KORUMALARLA KAVGA ETTİ!

HİLLARY CLİNTON'UN KONUK OLDUĞU 'HAYDİ GEL BİZİMLE OL' PROGRAMININ SUNUCULARINDAN AYSUN KAYACI, KENDİSİNİ ARAMAK İSTEYEN KORUMALARLA SERT TARTIŞMALARA GİRDİ. 'BEN PROGRAMIN SUNUCUSUYUM' DİYEN KAYACI, ARAMA YAPILMASINA İZİN VERMEDİ.....
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Ankara ziyareti cercevesinde cekimi cumartesi gunu oğlen saatlerinde yapılan NTV'deki 'Haydi Gel Bizimle Ol' programında soruları yanıtladı. Ciğdem Anad, Mujde Ar, Pınar Kur ve Aysun Kayacı'nın yanısıra studyo konuklarının da yer aldığı programda Clinton'a, ozel yaşamından kadın haklarına dek turlu konulara ilişkin sorular yoneltildi. Programın perde arkasında ise ilginc bir tartışma yaşandı. Programın sunucularından Aysun Kayacı, Clinton'un korumalarıyla Turk guvenlik ekipleriyle tartıştı. Studyo kunuklarıyla kapıdan iceri girerken oten 'bip' sesinin ardından korumalar Kayacı'yı aramak istedi. Buna itiraz eden Kayacı, 'Ben programın sunucusuyum, ustumde de bir şey yok. Bu kadar da olmaz' diyerek korumalarla tartıştı. 'Burada şov yapmayın' diyen Kayacı,
arama yapılmasına izin vermedi.
Michelle'in kıyafetleri
Aysun Kayacı, programda Hillary Clinton ve Obama'nın eşi Michelle Obama'nın Amerika'da cok konuşulan giyim tarzına yonelik bir soru sordu. Clinton, Michelle Obama'nın harika gorunduğunu ve kısa bir sure icinde pek cok
kadının izlediği bir figur haline geldiğini ifade ederek 'Sadece giyim kuşamıyla değil butun olarak, model olarak boyle bir goruntu ciziyor' dedi. Clinton yine samimi bir itirafta bulunarak 'Size bakıyorum, buradaki diğer guzel giyinmiş hoş hanımlara bakıyorum ben hic bu tarz bir kadın olmadım. Jeanlerin giyindiği doneme benim kızım da yetişti, ben de bir kısmına yetiştim ama benim cok yetenekli olduğum bir alan olduğunu soyleyemeyeceğim' yanıtını verdi.
En son ne zaman aşık oldunuz
Clinton'a studyo konuklarından Marmara Universitesi Oğrencisi Korcan Atalay, 'Acaba en son ne zaman aşık oldunuz ve en son ne zaman basit bir hayat suren basit bir kişi gibi hissettiniz?' sorusunu yoneltti. Clinton, 'Eşime aşık
olduğunum zaman. 1975'ten beri evliyiz. Hukuk Fakultesi'ndeyken tanıştık. 71 yılının ilkbaharında tanıştık. Sohbet etmekten ve beraber bir hayat surdurmekten mutlu olduk. Bundan keyif aldık' yanıtını verdi.
Neden orta şekerli kahve
Sohbetin bu kısmında Ciğdem Anad, Clinton'a 'Turk kahvesi icer misiniz? Az şeker, orta şeker, cok şeker, nasıl icersiniz' diye sordu. Clinton, bu soruya esprili bir şekilde şu yanıtı verdi: 'Orta şeker. Orta şeker benim karakterime daha uygun. Bir keresinde bana denilmişti ki, ben karakter olarak orta yolu bulmaya calışan birisiymişim. Esasında doğru da bence bu. Her iki uctan birinde olmak heyecan verici ama genellikle hayatın geneli ortalarda akıyor. dolayısıyla kahveye geldiğinde orta şekerli alacağım.'
Meşhur oval ofis sorusu
Clinton'un programa konuk olacağı oğrenildikten sonra eşi Bill Clinton'ın kendisini stajyer Monica Lewinsky'yle aldattığı meşhur Oval Ofis olayıyla ilgili soru sormayacaklarını ileri surulmuştu. Mujde Ar, kucuk bir
manevrayla 'Yemin toreninizde eşinize 'Acı ve tatlı tecrubeleri yaşattığı icin teşekkur ederim' dediniz. Bu acı tecrubelerin ustesinden nasıl geldiniz? Siyasetin gucuyle mi yoksa aşkın gucuyle mi' diye sordu. Soruyu gulumseyerek karşılayan Clinton, 'Aşkla ve affetme duygusuyla, dostlukla ve aileyle. Aile, inanc, dostlar bunlar benim hayatımın ozunu oluşturuyor. Ben hic kimsenin hayatının hep duzgun seyreden bir gemi gibi gittiğini duşunmuyorum. Boyle bir kişiye henuz rastlamadım. Ben cok şanslı olduğumu duşunuyorum. Bana cok destek veren bir ailem var. Bu macerada hep bana destek oldular' yanıtını verdi.