Sevgili melekler, Muhteşem Yuzyıl dizisi elbette ki bize birebir tarihi anlatmayan, icinde kurgular bulunan, senaryosu hayal gucune dayalı olarak yazılmış bir dizi. Pek coğumuz bunun farkında olarak, bu diziyi dizi olarak izliyoruz ancak konu hakkında bilgisi olmayanlar ya da yeni nesil, diziyi birebir tarihmiş gibi izleyerek, zaman zaman Osmanlı ve Kanuni Sultan Suleyman hakkında haksız yorumlarda bulunabiliyor. Bu olaylara, gectiğimiz gun basın acıklaması yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da tepki gosterdi. Detaylar şoyle;

Başbakan Erdoğan, Kutahya Zafer Havalimanı acılış toreninde konuştu. Soze dış politikadaki son duruma değinerek başladı; "Gazze ve Suriye'de ne arıyorsunuz?" diyenlere "ecdadımızın gittiği her yere gitmek zorundayız" yanıtı verdi.
Erdoğan, sozlerinin devamında "Muhteşem Yuzyıl" adlı televizyon dizisini hedef aldı. Yargıyı da goreve cağırdı...
"AMA BUNLAR SANIYORUM ECDADIMIZI TELEVİZYON EKRANINDAKİ MUHTEŞEM YUZYIL’DAKİ GİBİ ZANNEDİYORLAR. BİZ OYLE BİR KANUNİ BİLMİYORUZ. O KANUNİ’NİN OMRU 30 YIL AT USTUNDE SEFERLERDE GECMİŞTİR. BEN O DİZİLERİN YONETMENLERİNİ DE O TELEVİZYONUN SAHİPLERİNİ DE MİLLETİMİN HUZURUNDA KINIYORUM. BU KONUDA İLGİLİLERİ UYARMAMIZA RAĞMEN YARGININ DA GEREKEN KARARI VERMESİNİ BEKLİYORUZ. BU DEĞERLERLE OYNAYANLARA MİLLETCE GEREKEN DERSİN HUKUK İCİNDE VERİLMESİ GEREKİR."
kanalbhaber