Samsun ’da sanayi ustası Ahmet Gorbuz, 2 yıl once koyde kullanmak uzere bir patpat alamaya karar verdi. Piyasadaki patpatların istediği gibi olmadığını goren Gorbuz, "Deli Yusuf" filminden de esinlenerek hayalindeki kamyoneti yapmaya başladı. 14 ayda tamamladığı kamyonetin ilk deneme suruşunu gercekleştiren Ahmet Gorbuz, aracın sorunsuz calışmasından dolayı buyuk mutluluk yaşadı. Samsun'daki sanayi ustası hayalindeki kamyoneti yaptı Mevcut patpatların kendi istediği gibi olmadığı icin bir kamyonet yaptığını ifade eden Ahmet Gorbuz, "Piyasada patpatlar var. Ben kafamda onlardan daha farklı bir kamyonet tasarladım. Proje filan olmadan kafamda duşundum ve uyguladım. Aracın arka kısmında Tofaş diferansiyeli var, onde de bir diferansiyel var. Aradaki aktarma şanzımanını 4x4 bağlamak icin kendim yaptım. Arac 5 ileri, 1 geri vites. Aracın kupası ve dışı hep el emeği. Motor olarak patpat motoru kullandık. Arka kasayı da damperli yaptık, istediğimizde inip, kalkıyor. Boyle bir aracı tasarladıktan sonra 14 ayda meydana cıkardık. Surekli ustunde calışsam 3-4 ayda yapardım ama boş zamanlarımda gunde 2 saat calışarak boyle bir şey ortaya cıkarttım." dedi. Yaptığı aracı koyde kullanacağını anlatan Gorbuz, "Bu kamyonetin parcalarını 2 sene once almıştım. O zaman 15 bin TL masraf etmiştim. Şu andaki malzeme fiyatlarına bakarsan bu aracı mal etmek 50 bin TL ’yi buluyor. Şu anda piyasadaki patpatlar 50 bin TL civarında satılıyor. Ben onlardan değişik olsun istedim. Benim aracımda on ve arka kısım aynı genişlikte. Aracı hem koyde kullanmak hem de nostalji amaclı yaptım. Aracımın camları takılacak. Yanlara şerit gececeğim. Başka aksesuarlar da taktıktan sonra arac tamamlanacak. Şu anda araca bir isim duşunmedik. İsim icin bir anket yapacağım orada da ismi belli olacak." diye konuştu. Kamyonetin motor ve şanzıman kısmına yardım eden Cemal Sivrikaya ise şunları soyledi: "Araba tamamen el yapımı. Parca parca yapmak istesen boyle bir arac yapma şansınız yok. Ahmet Gorbuz ağabeyimiz arabanın parcalarını kendisi ayarlamış. Ben bu arabanın adını Deli Yusuf koydum. Şu anda aracın aksesuarları tamamlanacak. Cocukken televizyonda Deli Yusuf filmini izlemiştik. Oradan esinlenildi. O yuzden de adını Deli Yusuf koydum. Samsun ’a bir Deli Yusuf hayırlı olsun." 1975 yılında ilk gosterimi yapılan Deli Yusuf filminin başrolunu Cuneyt Arkın ve Zerrin Arbaş paylaştı. Filmde fabrikator olan Abbas Bolulu, yasa dışı işlere karışır. Onun yeni hedefi, Camlıbel ’deki gecekonduları yıkmaktır. Evlerinde olma korkusu yaşayan insanlar, Deli Yusuf ’tan kendilerine yardım etmesini ister. Bu sırada Abbas, kendisi icin Yusuf ’tan zırhlı bir arac yapmasını ister. Yusuf, kurşun gecirmez araba karşılığında gecekonduda yaşayanlara tapularını geri vermesini şart koşar. Abbas tapuları vermeyi kabul etse de arabayı aldıktan sonra fikrinden vazgecer. Bu durumu kabullenmeyen Yusuf ’un oğlu Ali, arabayı Abbas ’tan geri almak icin harekete gecer...