gunumuzde gecmişte ve gelecekte kadınları kole gibi goren bi toplumun icerisindeyiz sanatcılardan bu tur konularda konuşanlara ne tur cevaplar geldi haberimizde......

PAPA KADINLARI KIZDIRDI!

VATİKAN'IN, CAMAŞIR MAKİNESİNİN İCADININ KADININ OZGURLEŞMESİNE YOL ACTIĞINI ACIKLAMASINA KADINLAR TEPKİ GOSTERDİ: KADINLARIN HAYATINI KONTROL ETME KONUSUNDA VERİLEN ORNEK ONLARA YAPILAN EN BUYUK HAKSIZLIKTIR..

Katoliklerin dini merkezi Vatikan'ın resmi yayın organında, camaşır makinesinin icadının doğum kontrol hapının bulunmasından ya da kadına calışma hakkı tanınmasından daha onemli olduğunun vurgulanmasına kadınlar tepki gosterdi. Turkiye'nin onde gelen kadın akademisyenleri ve kadın orgutu temsilcileri Vatikan'ın tavrının kadınlara buyuk haksızlık olduğu goruşunde...

Hulya Avşar: Kadınlar birey olarak her zaman, her konuda ozgurdurler. Sadece bunun farkında değiller. Bunun farkında olan kadının ozgurluğu ancak bir icadın farkına varabilir ki bence artık kadınlar her şeyin farkındalar.

Hulya Kocyiğit: Kadınları en cok ozgunleştirecek tek şey duşunce gucudur. Her şey beyinde başlar. Bir icat ne kadar ozel ve farklı olursa olsun eğer onu kullanacak duşunce ozgurluğu yoksa bir şey ifade etmez. Teknolojiyi de sosyal hayatı da ekonomiyi de sanayiyi de ozgurleştirecek tek şey kadının duşuncesindeki ozgurluktur.

Helin Avşar: Turk kadınını ozgurleştiren tek şey Ataturk inkılap ve devrimleridir. Bence en buyuk buluş bu devrimlerdir kadın icin...

Gulben Ergen: Bir kadının ozgurluğu ortaya cıkan buluşlara bağlı değildir. Gecmişten bu gune kadınlar her sektorde soz hakkına sahip olmak icin kendi hur iradelerine ve zekÂlarına guvenerek bu ozgurluğu elde etmiştir. Bunun icatlarla bir ilgisi olduğunu duşunmuyorum. Ozguveni olan her kadın kendi ozgurluğunu ilan edebilir.

Aysun Kayacı: Bu konuda şoyle bir ornek vermek istiyorum. İngiliz yazar Virginia Woolf'e gore ozgurluk kendine ait bir odadır. Yani kadınların ozgurluğu rahat calışabilmeleridir. Uretebilmeleridir. Ozgurluğun anlamı o zaman devreye girer. Calışarak ozgurluğumu yaşıyorum. O zaman da tum icatları ozgurluğume yansıtabiliyorum.

Sibel Can: İnsanın en buyuk ozgurluğu sağlığıdır. İnsan sağlıklı olduğu surece ozgurdur. Her şeye cabası ve calışkanlığıyla kavuşabilir. Dolayısıyla ozgurluk sınırlandırılamaz. Ozgurluğu bir buluş olarak adlandıramayız veya bir metaya bağlayamayız. Şarkılarda olduğu gibi ozgurluk icimizdedir. Bu konuda da kadın erkek ayrımı olmaz.