BİR DONEME DAMGA VURAN FİLMLERDE ROL ALAN AYDEMİR AKBAŞ, CANLI YAYINDA OKAN BAYULGEN'E ZOR ANLAR YAŞATTI..
Aydemir Akbaş konuştu, Okan Bayulgen terledi..
Televizyon gazetesinin haberine gore, Disko Kralı programında bu hafta 1970'li yıllarda Turk Sineması'ndaki erotik film donemi konuşuldu.
Konuklardan birisi de o doneme damgasını vuran Aydemir Aybaş idi. Akbaş'ın bazı ifadeleri Turkcemizin azizliğine uğrayınca Okan Bayulgen, hem mudahale etti hem de soğuk terler doktu.
Akbaş, 'Kolombo Şakir' isimli bir filminde TRT'nin unutulmaz dizilerinden 'Komiser Kolombo'yu eleştirdiğini belirtirken 'Ben o filmde Kolombo'yu şey yaptım' ifadesini kullanınca, 'şey' kelimesinin yanlış anlaşılmasından cekinen Bayulgen, 'Eleştirdim demek istediniz değil mi?' diyerek durumu duzeltti.
Turk Sineması'na erotizm ruzgarının halkın sinemaya olan ilgisizliği sonrasında ortaya cıktığına değinen Aydemir Akbaş, o gunlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:
'Biz millet olarak bir şeyin cılkını cıkartmakta ustayız. Hele gozumuzu para kazanma hırsı burumuşse. Mini etekten başladık, şimdi bazı produktorlere 10 bin lira yetmedi. Eteği biraz daha sıyıralım, oldu 20 bin. Eteği cıkartalım, oldu 30 bin.'
Akbaş'ın bu sozleri uzerine olayan farklı bir noktaya gitmesinden endişe edinen Okan Bayulgen, 'Tamam burada duralım' diyerek duruma mudahale etti.
Aydemir Akbaş, işin cığrından cıktığını vurgulayarak, kendisinin bu duruma dayanamadığını ve o donemin bakanı Ahmet Taner Kışlalı'ya giderek, 'Bu filmleri yasakla' dediğini belirtti.