Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşta 44. gune girildi. Rus ordusu Ukrayna'nın bircok kentini hedef alırken bombardımanlar altında kalan halk, tum zorluklara rağmen yaşam mucadelesi veriyor. Ulkenin Karadeniz kıyısındaki Odessa kentindeki Muslumanlar, Ramazan ayının gelişiyle birlikte ilk cuma namazını kılmak icin camilere akın etti. Ukraynalılar Ramazan ayının ilk cuma namazını kıldı Cuma namazını kılan Ahıska Turku Yusuf Abdullah, "Normal hayat da devam ediyor. Yaşamaya calışıyoruz, mucadele ediyoruz. Her şey Allah'a şukur iyiye gidiyor, inşallah iyi olacak. İnsanlar da cuma namazına gelmiş goruyorsunuz. Dua ettik tabii ki. Turkiye icin, Ukrayna icin dua ettik. Barış olsun, sakinlik olsun, insanlar kendi eski hayatlarına kavuşsun huzurla." diye konuştu. Ukrayna'da yaşayan Suriye vatandaşı Abdulhamit Sanman ise, "Savaş ya da savaşsız, burası Ukrayna, bizim toprağımız, cocuklarımız burada. Bu ulkeye yukumluluklerimiz var, bir gorevimiz var, bizi besledi bu ulke. Biz bu ulkede eğitim gorduk, daha once de boyle yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Ben aslen Suriyeliyim. Eve nereye donulur? Burası zaten benim evim. 20 yıldır buradayım, burası benim evim, cocuklarım burada buyudu." ifadelerini kullandı.