KURTCE ŞARKIYA TEPKİ GELDİ..

AJDA PEKKAN’IN KURTCE ŞARKI SOYLEMESİ 10 YIL ONCE KURTCE ŞARKI SOYLEDİĞİ İCİN DIŞLANAN AHMET KAYA’NIN KARISINDAN TEPKİ ALDI...
Kurtce şarkı soyleyen Ajda'ya tepki farklı yerden
Magazin Gazetecileri Derneği’nin 1999 yılında duzenlediği Altın Objektif Odul Toreni’nde Ahmet Kaya’nın protesto edilmesine sessiz kalan Ajda Pekkan’ın Kurtce şarkı soylemesine buyuk tepki geldi.
Ahmet Kaya’nın eşi Gulten Kaya, Guldunya şarkıları konserinde Kurt sanatcı Aynur ile Kurtce şarkı soyleyen Pekkan’ı sert bir dille eleştirdi.
Kaya, “Salonda Ahmet Kaya’yı yuhalayanlar arasında Ajda hanımı gormedim. Ama o salondaydı. Protestolara katılmasa da tepkisiz kaldı. En azından Ahmet’i desteklemeliydi” dedi.
SANATCILARDAN OZUR BİLE GELMEDİ
Odul toreninde yaşanan olaylardan nedeniyle orada bulunan hic bir sanatcıdan bugune kadar ozur gelmediğini aktaran Gulten Kaya, şoyle konuştu: “Kendini sanatcı sananların, o zaman destek vermelerini beklerdim. Şu anda hic kıymetli bulmuyorum. Tarih trendlerle yazılmaz. Bunları trendy davranışlar olarak goruyorum.”
Ajda Pekkan’ın Kurtce şarkı soylemesinin şık ama cok gec olduğunu ifade eden Kaya, “Bugun Kurtce şarkı soylemelerinin nedenlerinden biri Ahmet Kaya’dır” diye konuştu. Kaya şoyle devam etti: “Tarihsel adımlar birileri tarafından odeniyor. Sonrasında birileri bunlara sahip cıkıyor. Umarım Ajda Pekkan’da Kurtce’nin ne kadar guzel bir dil olduğunu anlamıştır.”
ŞARKILAR OZGUR OLMALI
Kurt sanatcı Aynur ile Kurtce şarkı soyleyen Ajda Pekkan, konserin ardından acıklama yaptı. Pekkan, “Butun istediğim, hep şarkı soylemek olmuştur. Her zaman ve her dilde. Yureğim her zaman, insandan yana, şarkılardan yana. Şarkıların dini-dili-milliyeti yoktur; şarkılar ozgurdur” dedi.