şeklinde konuştu.