Turkiye'nin Bruksel Buyukelciliği konutunda Belcikalı unlu şarkıcı ve yapımcı Bart Peeters'la birlikte basın toplantısı duzenleyen Hadise, neden Turkiye'yi temsil ettiğinin sorulması uzerine "Basit bir cevabım olacak. Cunku ben Turk kızıyım. Turk kokenim benim icin cok anlamlı" dedi.

Hadise, doğup buyuduğu Belcika'da guzel gunler gecirdiğini ve bircok başarıya imza attığını fakat "asla Turk kokenini saklamadığını" belirterek "Turkiye'yi temsil edecek olmaktan onur duyduğunu" vurguladı.

Yorucu olmasına rağmen kendisini destekleyenlerden aldığı gucle aralıksız surdurduğu tanıtım turlarıyla "Avrupa'da Turk kokenli olmayanlardan da destek almayı umduğunu" dile getiren Hadise, bu yonde iyi işaretler aldığını ve ziyaret ettiği ulkelerde yoğun ilgi gorduğunu anlattı.

"Beklenmedik şeyler yapmayı sevdiğini" soyleyen Hadise, Moskova'daki yarışmaya herkesin "Turkler tipik gobek dansı yapar" beklentisini boşa cıkaracak şekilde hazırlandığını ve "surpriz yapacağını" kaydetti.

Hadise, kendisi icin "kumaşsız kıyafet" hazırladığını acıklayan tasarımcı Muammer Ketenci'yle "hicbir goruşme yapmadığını" vurgulayarak "Onunla calışmayacağım. Bunu ozellikle belirtmek istiyorum. Herkese 'kıyafetimi hazırlayacağını' soyluyor ama bu doğru değil. Kıyafetim 1 Ocak'ta TRT'deki gosterimde giydiğime benzemeyecek, farklı bir şey olacak. Harekete uygun, hafif bir elbise olacak" şeklinde konuştu.