GUNEŞİ GORDUM FİLMİNİN GALASI!

MAHSUN KIRMIZIGUL'UN YAZIP YONETTİĞİ GUNEŞİ GORDUM FİLMİNİN İSTANBUL'DA YAPILAN GALA GECCESİNDEN SONRA ANKARA GALASINA DA İLGİ COK BUYUKTU...
Spiart Medya’nın başarılı organizasyonu ile Panora Alışveriş Merkezi icindeki Cinebonus Sinemaların’da yapılan galaya devlet protokolunden de katılım yoğundu. Kultur ve Turizm Bakanı Ertuğrul Gunay, İc işleri Bakanı Prof Dr. Beşir Atalay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Cicek, AK Parti Genel Baskan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, Yok Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Ozcan, DTP Milletvekili Sırrı Sakık, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemec, Emniyet Genel Muduru Oğuz Kaan Koksal, Telif Hakları Sinema Genel Muduru Abdurahman Celik, ATO Başkanı Sinan Aygun, TRT Genel Muduru İbrahim Şahin, Başbakanlık Musteşarı Efkan Ala ve bircok milletvekilin ve musteşarların katıldığı galada 1250 kişi 12 salonun tamamını doldurdu. Filmin sonunda Ertuğrul Gunay ve Cemil Cicek gozyaşlarına hakim olamadılar.
Filmin oyuncularından Mahsun Kırmızıgul, Hande Subaşı, Altan Erkekli, Erol Demiroz, Murat Unalmış, Yiğit Ozşener, Cemal Toptaş, Macit Sonkan, Zafer Ergin, Şerif Sezer, Yıldız Kultur ve Cihat Tamer’in katıldığı galada filmin sonunda tum davetliler filmi gozyaşları icinde ayakta alkışladılar.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Baikanı Deniz Baykal, Bakan Egemen Bağış, Bakan Veysel Eroğlu, Bakan Nimet Cubukcu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Ozak, Milli Eğitim Bakanı Huseyin Celik, Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik, Kecioren Belediye Başkanı Turgut Altınok da galaya gonderdikleri telgraflar ile yonetmen Kırmızıgul’u kutladılar.
Korsana yoğun onlem!
Bu arada 12 Mart 2009’ta tum Turkiye’de 350 kopya ile 750 salonda vizyona giren Guneşi Gordum’un korsan kopyasının cıkmaması icin yapımcı Murat Tokat yoğun onlem aldıklarını belirtti. Her film kopyasında ayrı ayrı altışar gizli kodlar bulunduğunu soyleyen Tokat, boylece korsan cekimlerin hangi sinemadan cekildiğini kolaylıkla tespit edebileceklerini ifade etti. Tokat, ‘Korsan cekimin yapıldığı tespit edilen sinemaya ağır yaptırımlar uygulanabilecek. Bu yuzden her sinemanın kendi onlemini alması gerekiyor. Filmin yonetmeni Kırmızıgul ile tespit edilen sinemayı basına da acıklayacağız’ diyerek bu konudaki kararlılıklarının altını cizdi.