30 Ekim 2020'de Ege Denizi'nde Seferihisar acıklarında şiddetli bir deprem meydana geldi. Tum Turkiye'yi yasa boğan depremde 115 kişi hayatını kaybederken, hayatını kaybedenlerden 36'sı, Bayraklı ilcesinde bulunan Rıza Bey Apartmanı'ndan cıkarıldı. 17 kişinin de yaralandığı binaya ilişkin yargı surecine başvuruldu. Depremin ardından başlatılan soruşturma kapsamında 4'u tutuklu 9 kişi hakkında İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'bilincli taksirle birden fazla kişinin olumune ve yaralanmasına neden olmak' sucundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava acıldı. Yargılama sırasında 2 sanık daha tahliye edildi. Davanın 4'uncu celsesinde muşteki avukatları, mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini savunarak, 'mahkeme heyetinin reddi' talebinde bulundu. Heyet, kendilerinin tarafsız olduğunu ve davadan cekilmelerini gerektirecek durum olmadığını belirterek, talebin değerlendirilmesi icin dava dosyasının, bir ust mahkeme olan İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gonderilmesine karar verdi. Sanıkların yargılanmasına 5'inci duruşmada devam edildi. İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ali Serdar Bayram ve Hasan Huseyin Ozkan, Ses ve Goruntu Bilişim Sistemi ile katıldı. Tutuksuz sanıklar, davacılar ve taraf avukatları ise salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı ilk olarak gecen duruşmada muşteki avukatlarınca talep edilen 'mahkeme heyetinin reddi' talebinin ust mahkemece reddedildiğini okuduktan sonra sanıklara soz verdi. Sucsuz olduğunu savunan tutuklu sanık muteahhit Hasan Huseyin Ozkan, "Bir suru tadilat olmuş haberim yok. Apartmanın orasını burasını kapatmak icin tonlarca yuk bindirmişler. Binada ne dairem ne de dukkanım yok. Bir suru tadilat yapmışlar. Bunlardan haberim olsa tedbirimi alırdım. Aşağıdaki dukkanı birleştirmişler. Mantolamalar yapılmış, binlerce delik acılmış. Tahliyemi talep ediyorum. Eşim cok ağır hasta. Onunla ben ilgileniyorum." dedi. Diğer tutuklu sanık fenni mesul olarak imzası bulunan Ali Serdar Bayram ise "Hic gitmediğim bir inşaattan dolayı hapisteyim. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu. Sanıkların ifadelerinin ardından ara karar acıklandı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren heyet, yeni tanıkların dinlenmesini hukmedip, duruşmayı 27 Mayıs'a erteledi.