basında aşk konusunda adı fazla gecmeyen Meltem Cumbul bir roportajında kendisinden 13 yaş kucuk sevgilisi Kıvanc Tatlıtuğ'dan ustukapalı bahsetti......

'AŞK HAYATA KARŞI DURABİLME GUCUM'

KIVANC TATLITUĞ İLE SURPRİZ BİR İLİŞKİYE YELKEN ACAN MELTEM CUMBUL SEVGİLİSİNİN ADINI ANMADAN DUYGULARINI ANLATTI: HAYAT VE PAYLAŞMAK COK GUZEL. UYUM HAYATIN TUM ZORLUKLARINA KARŞI İKİ KİŞİNİN DİRENEBİLME GUCU. COK MUTLUYUM, O UYUMU YAKALADIM..

2.5 yıl Los Angeles'ta yaşayan ve senaryo eğitimi alan Meltem Cumbul, Turkiye'ye dondu. Bir yandan senaryo ekibinde gorev aldığı 'Aşk Yakar' dizisinin başrolunde oynayan Cumbul, diğer yandan da kendinden 13 yaş kucuk sevgilisi Kıvanc Tatlıtuğ ile yaşadığı ilişki ile gundemde... Unlu oyuncu, sevgilisi Kıvanc Tatlıtuğ'un adının gecmemesi şartıyla kabul ettiği roportajda hem iş hem de ozel hayatıyla ilgili samimi acıklamalar yaptı.

* Bu kadar işin arasında aşka nasıl vakit ayırıyorsunuz?
Cunku onemli... Hayat ve paylaşmak cok guzel. Uyum hayatın tum zorluklarına karşı iki kişinin direnebilme gucu. Bu yuzden bence uyumlu bir ilişki yakalamak cok onemli. Kişinin hayata karşı durabilme gucunu artırıyor. İcinde merhamet ve şefkat var. Aslında, durum ne olursa olsun birbirinden vazgecememektir ilişki... Bir Fransız yazar, karısı kanserden olecek diye intihar etti. Cunku o kadınsız bu hayatta yaşamanın onun icin anlamı yoktu. İlişki bu kadar onemsenmesi gereken bir şey. Aşk da benim icin boyle. Aşkın cok fazla yuzu, herkes icin farklı tanımı var. Aşk şaşırtır, acıtır, mutluluktur, hayal kırıklığıdır... Benim icin aşk, uyumdur. Ve ben şimdi cok mutluyum, o uyumu yakaladım.

BENİM BUYUK KORKULARIM VAR
* İkinci kez evlenmeyi duşunuyor musunuz?
Hayat bize ne getirecek hic bilemiyorum...

* Yaşlanmakla ilgili korkularınız var mı?
Hayır. İleride ne olur bilmem, ama benim ornek aldığım insanlar Judi Dench, Meryl Streep. Oyunculuk oyle bir şey ki, hayat gibi... Her yaşın ayrı bir guzelliği var. Kariyerinde ya da ozel hayatında olsun, bence yaşın kattığı her şeyi en guzel bicimde yaşamalısın. Bugun boyle duşunuyorum. Benim o kadar başka korkularım var ki onları duşunecek vaktim olmadı.

* Ne tur korkularınız var?
Uzerimden atamadığım, sevdiğim kişilerin olumu gibi korkularım var. Bunlar varken başka konular uzerine duşunemiyorum. Belki cok ağır şeyler yaşadığım icindir... Olum olmadıkca, her şeyle başedebilirsin. Karşındaki kişiyi kurtaramayacağını ve onun yavaş yavaş olume gitmesini gormek kadar kotu bir şey yok. Hayatın hakkını vereceksin, ama her şey gelip gecici...

UNUTULMA KAYGIM OLMADI
* 2005 sonunda Los Angeles'a gittiniz. Gerekcelerinizden biri de oyunculuk eğitimi almaktı. Oyunculuk adına bu kadar iyi işler yapmışken kendinizi yeterli gormemenizin sebebi neydi?
Mukemmeliyetcilik! Karakter ozelliğim, yetinememek aslında. Turkiye'de bir kitap okudum, o kitabın sahibi olan aktor kocu Eric Morris'i (Jack Nicholson ve Arnold Schwarzenegger'in eski kocu) orada bulup iki yıl onun metodunu calıştım. Konservatuvarda metod oyunculuk oğreniyoruz. Bana en yakın geleni Eric Morris'in metodlarıydı. Oyunculukta kullanabileceğim her şeyi kullanıyorum. Bu konuda acım. Demodeleşmek en korktuğum şey. Yenilenmek benim icin cok onemli. Bunun icin de maddi ve manevi ne gerekiyorsa yaparım.

* Los Angelas'a gittiğinizde popularitenizin doruğundaydınız. Unutulmak kaygınız olmadı mı?
Coğu insan kaybolmayı, yok olmayı mezarın altına girmek sanıyor. Bu olanağı kendine tanıma luksun varsa, yapmalısın. Benim bu luksum vardı ve yaptım. Maddi kaygılar taşıyor olsaydım manevi acıdan doyuma ulaşmamış olsaydım, ben de yapamazdım ama cok sıkılmıştım. En tepede olduğum noktada, nefes alamıyordum. Benim kendime bir bakmam gerekiyordu. Herkesi tatmin etmek icin bu hayatı yaşamıyorum. Bunu risk olarak gormedim. Bunları sorgulayacak bir durumda da değildim. Tamamıyla kendime dondum.

* Karar vermenizle gitmeniz arasında ne kadar sure gecti?
Bir gun... Ben bir yere gitmek icin gittim zaten. Once Londra, ardından 10 gunluğune Los Angeles'a. Sonra Eric Moris'i bulunca orada kaldım. 2.5 sene gecti.

HERKES SENARİST OLMUŞ
* Dışarıdan buraları nasıl gordunuz?
Gazetelere bakıyordum. Uzucu ve sevindirici olayları biliyordum. Ama cok fazla bolunmemek taraftarıyım. Oraya ait koşullarda yaşadım. Turkiye'deymişim gibi yaşamadım.

* Bu 2.5 yıl boyunca sektor hakkında hicbir şey duyuyor muydunuz?
Geldikten sonra oğrendim. Geldiğimde tanımadığım biri suru oyuncu vardı. HÂl tanımakta zorluk cekiyorum. Bir suru dizi film vardı. 2.5 yılda değişen hicbir şeyden haberim yoktu.

* Dizi ve sinema sektorunu nasıl buldunuz?
Bir yıl boyunca 'Aşk Yakar'a calıştım. O yuzden farkında olamadım. Zaten ilgilenmedim de... Dizi başladıktan sonra, seyircinin ciddi anlamda doyuma ulaştığını fark ettim. Senden surekli bir olay bekliyordu. 'Doymuş bir seyirciyi nasıl doyurabilirsin?' diye duşundum. Herkes birer senarist olmuş gibiydi. Herkesin o dizinin nasıl ilerleyeceğiyle ilgili bir fikri oluşmuş. Bu yuzden kendimi biraz uzak hissettim.

* Los Angeles'taki yaşam, sizin kişiliğinize, ruhunuza, hayata bakışınıza ve oyunculuğunuza neler kattı?
Bilmem... Yaşam devam ediyor. Bunun bana kattıklarını da zamanla goreceğim ama Eric Morris'in bana kattıklarını gorebiliyorum. Onun dışında daha dingin ve sakinim. Hicbir şey icin acelem yok. California eyaletinin rahat hali benim de ustume sindi. Belki de bu yuzden Zekeriyakoy'deki evimde rahatım. Koşuşturup oraya buraya gitmektense, evimde rahat ediyorum. Gerci artık şehire taşınmak durumundayım. Yazı grubu toplantılarına ve cekimlere yetişemiyorum.

COK FAZLA BOLUNMEK İSTEMEDİM
* Los Angeles'ta her şey cok iyi giderken, sizden mesleğiniz adına cok iyi haberler alırken bir anda Turkiye'ye dondunuz, bunun sebebi neydi?
'Aşk Yakar' dizisi! Yazım aşamasından itibaren icinde bulunduğum bir projede yer almak beni heyecanlandırdı. Arkadaşlıkta da, ilişkide de, işinde de gerekli ve kaliteli zamanı gecirmen gerekiyor. Cok fazla bolunduğun zaman olmuyor. İstanbul'un ritmine, hızına yetişmeye kalkarsan bircok şeyin elinden kayıp gidiyor. Gereken performansı sağlayamazsın, buna inanmıyorum.

* Los Angeles sizin icin bitti mi, yoksa askıya mı aldınız?
Bir yıl boyunca evim orada durdu. Aralık ayında ekonomik şartlardan dolayı kapattım. Gitmediğim bir yere kira odemek cok sacma. Ama Los Angeles artık benim hic kopmayacağım bir yer oldu.

* Los Angeles'ta yazmaya cok vaktiniz olmuş. Neler yazdınız, yazdıklarınızı yayımlamayı duşunuyor musunuz?
Evet. UCLA'den bir hocayla calıştım. Onun yardımlarıyla iki tane sinema filmi hikayesi sinopsisi cıkardım, ancak senaryo aşamasında kaldı. 30 sayfası var. Şu an başka bir hikaye duşunmeye başladım ve onun uzerine calışıyorum. İstanbul'dayken bu hikaye beni daha cok sardı. Uc kadın uzerine kurulu. 90'lı yıllardan gunumuze gelene kadar surecteki İstanbul kadınlarını anlatan bir hikaye...