Ford Otosan Arac Donanım Sistemleri Muhendis Lideri Ozan Nalcıoğlu, gectiğimiz gunlerde elektrikli Ford Transit modelinin uretimine başlayacaklarını acıklamıştı. Beklenen oldu ve ilk elektrikli Ford Transit modeli Kocaeli fabrikasında banttan indirildi. Boylece, oncelikle Avrupa pazarlarında satışa cıkacak elektrikli E-Transit uretimi, Kocaeli'de resmen başlamış oldu. Ford Otosan, bu adımla birlikte Ford ’un Avrupa ’daki elektrikli ticari arac uretim ussu haline geliyor. İlk uretimi tamamlanan elektrikli Transit, değişik govde tipleri, hızlı ve normal şarj uniteleri ile satılacak.
Batarya montajı dahil Turkiye ’de uretilen ilk tam elektrikli ticari aracın uretim sorumluluğu ile Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları da Turkiye ’nin ilk elektrikli arac entegre uretim tesisi konumuna ulaştı. Elektrik enerjisinin tamamını yuzde 100 yenilenebilir kaynaklardan elde eden Golcuk fabrikasında uretilen E-Transit, bu anlamda Ford Otosan'ın elektrifikasyon yolculuğunda onemli bir kilometre taşı olarak goruluyor. 315 kilometreye kadar menzile sahip Ford E-Transit, guclu batarya kapasitesi ile ortalama filo kullanıcılarının gunluk olarak surduklerinden 3 kat daha fazla mesafe kaydedebiliyor. Van, cift kabin van ve kamyonet gibi uc farklı govde seceneğiyle sunulacak E-Transit, hem AC hem de DC hızlı şarj ozelliğine sahip. Boylece AC şarj ile yaklaşık 8,2 saatte yuzde 100 şarj olabiilen arac, 115 kW DC Hızlı şarj ozelliği ile de 34 dakika icinde yuzde 15 ’ten yuzde 80 ’e kadar şarj gercekleştirebiliyor.