EVCEN, 'İLK SEVGİLİSİ' OLDUĞUNU SOYLEDİĞİ OZCAN DENİZ'İ YERE GOĞE KOYMADI: BENİ GUVENDE VE RAHATTA HİSSETTİRİYOR. TURKİYE'YE GELDİĞİMDEN BERİ TANIDIĞIM 'EN OLDUĞU GİBİ OLAN' İNSAN!..

'Yaprak Dokumu' dizisinin 'Necla'sı Fahriye Evcen, cocukken hatırladığı en belirgin ozelliğinin inatcılık olduğunu soyledi. InStyle dergisine hayata dair tercihlerini anlatan guzel oyuncu, 'Beş yaşındayken bisiklete binmeyi babama inat oğrendim' dedi. İşte, 'Yerli Monica Bellucci' namıyla anılan Evcen'in bilinmeyenleri...

Cocukluğu

İstekli bir cocuktum. İstediğimi caba gostererek mutlaka yapardım. Şimdi bakıyorum da o ozelliğim hÂl devam ediyor. Bisiklete binmeyi de beş yaşında babama inat oğrendim.
Fahriye ismini anneannemden aldım. Adımı cok seviyorum. Alışılmış değil... Ailem ve arkadaşlarım ilkokuldan beri beni Fifi diye cağırır.
Esmer değil acık kumralım. Cocukken daha sarışınmışım. Bir donem kızıl saclı ve cilliymişim. Sonra kumrallaşmışım.

Oyunculuk hedefleri

Kariyer planımı bir sene olarak planlamıştım. Turkiye'ye gelip 'Hasret' dizisinde oynayacak, sonrasında yuzde 80 ihtimalle Almanya'ya donup universite eğitimime devam edecektim. Ama o bir sene gectikten sonra hemen başka bir teklif gelince, kalma sureme bir sene daha ekledim. Uc senenin sonunda da eğitimime burada devam etmeye karar verdim.
Tiyatro yapmayı planlasaydım konservatuvara girmek icin cabalardım ama ben tiyatro yapmıyorum. Dizi ve sinema oyunculuğu yapıyorum. Eğer Turkiye'de kamera oyunculuğunun bir eğitimi olsaydı onu da tercih edebilirdim. Ben de gozlemleyerek, okuyarak, workshop'lara katılarak kendimi geliştiriyorum.
HÂl oyunculuktan vazgecme şansım var. Cunku elimde bir de sosyoloji eğitimim var. Biraz başarı kazanınca cevrende her zaman seni pohpohlayan insanlar oluyor. Bu durumda kendi kendine bir mantık yurutmek lazım... 'Ben yaptığım işten kendi kendime tatmin oluyor muyum?' diye sormak lazım.

Yemek pişirme becerisi

Ozcan (Deniz) beni ilk kez yemeğe davet ettiğinde, yemekleri kendisi hazırlamıştı. Enginar kalpli ve krema soslu balık, yanında da guzel bir salata yapmıştı. Harikaydı... Belki sonraki gunlerde bir erkekten bunu surekli beklemezsin ama ilk yemek icin boyle bir hoşluk cok guzeldi. Zaten bir erkekten surekli bana yemek yapmasını bekleyemem.
Şimdiye kadar mutfakta cok fazla vakit gecirmedim ama annem 'Şunu yap bakalım' dediğinde, farkında olmadan yapabildiğimi goruyorum. Annem yufkalarını her zaman kendisi acar. Gecenlerde 'Bir dene' dedi bana. Bir yufka actım, incecik. Kendime inanamadım. 'Bugune kadar niye yapmamışım' diye duşundum.
Kucuklukten beri bize sofrada birarada olmak aşılandığı icin bir aile kurduğum zaman da en onem verdiğim şeylerden biri bu sofra duzeni olacak...

Ozcan Deniz

Cok beklentin olduğu zaman aradığını bulamama ihtimalin yukseliyor. Ozcan'la ortak yonumuz; gerektiği yerde mantıklı, gerektiği yerde duygusal duşunebilmemiz. Belki o yuzden bu kadar iyi anlaşıyoruz... Eğer doğru insanla karşılaşırsanız bir şeyler anında oluşur.
Fazlasıyla seciciyim. Hayatını doğru durust yaşayan insanları severim. Ozcan ilk erkek arkadaşım! Yakışıklı ve karizmatik bir erkek. Turkiye'ye geldiğimde cok fazla anlaşabildiğim insanlarla karşılaşmadım. Ozcan, beni kesinlikle cok guvende hissettiriyor.

Turkiye'ye geldiğimden beri tanıdığım en duzgun yaşayan ve olduğu gibi olan insan o! Birisini sevdiğini soylediği zaman, soylenmesi gerektiği icin değil, onu gercekten sevdiği icin soyler.
Ozcan cok film izlediği ve gozlem yaptığı icin cok bilgi sahibi. Aynı zamanda muzikle de ilgilendiği icin muzik ruhu da ekliyor gozlemlerine. Bazı şeylerin duygusunu farklı algılayabiliyor. Farklı bir pencereden bakıyor. Onun eleştirileri benim icin cok onemli.

Modaya dair tercihleri

Ayakkabı ve cantada renk hastalığım vardır. Dolabımda klasik topuklu ve yuvarlak burunlu modellerden her renk olmalı. Alışverişe cıktığımda gozum once ayakkabı ve cantaya takılır.
Tekstille cok ilgilenmem. Ayakkabı ve jean soz konusu olduğunda Fornarina'yı cok beğenirim. Eğer sectiğim model rahatsa her mağazadan alabilecek kadar ayakkabıkoliğim. Sevmediğim tek ayakkabı babet.
Eğer bir gala icin hazırlanmam gerekiyorsa, bir hafta oncesinden giyeceğim tuvaleti yaptırıyorum. Ama eğer sıradan bir kokteyle gideceksem elbise giymem şart değil. Şık bir kumaş pantolon uzerine şık bir bluz da olabilir. Jean uzerine ceket de... Ozcan Deniz ile Fahriye Evcen'in beraberliği yaklaşık yedi aydır suruyor.