Diyarbakır ’ın Sur ilcesindeki Anzele Parkı'nda 3 Nisan gunu akşam saatlerinde Ergun Arslan (40), 13 yaşındaki G.S. adlı kız cocuğunun fotoğrafını cektiği iddiasıyla, bir grup tarafından 3 yerinden bıcaklandı. Dovulup yaralı halde sokaklarda gezdirildiği anlar guvenlik kamerasına yansıyan Arslan, kaldırıldığı hastanede kan kaybından yaşamını yitirdi. Ergun Arslan, gozyaşları arasında toprağa verildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis tarafından gozaltına alınan 7 kişiden Baran Eren (23) ile S.D. (16) ve E.H.T. (16) tutuklandı. Soruşturma kapsamında tacize uğradığı iddia edilen G.S.'nin de ifadesine başvuruldu. G.S. ’ye Ergun Arslan ’ın resminin gosterildiği, fotoğrafı cekenin Ergun Arslan olmadığını soylediği belirtildi. Arslan ’ın kardeşi Suleyman Arslan da olaydan sonra kendisini farklı biri olarak tanıtıp gittiği mahallede cevredekilerle konuştuğunu, ağabeyinin kızlara laf atanlara tepki gosterince cıkan arbedede oldurulduğunu oğrendiğini soyledi. Gercek ortaya cıkınca Arslan ailesinin evi taziye ziyareti ve destek icin gelenlerle doldu. Arslan ’ın kardeşi Suleyman Arslan, “Şu an evimizde taziyemiz devam ediyor. Bizde taziye yerleri 3 gun surer ama devam ediyor. Eve gelip gidenler var, destek veriyorlar. Yanımızda olduklarını belirtiyorlar. Hepsinden Allah razı olsun.” diye konuştu.
Ergun Arslan'ın eşi Azize Arslan da adalet istediğini belirterek, “Eşime atılan iftiraların kaldırılmasını istiyorum. Eşim oyle bir şey yapmaz. Ben ondan boyle bir şey gormedim. Benim icim yandı onların da ici yansın. Ben başka bir şey soylemiyorum. Taziyemiz devam ediyor, sevenlerimiz cok. Oyle bir durum olsaydı, kimse bizim kapımızı acmazdı. Kimse taziyemize de gelmezdi. Ben şahsen kendim bile gozyaşı dokmezdim. Kimse de taziye kurmazdı ona. Eşim hayvanseverdi. Ben idam ve adalet istiyorum. Bu işin peşini de bırakmıyorum.” ifadelerini kullandı.
Annesi Zubeyde Arslan da idam istediğini dile getirerek, “Allah rızası icin, ben kanser hastasıyım. Oğlum surekli beni hastaneye goturup getirirdi. Ben bunların idamını istiyorum.” dedi. Oturduğu binanın gorevlisi Mehmet Lacin de Ergun Arslan'ın hayvansever olduğunu anlatarak, şunları soyledi: “Bir gun beni aradı. Kurek var mı, diye sordu. Ben de hayırdır ne yapacaksın dedim. Kedisinin olduğunu ve buraya gomeceğini soyledi. İkimiz toprağı kazdık, kediyi gomduk. Uzerini kapattık, Fatiha bile okuduk. Bana dedi ki kesinlikle bu tarafı ne kazacaksın ne de kimse karışacak. Boyle bir insandı.”
Mahalle esnafı Huseyin Atsız da Ergun Arslan'ı 25 yıla yakındır tanıdığını kaydederek, "Uzerine iftira atıldı. Allah'a cok şukur ki asılsız cıktı. Taziye evde devam ediyor. Dostlar geliyor, alnımız da ak.” dedi. Komşuları Fatma Ay da Ergun Arslan'ın sevenlerinin cok olduğunu ve herkesin uzulduğunu soyledi.