Katie Holmes Haberi
Katie Holmes Boşandıktan Sonra Değişti

Tom Cruise ile 6 yıllık beraberliklerini bitiren Katie Holmes artık cok değiştiğini ifade etti...Boşanmaları buyuk bir olay olan Katie Holmes Ve Tom Cruise boşandıktan sonra biliyorsunuz ki kızları Suri nin velayetini mahkeme anneye vermişti...Suri ve annesi Katie Holmes bu boşanma olayının ardından bi sure kafalarını dinlemeleri gerekiyor sanırım ...

Katie boşandıktan sonra cok değişti

Yepyeni ve başka bir Katie Holmes...

Katie Holmes goruşmemize cok şık bir ceketle geliyor. Siyah suetten; biraz spor, biraz iddialı... Ceket, Holmes & Yang yani oyuncunun uc yıl once arkadaşı ve yıllarca stilisti olan Jeanne Yang'la kurduğu markanın etiketini taşıyor.

Katie Holmes'la, şirketin kutu gibi (kucuk), her daim hareketli olan Chelsea Market alışveriş merkezinde bulunan New York ofisinde bir araya geliyoruz. Holmes'un her zaman nazik, kibar; hatta cok sıcak, fazlasıyla doğal olduğunu sık sık soylerler. Rol yapıyor olsaydı buna ne kadar devam edebilirdi? Gecen yıl, Vancouver'daki bir markette kızı Suri'yle kasa kuyruğunda beklerken, Jackie Kennedy'yi canlandırdığı dizinin iptal edildiğine dair bir telefon gelmiş. Katie Holmes o durumda bile sakinliğini korumuş, kuyruktan cıkıp kızını tuvalete goturmuş; sonra tekrar kuyruğa girmiş ve hatta akşam yemeğe gelen arkadaşlarının moralini bozmamak icin konuyu acmamış. "Arkadaşlarım yemeğe gelmişti. Kendimi kaybetmenin sırası değildi" diyor. Oysaki bu cok insanca, hepimiz zaman zaman kontrolumuzu yitirebiliyoruz. "Bazen işler yolunda gitmez, bu benim de yuzume yansır. Ancak bağırıp cağırmak, bunu gurultulu bir şekilde yaşamak bana gore değil. Bağıran-cağıran insanlara katlanamıyorum" diyor.

KATIE’NİN MACERACI YONU

Katie Holmes bugun Suri’yle birlikte bir maceraya atılıp Kent- Connecticut’tan trenle New York’a gelmiş. Holmes orada William Hurt, Jean Reno ve Allison Janney’le birlikte Cehov’un meşhur aile dramı “Cayka”sını cekiyor. Filmin produktoru Christian Camargo “Katie Holmes risk almayı seviyor. Bu yonuyle hepimizi şoke etti” diye anlatıyor.

Katie Holmes sonradan acılıyor, yani kendisini tanımamıza ancak izin veriyor. “Dune kadar kucuk bir kız gibi hissediyordum” diye itiraf ediyor. “Wonder Boys”, “Pieces of April” ve ozellikle de “Dawson’s Creek”teki Joey Potter rolleri bu imajını destekledi. 18-23 yaş arası North Carolina’da cektiği “Dawson’s Creek”te erkekler uzerinde buyuk etkisi olan masum, tatlı Joey’i canlandıran Katie Holmes, o donemi şoyle hatırlıyor: “Surekli endişeleniyordum. Bundan sonra ne yapacağım, bu rol beni nereye taşır? İnsanlar beni beğeniyor mu? Bir daha tekrar calışacak mıyım? Bu tur şeyleri merak ediyordum.” Sonra hemen “Gerci bunlar icin hÂl endişeleniyorum ama eskisi kadar değil” diye ekliyor.

UTANGAC İFADESİ GECMİŞTE KALDI

Neyse ki zaman hem onun, hem de onun jenerasyonundaki diğer genc oyuncuların lehine işledi; Katie Holmes iyice guzelleşti, cekici bir kadına donuştu. Guluşu de değişti; eski utangac ifadesi gitti.

“Eskiye nazaran kendimi daha iyi; hatta daha seksi hissediyorum. Sanırım 20’li yaşlarında insan kendini fark ettirmek icin cok fazla cabalıyor. Cocuk değilsiniz; buyuyorsunuz, sevgilileriniz oluyor. O zamanlar seksiliğin ne olduğunu bile bilmiyordum. Sadece zorla gercekleşecek bir şey olmadığının farkındaydım. Neyse ki, hicbir zaman boyle bir cabam olmadı. Neysem oyum, gerisi umurumda değil” diyor gulerek. Anne olmak da iyi hissetmesine yaramış. “Ne zaman cok iyi hissetseniz aynı zamanda seksi de hissediyorsunuz. Bu icinizdeki gizli guc, kendine guven ya da bir sır. Ben cok ‘cool’um. Her şey yolunda. Bir eksiğim yok diye duşunuyorsunuz” diye anlatıyor.

TOM’U ANLIYORUM

Tabii ki, bununla birlikte hayatta başka rolleri olduğunu da biliyor: Bir kadın olarak sadece anne değil; bir sevgili ve eş de oldu ve tabii ki bir “savaşcı” da: “Hayatımın bu noktasında, tum diğer kadınları daha iyi anladığımı duşunuyorum. Ve ben de onlardan biriyim. Hayatımdaki yeni bir donemin başlangıcındayım.”

Asıl soru şu: Gercekten bu şansı kullanabilecek mi? Hollywood’daki ‘TomKat’ adlı tuhaf algıyı yıkabilecek mi? Coğu insan onun Bayan Cruise olarak kristalden bir kalede oylesine, kendisine bicilen role uygun olarak oturacağını, oturduğunu duşunmuştu. “Boyle bir şey soz konusu değil” diyor kısaca. “Bu kadar goz onunde olduğunuzda, yapabileceğiniz tek şey daha da cok calışmak.” Yine de hangi kadın Bay Gorevimiz Tehlike’nin golgesinde kalmaktan cekinmezdi ki! “Aynı yaşta olsaydık belki aramızda rekabet olabilirdi. O 30 yıldır Tom Cruise. Ve bugune kadar hep cok iyi kÂr eden pek cok filmde rol almış. Bunun icin nasıl calıştığını goruyorum. Ve onu anlıyorum. Bu kadar başarılı filmler yapmanın bir bedeli var. Ben kim olduğumu ve hangi noktada bulunduğumu, nereye varmak istediğimi biliyorum. Ve sadece buna odaklanmayı tercih ediyorum.”

SURI, İLGİDEN NASIL ETKİLENİYOR?

Katie Holmes, Tom Cruise’u hicbir zaman gereksiz konularla meşgul etmediğini anlatıyor. “Genelde ona ‘Bu arada, şoyle bir projeye başlıyorum’ gibi şeyler soylerim. O da ‘Oyle mi, cok iyi, ne zaman başlıyorsun?’ gibi bir yorum yapar. Ailevi meselelere odaklanmayı tercih ediyoruz. Surekli iş konuşmak zorunda olmamak cok guzel” diyor.

Belki iş konuşmak zorunda değiller; ancak “dış dunyada” ne yapmaları gerektiği konusunda stratejiler geliştiriyorlardır, oyle değil mi? Gecen yaz Katie Holmes, kızı Suri’yle Miami’de tatil yaparken fotoğraflarını cekmeye calışanlar, kalabalık bir paparazzi ordusu değil cevredeki cep telefonlu insanlardı. İnsan boyle bir ortamda eğlenebilir mi? “Eğlenemez” diye beni teyit ediyor. “Kızım yuzmek istediği icin orada bir karar vermek durumundaydım. ‘Etrafta cok fazla insan var’ diyen ve onun bu keyfini engelleyen bir anne olmak istemedim. Oyle yapsaydım bu insanların hayatımı, kızımın hayatını yonetmesine izin vermiş olurdum. Suri denize girip dalgalarla zıplamak istiyor. Tek endişelendiğim, eteklerinin ucup sacma fotoğraflarının cekilmesi.” Tum bunlar kulağa fena geliyor ama Katie Holmes “Suri cok eğlendi” diyor. “Bu onun da hayatı. ‘Umurumda değil’ deyip yapmak istediklerini yapacak. Bu konuda ne yapabilirim ki?”

KATIE DEĞİŞTİ Mİ?

Katie ve Suri bir kenara, yıllarca Hollywood’un en merak edilen evliliklerinden birinden bahsediyoruz. Tom Cruise’un o cok merak edilen Scientology bağlantısı pek cok kişi icin soru işaretleriyle dolu. Kimsenin şuphe etmediği bir şey varsa, Katie Holmes’un sevgi dolu, ilgili bir anne oluşu. Kate Middleton’dan farklı olarak, Holmes’un uzerindeki “halktan secilen kız” etiketi coktan silindi. O yıllarca ailesini bir arada tutan kişi rolundeydi. Tabii ki, şimdi durumlar biraz değişti.

Katie Holmes hayatındaki yeni koşullara, kendisine ait bir dunya yaratarak “cevap” verdi. Onu “Tom oncesi” donemden beri tanıyan Jeanne Yang, arkadaşının hic değişmediğini vurguluyor. “Evindeki işlere koşturan, boğurtlenli pastalar yapan bir kadın o” diyor. Katie Holmes “Nereye gidersek gidelim, orayı minik dokunuşlarla evimize cevirmeye calışırım. ‘Şu anda neredeyiz, burası neresi?’ duygusundan uzaklaşmaya calışırım” diyor. Bu sozlerinde buyuk bir yalnızlık hissediyorum. “Yapacak bir şey yok. Evimden uzak olmak işimin bir parcası. 17 yaşımdan beri surekli seyahat ediyorum” sozleriyle bunu kabullendiğini gosteriyor.

ANNEMİN OĞUDU: İC CAMAŞIRI GİY!

Katie Holmes ve kardeşleri; yani uc ablası ve bir ağabeyi Toledo-Ohio’da, “lutfen” ve “teşekkur ederim” kelimelerinin sık sık kullanıldığı Katolik bir ailede yetişti. “İşim konusunda da annemin oğrettiklerini hep aklımda tutuyorum. Bazı şeyleri kendime saklamamı soyluyor. Ve hep ‘başkalarını dinle, oğren, her zaman guclu ol ve kendine ihanet etme’ der. Annemin komik bir oğudunu de ekleyeyim: İc camaşırı giy!” diyor gulerek.

SURİ CAMAŞIR YIKAYIP TOZLARI ALIYOR

Bir saattir butiğin onundeki mekanda koşturan Suri, heyecanla iceriye giriyor. Siyah-beyaz suni kurk manto, cizgili bluz ve volanlı beyaz etek giyen Suri, yuzunu annesinin kucağına gomuyor. Katie Holmes kızının kulağına sessizce bir şeyler fısıldıyor, cikolatalı sute dair bir şeyler duyuyorum... Sonra nazik ancak kesin bir dille, bizlere selam vermesini rica ediyor. Holmes, kızının kıyafetlerinin bu kadar konuşulmasını olgunlukla karşılıyor. “Bu konuda cok zevkli. Giyeceklerini kendi seciyor. Ve bana hoş bir elbiseyi gosterip ‘Anne buyuyunce bunu giyebilirim miyim?’ diye soruyor.” Suri’nin bilincli bir tuketici olmasından cok, sorumluluk sahibi bir insan olmasını onemsiyor. “Suri’yle birlikte yemek yapıyor, camaşır yıkıyoruz. Suri toz da alıyor. Benimle cekimlere geldiğinde makyaj kutusunu o toparlıyor ve temizliyor... Hatta bu yetmezse, yerleri supurmeye kalkışıyor” diye anlatıyor.