melike ile ilgili sozler melike zobu son hali zobu şimdiki hali şimdi ne yapıyor nerede
Suat Suna'dan ayrılalı uzun zaman omasına rağmen nedense hala konuşma esnasında roportajlarında gundeme getiren Melike Ocaşan bakalım neler demiş bu ayrılk ve şimdiki durumu ile ilgili...

BOŞANMAK YARAMIŞ!

HALDUN DORMEN'İN MUZİKAL PROJESİNDE ROL ALMAYA HAZIRLANAN MELİKA OCALAN AŞKLA İLGİLİ NET KONUŞTU!

'Artık yaşanılan her duyguya 'aşk' diyorlar. Ben 18'imde tanıştım, 28'imde boşandım. Kendimi 2000'li yıllara yama olmuş gibi hissediyorum. Kezban gibiyim yani...'

Gecen yıl yarışmacı olarak katıldığı 'Şarkı Soylemek Lazım'da sesiyle fark edilen oyuncu ve sunucu Melike Ocalan, şimdi de muzikal yıldızı olmak icin kolları sıvadı. Yarışmadaki sesi Haldun Dormen tarafından cok beğenilen Ocalan, bu aydan itibaren 'Dun Gecce Yolda Giderken Cok Komik Bir Şey Oldu' isimli muzikalle hayranlarının karşısına cıkacak. Ocalan'la bu projeyi ve ozel hayatını konuştuk.

* Bu muzikal macerası nasıl başladı?
'Şarkı Soylemek Lazım' isimli programdan once bana bircok yarışmadan teklifi gelmiş, ancak ben kabul etmemiştim. Gecen yıl bir başka proje icin gittiğim MEDYAPIM tarafından onume 'Şarkı Soylemek Lazım' sozleşmesi konuldu, ben de imzaladım. Haldun Hoca (Dormen) ile daha onceden tanışıyorduk ama benim şarkı soyleyebildiğimi bilmiyormuş. İlk programın ilk bolumde iki dakikalık bir şarkı soyledim. Haldun Hoca da gelip muzikal teklif etti. Ben de cok heyecanlandım. Aradan aylar gecti, telefonum caldı ve Haldun Hoca 'Muzikalimiz başlıyor' dedi. Bu muzikal, 35 sene once yine Haldun Dormen tarafından sahnelenmişti. Muzikal, bir aşk hikayesini konu alıyor.

COK HEYECANLIYIM!
* Kimlerle oynayacaksınız?
Muzikalde Nuri Gokaşan, Bilge Zobu, Engin Yuksel, Emre Basalak, Alper Duzen, Onur Turan, Barış Berker ve Ayşen Gruda rol alıyor. Uc aydır prova yapıyoruz. Değişik bir iş yaptığım icin mutluyum. Cunku uzun zamandır işimi gozum kapalı yapar hale gelmiştim.

* Sunuculukta otomatiğe mi bağlanmıştınız yani?
Bir nevi... Zaten gelen konukların pek coğu da arkadaşım oluyordu. Tabii ki bir hazırlık surecim oluyordu ama formatı cozdukten sonra cok rahattım. Heyecan duymuyordum. Oyunculukta da sete gidip ezber yapıyorduk. Burada toplam uc aylık hazırlık suresi var. Bir yandan replikleri ezberliyor, diğer yandan dans ediyoruz. Gerci Akademi Kenter'de iki sene once ders almıştım. 'Yaşasın, artık zorlanıyorum' dediğim bir işin icindeyim. Haldun Dormen'den cok şey oğreniyorum.

* Son aylarda tiyatro ilanlarının sayısı arttı. Sizce tiyatroya ilginin artmasının sebebi ne?
Kriz yaradı galiba.... (Guluyor) TV'nin alternatifi değildir tabii sahne ama belki cok fazla birbirinin tekrarı programların olması insanlara soluk alma kapısı acmıştır. Tercihleri tiyatroya doğru kaymıştır.

İBADET GİBİ BİR ŞEY!
* Daha once hic tiyatro sahnesine cıktınız mı?
'Akademi Kenter'de ders almıştım ama profesyonel olarak bu ilk oyunum ve ibadet gibi bir şey! Tiyatroyu izlemek bile benim icin onemliyken şimdi başrolde oynayacağım. Rahmetli babam da tiyatro organizasyonları yapardı. Babamdan dolayı cok uzak da değilim.

* Gecen sene Suat Suna ile olan beş yıllık evliliğinize, toplamında da 10 yıllık birlikteliğinize nokta koydunuz...
Boşanma konusunun uzerine konuşmuyorum. Cunku uzerinden bir sene gecti. Ama şunu cok net soyleyebilirim ki; kendimi 2000'li yıllara yama olmuş gibi hissediyorum. Bir kere yaşanılan her duyguya aşk diyorlar, her şeyin adı 'aşk' olmuş. Ben 18'imde tanıştım, 28'imde boşandım. Kezban gibiyim.

* Peki mesleki anlamda boşanmanın bir artısı ya da eksisi oldu mu size?
Ben sorun merkezli yaşıyorum. Eğer hayatımda cok buyuk bir sorun varsa, ona odaklanıyorum. Sorunumu kimseye yansıtmamak adına boşanma doneminde ve sonrasında kendimi biraz geri cektim. Ama artık 'co-pilot' olmaktan kurtuldum ve direksiyonun başına gectim. Benim icin bu cok onemli. En buyuk değişiklik de o oldu. Artık kendimi daha iyi tanıyor, ne istediğimi biliyorum.

* Her zaman evin kız cocuğu gibi sıcakkanlı mısınız?
Bu benim derdim aslında! Son zamanlarda bir şey daha oğrendim kendimle ilgili; icime dışım muamelesi yapıyorum. Biriyle tanıştığınızda dış gorunuşunuzle ilgili bir fikir oluşur ya, ben sanki icimle ilgili de fikir sahibi oluyorlarmış, icimle de tanışıyorlarmış sanıyorum. O kadar şeffaf duşunuyorum ki... Mesela 'o beni bilir' sozunu herkes icin kullanıyorum. 'Nereden biliyor Melike?' diyorlar.

* Şov dunyasında, samimiyetinizle ilgili sıkıntı yaşıyor musunuz?
Şu kadarını soyleyeyim; ben cocukken unlu olmasaymışım, buyuyunce hic olamazmışım! Cunku bu işin kuralları varmış ve ben onları yerine getiremezmişim. İşimi seviyorum ama bu işin kuralları bana uzak. İyi ki o sutu dokmuşum de sutcu kız olmuşum. Yoksa ya bu işi yapamazmışım ya da cok mutsuz olurmuşum...

* Boşanma sonrasında Suat Suna ile hic goruştunuz mu?
Goruşmuyoruz cunku bir şey yaşandıktan sonra 'Haydi aynı masada oturalım, senin de kız arkadaşın gelsin, yemek yiyelim' gibi bir şeye inanmıyorum. Eğer yaşanan şey gercekse, bitişi de o kadar gercek oluyor.

* Yarışmadan sonra album hazırlığı yapıyordunuz. Ne oldu?
Album cıkarma konusunda cevremden yoğun istek alıyorum. Onlara kalsa yıllar once bu işi yapmalıydım ama ben mukemmelliyetciyim. Dolayısıyla, 'Sertab Erener gibi soyleyemeyeceksem niye album yapayım?' diye duşunuyorum. Onlar fazla kastığımı duşunuyor ama benim assolist olma iddiam yok! Zaten tarzım da değil ama belki bir proje albumu olabilir.

* Uzerinde calışıyor musunuz?
Metin Ağabey (Ozulku) ile bakıyoruz bir şeyler... Henuz ne tur olacağına karar veremedik ama romantik bir proje peşindeyiz. Mesela; alaturka şarkıları farklı bir formata yapmayı planlıyoruz.

* Oyunculuk, sunuculuk... Şimdi de sırada şarkıcılık var yani...
'Sunucuydu şimdi de şarkıcı oldu' gibi algılanmasın! Oyunculuğun icinde hepsi var, onun getirdiği bir album olabilir. Oyle her işe atlayan biri olmak istemedim, tam tersi kendimi geri cekiyorum.

* Bilmediğimiz başka işler de yapıyor musunuz?
Soz yazarlığı tarafım var, hatta MSG uyesi oldum. Berna Arıcı'nın yeni albumune soz verdim. 'Kitap gibi kadınım cevir cevir oku/ Satır aralarına sakladım ipucu/ Her guzelin aynı olmaz inan huyu suyu/ Her kuşun eti yenmez sever misin zoru?'

* Bu sozler sizi mi anlatıyor?
Benim gibi bir aşk insanından cıkan sozlere bakın, şaşırttım değil mi! Ama bu şarkının patlayacağını duşunuyorum.